Story of my Week #138 Bios dates, Gin & Tonics & IJ-Hallen

story-of-my-week-137-collage

De eerste week van 2017 en daarmee de eerste Story of my Week van het jaar is een feit! Afgelopen week was weer een fijne: ik werkte weer lekker veel en het was ook lekker druk omdat het nog steeds kerstvakantie was, maar tussendoor was er gelukkig ook genoeg tijd voor leuke dingen. Woensdag ging ik naar de film en daarna drankjes doen bij de Foodhallen, donderdag ging ik uit eten, zondag ging ik naar de IJ-Hallen en ‘s avonds weer naar de film. Ik vermaak me wel! En volgens mij is dat ook wel aan de foto’s af te zien. Enjoy!

story-of-my-week-137-001

We beginnen dit artikel nog even met een fotootje van vorige week, namelijk van New Year’s Eve. Ik vierde het lekker casual samen met Sifra en Lisa bij mij thuis: we dronken (iets te veel) champagne, keken Jools Holland en telden af op ‘World’s Greatest’ van R. Kelly. Een jaarwisseling zoals een jaarwisseling hoort te zijn.

story-of-my-week-137-002

Mijn eerste Room For Thought foto van dit jaar en ook het eerste boek dat ik lees: The Marriage Plot van Jeffrey Eugenides. Ik ben er al even in bezig en kan er nog niet écht lekker in komen, maar hoop de komende weken toch even wat progressie te boeken, want anders loop ik in maand één al achter op m’n reading challenge, haha.

story-of-my-week-137-003

Woensdag ging ik met Sifra en Lisa naar de film Passengers in de Filmhallen. Het was een leuke film, heel mooi gemaakt en met goede acteurs, maar het verhaal vond ik toch niet echt je van het. Als nog leuk om te zien en ik heb me zeker vermaakt! Daarna deden we Gin & Tonics bij de Foodhallen, de perfecte casual night out.

story-of-my-week-137-004

Donderdagavond ging ik met Naära uit eten! We hadden elkaar alweer een tijdje niet gezien en wat is beter dan bijkletsen onder het genot van een fijn diner. Dit keer kozen we voor Walter’s Woodbury, een restaurant in Amsterdam Oost waar je niet zomaar langs zou lopen, maar wat echt héél erg leuk was!

story-of-my-week-137-005

En het eten smaakte ook goed. Ze hadden een uitgebreide cocktail kaart, ik genoot van vis met pastinaak en venkel en Naär van de lady steak. Frietjes, garnalen en maïskolven on the side, en ik was helemaal tevreden.

story-of-my-week-137-006

Als toetje was er bananen-caramel-pannenkoekentaart met kokosijs. Oh. My. God. Dit was zó lekker! Mierzoet, maar echt heerlijk. Naär’s gezicht laat wel zien hoe blij we waren, haha.

story-of-my-week-137-007

De volgende ochtend moest ik om 9 uur beginnen, wat nooit een feestje is, maar wat vaak wél mooie plaatjes oplevert tijdens mijn fietstocht! Dit was weer een heldere ochtend met een super mooie zonsopkomst. Is het vroege opstaan bijna waard. Bijna.

story-of-my-week-137-008

Pluk… Zo kan ik de stoel niet uitschuiven, vriend. (Je moet ergens foto’s van maken mensen).

story-of-my-week-137-009

Zaterdagochtend was er code oranje, dus besloot ik naar de tram te lopen en lekker met het OV naar m’n werk te gaan. Volgens m’n vader was het ‘totaal niet glad,’ maar toen ik dit soort wegen tegen kwam was ik toch wel erg blij niet op de fiets te zitten, haha.

story-of-my-week-137-010

‘s Avonds was het tijd voor… Wie is de Mol!!! Ik vond het vorig jaar heel jammer dat het op zaterdag was in plaats van op donderdag, nu heb ik juist meestal geen echt weekend op zaterdag en is het juist een lekker verwen momentje na een dag werken. De eerste aflevering was leuk, helaas ligt één van mijn favorieten er alweer uit, haha. Het feit dat het in de VS is opgenomen doet me in ieder geval heel veel goed, zo leuk om te zien!

story-of-my-week-137-011

Ook zondag stond ik vroeg op, dit keer niet voor m’n werk, maar om naar de IJ-Hallen te gaan! Toen ik samen met m’n moeder om half 9 in de auto zat was het nog volledig uitgestorven op de snelweg. Ook was het semi-mistig, wat hele mooie beelden opleverde.

story-of-my-week-137-012

Na binnen anderhalf uur heel goed geslaagd te zijn, besloten we dat het wel weer mooi was geweest en dat we op gingen warmen bij Pllek. Ik vind Pllek zó leuk, en het was heerlijk warm binnen, dus dat was perfect.

story-of-my-week-137-013

We genoten allebei van een fijne cappuccino en een heerlijk stuk worteltaart. Perfecte zondagochtendbesteding.

story-of-my-week-137-014

Over zondag bestedingen gesproken, die middag hadden we nog een interessante activiteit op het programma. Arnon Grunberg had in november in zijn Voetnoot gezegd dat als Donald Trump president zou worden, hij 1000 Volkskrantlezers zou trakteren op een glas wijn of wodka. In een droge bui besloten m’n moeder en ik te mailen, en vorige week hadden we opeens een uitnodiging! De middag werd dus doorgebracht in het American Hotel. Met wijn. En Arnon. Wat een hilarische situatie weer, haha.

story-of-my-week-137-015

Om de zondag nog even mooi af te sluiten ging ik ‘s avonds ook nog met Lisa naar de bioscoop, dit keer naar Soof 2. Ik vond deel 1 toch wel een stuk leuker, maar ik heb me wel weer vermaakt. Daarna kletsten we nog gezellig na bij het Ketelhuis, onder het genot van biertjes en nachos. Yes.

Hoe was jullie week?

3 Comments

 1. 09/01/2017 / 11:38 am

  Fijne week heb je gehad, ik ben heel benieuwd naar Soof 2.

 2. 09/01/2017 / 4:35 pm

  Ik krijg zo’n dorst van die derde foto haha. Die drankjes zien er echt heerlijk uit.

 3. Marleen
  10/01/2017 / 8:51 am

  Leuke foto’s weer! Ik hoop dat het mij ook lukt om nog zo veel met vriendinnen af te spreken in mijn tussenjaar als jij doet. Ik wil ik ook echt meer naar de bioscoop gaan, maar denk dat ik zo’n abbonement nog even uitstel tot ik er meer tijd voor heb.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *