Current Favourites #23 ♥ Nocturnal Animals, Good Behavior & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Favourite Movie: Nocturnal Animals. Afgelopen week ging ik drie keer naar de bioscoop, maar mijn favoriete film steekt ver boven de andere twee uit. Dat was namelijk Nocturnal Animals. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van deze film, maar ik vond hem zo gaaf! Nocturnal Animals gaat over Susan, die jaren geleden een nare break up achter de rug heeft gehad. Op een dag krijgt ze een manuscript het gruwelijke boek ‘Nocturnal Animals’ op haar deurmat, geschreven door haar ex, opgedragen aan haar. De film is geregisseerd door mode ontwerper Tom Ford en ziet er daarom prachtig uit. Daarnaast is de plot en vooral het einde ook niet recht toe recht aan, er zitten een hoop diepere lagen in. M’n ouders, Jikkie en ik hebben dan ook nog lange tijd gediscussieerd over de betekenis van het boek en het feit dat haar ex het aan Susan opdraagt. Een hele intrigerende film, en ook lekker spannend!

story-of-my-week-137-003

Favourite Drink: Gin & Tonic. G&T’s vond ik altijd redelijk gehypete drankjes, en dat terwijl ik ze zelf eigenlijk niet zo heel lekker vond. Ik hield niet zo van die kruidige smaak van tonic, deed mij maar een lekkere mojito of Aperol Spritz. Maar deze week dronk ik op twee verschillende gelegenheden een Gin & Tonic, en eigenlijk beviel het me wel heel goed! Ik moet gewoon een goede uitkiezen, zonder kruidige ingrediënten of citroen, en het liefst met wat frissere smaken zoals aardbei of munt. Bovenstaande bij de Foodhallen was favoriet: je betaalt bij de Gin & Tonic bar daar rond de €10 voor een drankje, maar je krijgt een gigantische bel waar je minstens een uur mee zoet bent. En hij smaakte echt heerlijk! Aanrader dus, zeker gecombineerd met sushi van Meneer Temaki, geitenkaas bitterballen van de Ballenbar… Zoveel lekker eten daar.

Favourite Show: Good Behavior. Deze serie is pas dit seizoen begonnen en kwam op mijn radar omdat Michelle Dockery (Lady Mary uit Downton Abbey) de hoofdrol speelt. In Good Behavior heeft ze overigens een iets andere rol, ze speelt de drugsverslaafde con-woman Letty. De serie gaat over het leven van Letty en haar relatie met Javier, de huurmoordenaar wiens pad ze toevallig kruist. Klinkt als een intens verhaal en dat is het ook – maar zó goed! Elke aflevering draait om een ander probleem of gebeurtenis en elk verhaal is zo goed uitgewerkt! Daarnaast speelt Michelle Dockery haar rol echt fantastisch, ze is echt een plezier om naar te kijken. Deze week kwam de laatste aflevering uit en ik kan nu al niet wachten op seizoen 2! Er zijn pas 10 delen, dus dit heb je zo afgekeken. Aanrader!

story-of-my-week-137-023

Favourite Hotspot: Stach Overveen Burgerbar. Met kerst ging ik met m’n ouders en Jikkie wandelen in Overveen, en streken we daarna neer bij de Stach Burgerbar. Dit is geen Stach zoals je die normaal in Amsterdam vindt: daar zijn het een soort kleine supermarktjes waar je ook verse broodjes en koffie kunt halen en waar soms één of twee tafeltjes staan. De Burgerbar was echter een volwaardig cafe, waar ook bediening was. Maar dus wel van Stach! Ik vond het er echt heel gezellig, de warme chocomel smaakte goed en de patatjes met mayo die we daarna bestelden ook. Mocht je ooit eens in Overveen zijn, of in Haarlem, of naar het strand zijn geweest in Bloemendaal, dan is Stach Overveen dus zeker een aanrader om iets te drinken!

Favourite Song: Ed Sheeran – Shape of You. Afgelopen week bracht Ed Sheeran eindelijk niet één, maar twee nieuwe nummers uit! Ik merk wel dat juist omdat ik zo’n fan ben van Ed ik extra kritisch ben op alles wat hij uitbrengt. Deze twee nummers gaan het niet schoppen tot m’n all time favourites, maar vooral Shape of You luister ik met plezier! Ik zie ook gewoon meteen helemaal voor me hoe Ed dit live zou doen, met gitaar en een loop pedal. Kan niet wachten op zijn tour, die hopelijk snel aangekondigd wordt!! En natuurlijk ook niet op de rest van zijn nieuwe album. Ben heel erg benieuwd hoe de andere nummers gaan klinken.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

3 Comments

  1. 13/01/2017 / 9:07 am

    Ik ben heel benieuwd naar de film, die kende ik helemaal niet. Zelf moest ik ook erg wennen aan G&T’s, maar ik vind ze nu wel heel erg lekker. Vooral als het niet is gemaakt met standaard tonic, maar er een subtiel smaakje aanzit.

  2. 13/01/2017 / 11:56 am

    Haha, zo veel eten in je faves like always ;) Die G&T ziet er echt zo lekker uit! Krijg meteen zin om er eentje te drinken maar…. ik moet studeren. Bummer! Die serie klinkt best wel intens man! En, ik ben ook vet benieuwd naar Nocturnal Animals, al lijkt ie me ook best wel eng en hij is 16+ en ik ben een béétje een drol op dat gebied haha.

  3. 13/01/2017 / 4:15 pm

    Shape of You vind ik zo’n heerlijk nummer! Hij staat hier vaak op repeat :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *