Things to look forward to in Januari

things-to-look-forward-to-in-januari

Ik leef nogal voor nostalgie en terugdenken aan leuke momenten, dus besloot ik een categorie in het leven te roepen die me er aan herinnert dat er genoeg is om naar uit te kijken. Aan het begin van iedere maand deel ik met jullie de leuke dingen die mij (en gewoon de wereld op zich) deze maand te wachten staan! Deze keer: Januari.

Gran Canaria

Met stip op één van de dingen waar ik deze maand het meest naar uit kijk: ik ga op vakantie! Een tijdje geleden boekte ik samen met Lisa een weekje Gran Canaria en ik kan echt niet wachten. We waren op zoek naar een bestemming met een lekkere temperatuur midden in de winter en we moeten er meer dan vier uur voor in het vliegtuig, maar volgende week chillen wij hem in 22 graden. Zeker met het weer dat het hier nu is, een zeer welkom vooruitzicht.

TV Serie seizoen: Sherlock, This is Us, The Vampire Diaries, Homeland, Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder, Suits

Het lijkt wel alsof serie producers beseffen dat we behoefte hebben aan fijne tv in een maand zoals deze: in januari beginnen namelijk bijna al mijn favo series weer! Het begint een beetje een schrikbarende lijst te worden, met alle series die ik volg die plots weer beginnen. Als schadebeperking heb ik al besloten om Jane the Virgin waarschijnlijk te gaan skippen (ik word er sinds het begin van seizoen 3 niet héél gelukkig meer van) en van de rest gaan we zien hoe ver ik kom. Maar ik heb er wel heel veel zin in!

Amsterdam Light Festival

Een ander in het lijstje ‘essentials in de donkerste maand van het jaar’ is Amsterdam Light Festival. Tijdens het Light Festival zijn er door de hele stad verschillende licht kunstwerken te zien en kun je een rondvaart of een wandeling doen. Ik doe dit al drie jaar op rij en ook al heb ik het voor deze jaar niet op de planning staan, ik hoop nog te kunnen gaan voor Gran Canaria! Amsterdam Light Festival is nog tot en met 17 januari te zien.

WIDM op Nederlandse tv

Gisteren begon mijn favoriete Nederlandse tv programma weer, of eigenlijk het enige Nederlandse tv programma dat ik kijk: Wie is de Mol!!! Ik kijk dit volgens mij dit jaar al voor de 10e keer en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook al ben ik niet zo heel fanatiek meer als eerst (de app en de nabespreking ga ik dit jaar denk ik even skippen), ik kan er nog wel heel erg van genieten. Eerst baalde ik heel erg dat het op zaterdag was, maar aangezien zaterdag nu toch meestal geen weekend is voor mij, maakt het me niet zo veel meer uit. Heel veel zin in de rest van het seizoen!

‘Wederopstand’ Ed Sheeran

1 januari was meteen al een héle mooie dag: Ed Sheeran kondigde aan nieuwe muziek uit te gaan brengen. Inmiddels zijn er twee nieuwe nummers, Castle on the Hill en Shape of You, verschenen. Het is niet mijn favoriete Eddie muziek, maar het zijn wel fijne nummertjes! Ik kan niet wachten op de officiële aankondiging + release datum van zijn album en dan hopelijk ook de aankondiging van een tour. Want er gaat niet nog een jaar verstrijken waarin ik geen Ed Sheeran concert heb, thank you very much.

Eerste vier nummers album John Mayer

Ook mijn andere musicale held, John Mayer, kondigde op 1 januari aan nieuwe muziek uit te gaan brengen. Zijn single ‘Love on the Weekend’ kwam vorig jaar al uit en vind ik erg fijn! Ook weer een gevalletje ‘niet Mayers beste nummer, maar ik kan het waarderen.’ Over de loop van 2017 gaat Johnie zijn nieuwe album uitbrengen, elke maand vier nummers. Op 20 januari komen de eerste vier en ik ben super benieuwd! En ook in dit geval kan ik niet wachten op de aankondiging van een tour ;)

Oscar nominaties

En dan het laatste waar ik heel veel zin in heb: de aankondiging van de Oscar nominaties en daarmee de start van het officiële Oscar seizoen! Ik steek nu al iets te veel tijd in voorspellingen opzoeken en daar ‘to watch’ lijstjes op te baseren. Kan dus niet wachten tot de officiële kanshebbers bekend zijn en ik helemaal los kan met m’n Cineville abonnement, haha! Ook heb ik héél veel zin in de Oscars zelf, maar dat is iets voor februari.

Geen hele spannende dingen dus deze maand, wel heel veel dingen die te maken hebben met film, tv en muziek. En laat ik daar nou net heel erg van houden! Ik denk echt dat alle producers / muzikanten / whatever beseften dat de wereld wat vrolijks nodig had deze maand, want zonder al deze dingen was dit lijstje vrij droevig geweest, haha. Maar nu heb ik zin in januari!

Waar kijk jij deze maand naar uit?

3 Comments

 1. 08/01/2017 / 9:17 am

  John Mayer & Ed Sheeran tour zou mooi zijn!!! Ik vind het echt grappig hoe fanatiek je bent met oscar nominaties, leuk :) ik blijf jouw blog wel lezen om te weten welke films ik moet zien.

 2. Josephiny
  08/01/2017 / 5:25 pm

  fijne vooruitzichten ! :)

 3. 08/01/2017 / 5:32 pm

  Ik vind beide liedjes van Ed juist super haha! Deze maand is voor mij een beetje saai, met uitzondering van het tripje naar mijn vriend in Noorwegen die ik eind januari ga maken! En afgelopen week was hij bij mij in Nederland, dus dat was ook wel enorm fijn. :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *