3 x Relaxed Nights out in Amsterdam

Eigenlijk ben ik nooit heel gelukkig geworden van uitgaan: ik vind het nog steeds eens in de zoveel tijd wel leuk om lekker te dansen, maar eerlijk gezegd vind ik altijd de ‘pres’ veel gezelliger. Lekker kletsen, je eigen muziek luisteren, wat te drinken er bij, daar word ik pas echt gelukkig van. Ik word dan ook een stuk blijer van relaxte avondjes uit, dan van los gaan in de club. Het liefst ga ik gewoon met vriendinnen wat drinken en urenlang kletsen: dat zijn de fijnste avonden, naar mijn mening. Als mensen mij vragen om leuke clubs in Amsterdam weet ik dan ook nooit echt wat nou aan te raden, maar als mensen op zoek zijn naar een leuke plek om wat te drinken kan ik wel een paar tips geven! Vandaag, drie van mijn favorieten voor een relaxt avondje uit in Amsterdam. Je kunt bij elke locatie ook eten, maar ze zijn bij uitstek perfect om cocktails of wijntjes te drinken en urenlang te blijven hangen. Alvast veel plezier!

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H

relaxed-night-out-001

Bron rechter foto

Meneer Nieges is denk ik mijn favoriete restaurant / bar in Amsterdam. Het eten is heerlijk, niet achterlijk duur voor wat je krijgt, maar bovenal ziet het er zó leuk uit! Het begint al met de lichtjes als je aan komt lopen, en binnen hangt een fijne sfeer. Ze hebben een goede wijnkaart en in het weekend is er een DJ. Ik ben hier alleen nog maar in de winter geweest, maar kan niet wachten een keer in de zomer te gaan. Ze hebben namelijk een fantastisch terras met uitzicht over het IJ. Lekker vertoeven aan het water dus, perfect voor een zwoele zomeravond. Daarnaast ligt Meneer Nieges op slechts een kwartiertje lopen van Amsterdam CS af, en is het dus ook nog eens een perfecte plek om een dagje Amsterdam af te sluiten, om vervolgens lekker snel op de trein te kunnen stappen. Ik ben fan!

Foodhallen, Bellamyplein 51

relaxed-night-out-002

De Hallen is één van mijn favoriete plekjes in Amsterdam. Helaas is dat volgens mij voor meerdere mensen het geval, het is hier in het weekend namelijk schreeuwend druk. Daarom ga ik het liefst op woensdag- of donderdagavond, wanneer het gewoon gezellig is. Bij de Foodhallen kun je genieten van Gin & Tonics van de geweldige G&T bar, maar ook gewoon van een wijntje. Daarnaast is er een eindeloze hoeveelheid etenskraampjes, voor al je midnight cravings. Mijn favoriet zijn sowieso de geitenkaas bitterballen van de Ballenbar. Een relaxt avondje Foodhallen is ook heel goed te combineren met een bioscoopbezoek bij de Filmhallen, die zitten er namelijk naast!

Walter’s Woodbury, Javastraat 42

relaxed-night-out-003

Bron rechter foto

Mijn meest recente ontdekking qua relaxte plekken om een drankje te doen is Walter’s Woodbury. Dit zit helaas niet echt bij mij in de buurt (lees: letterlijk aan de andere kant van de stad), maar hiervoor fiets ik graag een stukje om! Walter’s Woodbury is ook een restaurant, maar hun cocktailmenu is ongeveer 10x zo lang als hun diner menu. Je weet dus waar voor je hier moet zijn, haha. Ik genoot van een Moscow Mule en diner genoot Naära koos voor een aardbei en basilicum Gin & Tonic. Allebei smaakten heerlijk, en ik kan dan ook niet wachten om hier een keer gewoon voor drankjes heen te gaan en meer van de originele items op het eindeloze menu te testen!

Andere van mijn favoriete plekjes zijn bijvoorbeeld de cafe’s van bioscopen The Movies en Kriterion, en in de zomer is Schinkelhaven altijd een beetje mijn stamcafe omdat het niet te ver van m’n huis af is en een heerlijk terras heeft. Maar de drie bovenstaande zou ik het eerst aanraden!

Hoe ziet jouw favoriete avondje uit er uit?

1 Comment

  1. 26/01/2017 / 1:06 pm

    Ik ben het heel erg eens met je voorkeur van drankjes doen en kletsen op een leuke plek over ‘echt’ uitgaan! Af en toe is dat wel lekker maar ik vind het ook gewoon chill als je je vrienden nog wel kan verstaan. Ik woon/studeer zelf niet in Amsterdam maar alsnog kan het altijd een keer van pas komen :) Ben trouwens al een tijdje niet op je blog geweest maar ik vind je lay-out nu heel mooi!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *