Hello, 2017!

hello-2017

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, besloot ik toch nog maar even een blogpostje over het nieuwe jaar er uit te gooien. Het is vandaag maandag 2 januari, 2017, en het zou wel een heel slecht begin zijn als ik op mijn eerste officiële blogdag van het jaar geen blogpost zou hebben. Bij deze, haha!

2017 dus. Ik had altijd een beetje een theorie dat ‘spannende’ / belangrijke jaren afwisselde met jaren die niet zo boeien waren, maar eigenlijk is dit al het derde jaar op rij dat voor mij vrij belangrijk of bijzonder wordt. In 2015 ging ik vier maanden in Vancouver wonen, in 2016 behaalde ik m’n bachelor en begon ik met m’n tussenjaar, en in 2017 zal ik (waarschijnlijk gaan beginnen aan m’n master).

Het feit dat dit het derde jaar op rij is waarin ik in januari totaal niet weet hoe m’n leven er in december uit zal zien, zegt wel genoeg. Eigenlijk begin ik er bijna aan te wennen: als ik denk aan het feit dat ik in september met een master ga beginnen waarvan ik nog geen idee heb waar of wat, word ik daar eigenlijk helemaal niet opgejaagd of nerveus van. Ik ga gewoon wel zien hoe het loopt, en waar ik me in december bevind – of dat nou in Nederland, of in het buitenland is. Ik heb er wel zin in!

Verder laat ik dit jaar dus lekker z’n gangetje gaan. Ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens en ook dat is iets wat me eigenlijk wel heel goed bevalt. Ik heb namelijk volgens mij geen enkele keer gehad dat ik m’n goede voornemens terug ging kijken en dacht ‘lekker bezig geweest dit jaar, alles behaald!’ Nope, meestal was alles mislukt. Inmiddels weet ik zelf ook wel dat ik toch niet gezond ga eten, drie keer per week ga sporten, of m’n uitgaven bij ga houden. En dat is oke.

Wat ik wél heb, is een lijstje met dingen die ik in 2017 heel graag wil doen. Zo wil ik sowieso weer minstens één halve marathon lopen (Egmond dit weekend ga ik waarschijnlijk toch overslaan, dus die moet nog even gepland worden), wil ik heel graag op skivakantie (maar als dat aan het begin van 2018 gebeurd vind ik het ook oke), wil ik van de zomer een mooie reis maken (bijvoorbeeld Kroatië staat op de wishlist) en wil ik in september toch wel heel graag een keertje uit huis. Goede voornemens sla ik dus even over, maar ik heb dus wel een hoop plannen en dromen voor 2017. Ik ben benieuwd wat waar van terecht gaat komen! We gaan het zien – 2017, I’m ready for ya!

Wordt 2017 een belangrijk jaar voor jullie?

3 Comments

  1. 02/01/2017 / 8:17 pm

    Oeh Kroatië is een echte aanrader! Voor mij wordt het niet een heel spannend jaar denk ik, wel moet ik gaan bepalen in welk land/stad ik in 2018 ga studeren, dus in dat opzicht is het wel belangrijk.

  2. 02/01/2017 / 8:44 pm

    Ik bied me wel aan om samen een hardloopwedstrijd te lopen! Wel jammer dat je Egmond gaat skippen girl, maar lijkt me ook wel intens heftig. En happy new year natuurlijk.

  3. 03/01/2017 / 2:59 pm

    Happy new year!! Kroatie is een aanrader, ben afgelopen zomer er geweest. Echt prachtig! Maar sla Slovenie zeker ook niet over als je met de auto zou gaan. Dat land heeft me zo verrast!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *