Story of my Week #137 Oh Christmas lights, keep shining on

story-of-my-week-137-collage

Een dagje later dan normaal, omdat ik wist dat iedereen gisteren toch van Tweede Kerstdag aan het genieten zou zijn, én omdat ik het leuk vond om allebei m’n kerstdagen mee te kunnen nemen in dit artikel. Kerst was heerlijk, en eigenlijk was de hele vorige week dat sowieso. Ook al moest (en moet) ik gewoon werken, ik heb echt vakantie vibes! De feestdagen doen me goed, haha. Kijk mee naar de foto’s!

story-of-my-week-137-001

Mijn favoriete winterdagen zijn zoals deze: zonnig, koud, met een lekker droge, ‘crisp’ lucht. Dan ga ik het liefst naar buiten voor een lang stuk hardlopen of, als ik me minder sportief voel, een stukje wandelen. Zo mag wat mij betreft de hele winter zijn!

story-of-my-week-137-002

Maar naast buiten zijn, word ik ook héél gelukkig van bloggen onder m’n nieuwe teddybeer deken op de bank hoor, haha.

story-of-my-week-137-003

Christmassy Amsterdam is mijn favoriete Amsterdam. Maandagavond was ik naar de bioscoop geweest en fietste ik rond middernacht naar huis. Het was helemaal uitgestorven maar het was zo mooi! Normaal heb ik niet zoveel met het stuk Dam / Bijenkorf, vooral omdat het altijd zo druk is, maar nu was het prachtig.

story-of-my-week-137-004

Vrije dagen zijn voor lezen bij de kerstboom. Dit boek kreeg ik voor Sinterklaas en ook al had ik het echt in twee uurtjes uit, ik vond het superleuk! Het gaat over de Deense variant op gezelligheid, hygge. Echt een mooi boek waar ik helemaal een knus gevoel van kreeg!

story-of-my-week-137-005

Ik kocht een nieuwe Moleskine agenda! M’n vijfde alweer, voor de foto pakte ik m’n stapel oude agenda’s er weer eens bij. Ik gebruik sinds m’n 17e agenda’s van Moleskine en ik denk niet dat dat binnenkort gaat veranderen, want ik vind ze nog steeds erg fijn. Wel kies ik ieder jaar voor een nieuw kleurtje, dit keer ging ik voor turkoois!

story-of-my-week-137-006

Bij Dignita hebben we een nieuwe winter special, namelijk de ‘Wild Romance:’ havermout van quinoa met kokosyoghurt, bessen, amandelen en pure chocolade. Ik mocht een kleine versie proeven en ook al ben ik totaal geen fan van havermout, deze kon ik best wel waarderen! Vooral de toppings waren lekker, haha.

story-of-my-week-137-007

Donderdag na m’n werk ging ik samen met Sifra even gebruik maken van koopavond. We gingen onder andere naar de ‘nieuwe’ H&M in de oude Bonnetterie, heel mooi gebouw is dat!

story-of-my-week-137-008

Vervolgens gingen we eten bij Wagamama! Eigenlijk vind ik het een beetje overpriced voor een restaurant waar je je eten niet eens tegelijkertijd krijgt, maar het smaakt wel altijd goed.

story-of-my-week-137-009

Ik was net op tijd thuis voor Love Actually, die die avond op tv was. Wijntje er bij en ik vond het een perfecte avond. Die film moet ik gewoon ieder jaar een keertje zien, net als The Holiday!

story-of-my-week-137-010

Vrijdagochtend ging ik met m’n vader kerstboodschappen doen. Dit was de status van de Albert Heijn: alles was leeggeroofd, kruiden waren uit potjes getrokken, het leek wel alsof de wereld ging vergaan, haha. Gelukkig toch nog alles kunnen vinden.

story-of-my-week-137-011

Vrijdagavond kwam Sifra eten en deden we een film/pizza avondje. We keken eerst de horrorfilm The Witch en daarna een aflevering Black Mirror, om vervolgens te besluiten dat we wel weer genoeg narigheid hadden gezien en nog Friends With Benefits te kijken, haha. Was fijn.

story-of-my-week-137-012

Dit was kerstavond! Of nouja, zo begon het, haha.

story-of-my-week-137-013

We aten jachtschotel en als toetje had ik de Triple Layer Baileys Cheesecake van Cupcake Jemma gemaakt. Hij was zó lekker, volgens m’n moeder was het de lekkerste taart die ik ooit had gemaakt. En we konden er drie avonden van eten, haha! Voor Oud & Nieuw ga ik hem weer maken.

story-of-my-week-137-014

Vervolgens keken we Home Alone. Ik had die volgens mij nog nooit gezien, of zó lang geleden dat ik me er helemaal niks meer van kon herinneren. Maar ik vond hem erg leuk!

story-of-my-week-137-015

De volgende ochtend was het natuurlijk kerstontbijt! Naast tulband, kerstbrood en broodjes uit de oven maakte ik dit jaar ook voor iedereen een mimosa, haha. Je werkt bij een brunch restaurant of niet.

story-of-my-week-137-016

Op weg naar de bioscoop! Op Timehop zag ik een foto van Jikkie en mij drie jaar daar voor in de auto met kerst, en we vonden allebei dat we er daar op vreselijk uit zagen. Dus maakten we deze – om over drie jaar waarschijnlijk weer te vinden dat we er vreselijk uit zien, haha.

story-of-my-week-137-017

We gingen naar The Movies voor de film La La Land! Ik keek al zó lang uit naar deze film en wauw, ik vond hem echt fantastisch. Echt zo’n film die je na afloop meteen nog een keer wil zien – daarom ga ik donderdag nog een keer, haha. Echt een aanrader!

story-of-my-week-137-018

Tijd voor kerstdiner nummer twee! Op eerste kerstdag stonden er risotto, zalm en haricot vers om het menu. En als toetje natuurlijk weer de Baileys Cheesecake.

story-of-my-week-137-019

Na het eten speelden we 30 seconds. Jikkie en ik wonnen drie potjes, waarna we maar andere teams gingen doen omdat het niet zo spannend meer was, haha.

story-of-my-week-137-020

Ik vond kerst de perfecte tijd om m’n favoriete boek, Atonement van Ian McEwan, eens te herlezen! Dit keer in het Engels in plaats van in het Nederlands. Blijft echt een topboek, misschien de tweede keer nog wel beter dan de eerste.

story-of-my-week-137-021

Op tweede kerstdag gingen we wandelen op Landgoed Elswout in Overveen! Ik was hier een paar jaar geleden al eens geweest, maar het blijft erg mooi.

story-of-my-week-137-022

Pretbekkies!

story-of-my-week-137-023

Na afloop dronken we warme chocomel bij Stach in Overveen. Deze Stach is heel anders dan die in Amsterdam, het is namelijk echt een cafeetje. Heel erg leuk en gezellig!

story-of-my-week-137-024

De cheesecake was nog niet genoeg, ik maakte ook nog de White Chocolate Snowball Truffles van Cupcake Jemma. Haar 12 Bakes of Christmas video’s waren zo geweldig, dat ik het niet bij één ding kon laten. Ook deze waren weer heerlijk!

story-of-my-week-137-025

En we sluiten deze Story of my Week af met het kerstdiner op Tweede Kerstdag, wat zó goed gelukt was! Met allemaal recepten van Jamie Oliver stelde ik het perfecte traditionele kerstdiner samen: geroosterde groenten uit de oven, roseval aardappeltjes, stuffing, cranberry saus en rollade. Ik was trots, haha.

Hoe was jullie week / jullie kerst?

4 Comments

 1. Lonneke
  28/12/2016 / 12:38 am

  Oeh die cheesecake ziet er echt megalekker uit! Wat gebruikte jij in plaats van double cream? :)

  • Soesja
   28/12/2016 / 11:30 am

   Ik heb gewoon slagroom gebruikt, werkt prima! :)

   • Lonneke
    14/01/2017 / 11:45 am

    Ah oke ga ik dat proberen. Thanks voor je reactie! :)

 2. 29/12/2016 / 5:37 pm

  LOVE deze Story of my week! Allemaal zulke fijne knusse christmassy foto’s <3 En die taart, damn I need to have it in my life.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *