Current Favourites #22 ♥ MOOK Pancakes, The Crown, Vlogmas & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

story-of-my-week-135-014

Favourite Hotspot: MOOK Pancakes. Twee weken geleden ging ik met Anouk lunchen en we waren gebrand op twee dingen: pancakes en mimosa’s. In Canada was dat de vaste prik op zondagmiddag, in Nederland komt dat toch iets minder vaak voor. Na even zoeken op Instagram herinnerde ik me opeens dat ik nog wel een keer bij MOOK Pancakes langs wilde, en wat een succes! Ik genoot van pancakes met banaan, bosbessen, aardbei, maple syrup en kokos, Anouk ging voor een variant met dadels en pindakaas. Allebei zó lekker! Het waren ook flinke porties, zoals het hoort. Gecombineerd met ananas en meloen mimosa’s en we waren helemaal tevreden. Aanradertje.

Favourite Artist: Carole King. Toen ik de intro tune van Gilmore Girls (Where you leeead, I will folloooow) op ging zoeken kwam ik terecht bij het allereerste album van Carole King. We hebben het album thuis en sinds ik het één keer opzette, wordt het weer veel vaker gedraaid hier. Where you lead blijft een toppertje maar ook op You’ve Got A Friend ga ik heel lekker. Het album staat vol nummers die ik wel ken, maar waarvan ik nooit wist dat ze van Carole King waren. Echt een klassiekertje uit 1971 (!!!), maar ik geniet er van.

current-favourites-22-001

Favourite TV Show: The Crown. Netflix Originals zijn eigenlijk bijna altijd goed, en toen ik hoorde over The Crown, blijkbaar Netflix’ duurste serie tot nu toe, was mijn interesse meteen gewekt. Het eerste seizoen gaat over de eerste paar jaren dat Koningin Elizabeth op de troon zit, en speelt zich af in de jaren ’50. Ik vind het echt een hele fijne serie, vooral omdat het zo prachtig gemaakt is. Je ziet wel waar dat geld terecht is gekomen, haha. Alle fans van Downton Abbey of andere historische drama’s: kijken! Ik kan nu al niet wachten op de volgende seizoenen: het plan van de producer is om er zes te maken, die allemaal tien jaar van Elizabeth’s leven als koningin zullen beslaan. Heel benieuwd.

Favourite Youtube Concept: Vlogmas. Ik volg eigenlijk niet heel veel youtube kanalen, maar nu veel youtubers opeens Vlogmas doen spendeer ik toch weer iets te veel tijd met het volgen van youtube filmpjes. Ik volg die van Niomi Smart, Estee Lalonde, Annemerel, en Cupcake Jemma’s 12 Bakes of Christmas. Niet heel veel dus, maar wel genoeg om iedere dag een halfuurtje mee zoet te zijn. Vaak kijk ik alles ‘s ochtends bij m’n ontbijt of ‘s avonds voor ik ga slapen en ik vind het heerlijk! Blij dat ik niet het hele jaar door allemaal daily vloggers volg, maar voor een paar weken vind ik het helemaal leuk.

current-favourites-22-002

Favourite Book: Lauren Graham – Talking as Fast as I Can. Het boek van de geweldige Lauren Graham (Lorelai uit Gilmore Girls) stond al tijden op m’n to read list, en toen ik er achter kwam dat ze het audioboek zelf had ingesproken wist ik: dit moet ik luisteren. Ik maakte een account aan op Audible, waar je je eerste boek gratis krijgt, en spendeerde drie dagen met luisteren naar Lauren’s geweldige verhalen. Op de fiets naar m’n werk, tijdens hardlopen, terwijl ik aan het koken was, alles werd zoveel leuker door dit audioboek! Het was interessant, het was grappig, het was soms ontroerend, en het had van mij nog drie keer zo lang mogen zijn. Echt van genoten.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

1 Comment

  1. Josephiny
    25/12/2016 / 11:27 am

    Superleuk de rubriek Current Favourites :)

    Prettige kerstdagen gewenst ! :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *