New year, new me, new Dashing Days

schermafbeelding-2017-01-03-om-20-33-20

Hee daar, valt je iets op bij het openen van m’n site vandaag? Jazeker, na drie (!!!) jaar heb ik eindelijk een nieuwe layout. Toen ik ging uitrekenen hoe lang ik m’n vorige layout al had, schrok ik een beetje. Ik dacht eigenlijk dat het twee was, wat ik ook al behoorlijk lang vond, maar nope, het waren er toch echt al drie. En we hebben het nu over een layout inclusief foto’s van mijn 18-jarige ik. Jep, het begon allemaal wel een beetje jammer te worden.

Waarom een nieuwe layout zo lang op zich liet wachten? Ik heb echt een anti-talent voor layouts ontwerpen: ik was vaak maar half tevreden over de layouts die ik maakte en daar kwam ook nog eens bij dat ik het programma om layouts te maken niet eens ge├»nstalleerd kreeg op m’n Macbook. Ik ben een ramp met dingen als CSS (je layout ontwerpen vanuit codes), dus dat was ook geen optie. Dat betekende dus dat ik sinds ik van Windows overstapte naar Apple, geen nieuwe layout had gehad. Weer een puntje van confrontatie.

Ik wist dat ik een layout wilde die lekker clean was: m’n vorige layout was al een stuk meer basic dan alles wat ik daarvoor had, maar ik wilde eigenlijk nog wel een stuk verder dan dat. Na even rondneuzen kwam ik terecht bij de layouts van Pipdig: thema’s die je kon kopen en vervolgens helemaal naar eigen smaak aan kon passen. Dat was inmiddels alweer zo’n half jaar geleden, maar de thema’s bleven door m’n hoofd spoken. Na een tijdje wist ik: in het nieuwe jaar ga ik onder het mom van ‘een frisse start’ zo’n layout installeren op m’n blog. En zodoende!

Ik ben er zelf erg blij mee: het is misschien niet de meest originele layout ooit, maar hij is wel lekker clean, terwijl dingen zoals het lettertype nog steeds typisch Dashing Days zijn. Voor nu ga ik lekker spelen met alle mogelijkheden en ik ga ook niet uitsluiten dat er niks meer gaat veranderen, maar een goed begin voor een frisse look is in ieder geval gemaakt! Ik hoop dat het jullie bevalt – mij in ieder geval wel!

3 Comments

  1. 04/01/2017 / 3:35 pm

    Heeeel mooi! Met precies zo’n stijl ben ik ook aan het knoeien, haha :)

  2. Fleur
    04/01/2017 / 3:41 pm

    Ziet er leuk uit! Dit leest wel echt heel fijn :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *