10x Films in 2017 waar ik het meest naar uit kijk

Vorig jaar schreef ik een artikel over de vijf films waar ik het meest naar uitkeek in 2016. Omdat één daarvan mijn absolute lievelingsfilm van het jaar werd (La La Land) en ik de twee andere die ik zag (The Light Between Oceans en Me Before You) ook héél fijn vond, besloot ik dat ik dit jaar weer zo’n artikel wilde maken. Leuk om op terug te kijken! Toen ik echter mijn IMDb watchlist bekeek om te zien welke films daarop in 2017 uitkwamen, zag ik dat dat er véél meer dan vijf waren. Dus, ik besloot er in dit artikel tien te bespreken!

Submergence

films-2017-001

Deze film wilde ik eigenlijk al noemen in m’n artikel over films in 2016, maar toen kwam ik er tot m’n grote verdriet achter dat hij pas in 2017 uit zou komen. Ik hou altijd wel een beetje in de gaten wat voor nieuwe films m’n favoriete acteurs gaan doen, maar ik word écht enthousiast als blijkt dat twee van m’n faves samen in een film gaan spelen. Met Submergence is dat dus het geval, de hoofdrollen worden vertolkt door Alicia Vikander (<3) en James McAvoy (<333). Het gaat over een Engelse journalist die gevangen wordt gehouden in het Midden Oosten, en een diepzee duikster die een hele gevaarlijke duik gaat doen op de Noordpool. In deze benarde omstandigheden denken ze terug aan de zomer die ze samen hebben doorgebracht – klinkt interessant! Ik kan NIET wachten!

Verwachte release date: Onbekend

Beauty & the Beast

films-2017-002

Ook deze film wilde ik eigenlijk vorig jaar al noemen, maar ook hier kwam ik er achter dat hij pas in 2017 uit zou komen. Is het jaar toch best snel gegaan, haha! Deze live action versie van Beauty & the Beast heeft volgens mij alles wat ik wil van een film: het is een remake van mijn favoriete Disney, en de hoofdrollen worden gespeeld door faves Emma Watson en Dan Stevens. Ik kan vooral niet wachten op het einde, waar we kunnen genieten van Dan’s pretty face, in plaats van de Beast animatie, haha. Nee, grapje, ik heb eigenlijk gewoon zin in deze hele film.

Verwachte release date: 29 maart

Battle of the Sexes

films-2017-003

Waargebeurde verhalen doen me altijd goed, evenals feministische ondertonen in films, evenals actrice Emma Stone. Laat deze film nou precies dit alles bevatten! Battle of the Sexes gaat over de ‘Battle of the Sexes’ tenniswedstrijd die werd gehouden in 1973, tussen vrouwelijke kampioene Billie Jean King (Stone) en mannelijke kampioen Bobby Riggs (Steve Carell). Spoiler alert: King wint. Ik vind het nu al helemaal leuk, haha. Ik weet verder niet heel veel van deze film af, maar volgens mij wordt het een fijne feel good film met ook wat serieuzere lagen er in.

Verwachte release date: Onbekend

Rebel in the Rye

films-2017-004

Catcher in the Rye is een boek waar de meningen intens over verdeeld zijn: 50% van de mensen vinden het absoluut verschrikkelijk, 50% vindt het fantastisch. Ik ging er in met een ‘ik zal dit wel niks vinden’ verwachtingen, maar ik vond het eigenlijk heel erg mooi! Ik heb er nog nooit een verfilming van gezien (ik weet eigenlijk niet of die er wel is?) maar werd wel heel enthousiast toen ik zag dat er een film wordt gemaakt over het leven van de schrijver, J.D. Salinger. Met Nicholas Hoult in de hoofdrol, en verder rollen voor Kevin Spacey, Zoey Deutsch en Sarah Paulson. Ik ben heel benieuwd, de titel maakt me in ieder geval al enthousiast.

Verwachte release date: 24 januari in de VS, onbekend in Nederland

The Coldest City

films-2017-005

Waar James McAvoy in 2016 alleen maar in X-Men Apocalypse speelde, kan de ‘McAvoyeur’ (dat ik dit serieus schrijf, wat een vreselijk woord, haha) in me in 2017 haar geluk niet op, want er komen zo veel films met hem uit. Naast Submergence kijk ik ook heel erg uit naar The Coldest City, een Cold War thriller met ook Charlize Theron. De film gaat over een MI6 agent die tijdens de Koude Oorlog naar Berlijn wordt gestuurd om een vermiste agent op te sporen. De film schijnt vergeleken te worden met Bridge of Spies en laat ik daar nou vorig jaar heel erg van genoten hebben! De Koude Oorlog is sowieso één van mijn favoriete periodes voor films, dus ik ben enthousiast.

Verwachte release date: 31 augustus

Wonder

films-2017-006

Ik heb het boek Wonder niet gelezen (het staat wel al tijden op m’n to read lijst) maar toen ik zag dat er een verfilming kwam met Jacob Tremblay en Julia Roberts, was ik meteen benieuwd. Ik was enorm onder de indruk van Jacob Tremblay in Room vorig jaar, en Julia Roberts is sowieso altijd goed. Wonder gaat over Auggie, een jongen met een enorm misvormd gezicht. Aan de ene kant denk ik dat dit best een moeilijk verhaal is om te verfilmen omdat het allemaal een stuk minder subtiel kan dan op papier, aan de andere kant denk ik juist dat een verfilming een stuk meer confronterend kan zijn dan het boek. Goed, zowel het boek als de film staan dit jaar op de lijst van dingen die ik wil lezen/zien!

Verwachte release date: 7 april in de VS, onbekend in Nederland

A Dog’s Purpose

films-2017-007

De trailer van deze film ging een tijd geleden redelijk viral op het internet, met allemaal mensen die verkondigden al bij het zien van de trailer in tranen te zijn. Ik moet zeggen dat ik ook met kippenvel zat, ook al denk ik wel dat dit net zo goed een veel te zoete, Amerikaanse film kan worden. Only time will tell – de honden liefhebber in mij moet deze film sowieso zien. Het gaat over de verschillende levens bij verschillende baasjes van een hond. Klinkt behoorlijk vaag, dus eigenlijk moet je gewoon even de trailer kijken. Hoe deze film ook uit gaat pakken, anderhalf uur naar honden kijken op groot scherm is natuurlijk nooit vervelend, haha!

Verwachte release date: 27 januari in de VS, onbekend in Nederland

On Chesil Beach

films-2017-008

Atonement wordt gezien als Ian McEwan’s meesterwerk, maar als goede tweede wordt vaak On Chesil Beach genoemd, een boek over de huwelijksreis van een jong, pas getrouwd stel in de jaren ’60. Atonement is mijn favoriete boek én favoriete film, On Chesil Beach heb ik nooit gelezen maar toen ik zag dat het verfilmd werd, was ik meteen enthousiast. Helemaal toen ik zag dat Saoirse Ronan, de jonge Briony in de film van Atonement, de hoofdrol zou spelen. Een boekverfilming van McEwan, met dezelfde hoofdrolspeelster als in Atonement: dit klinkt nu al als een succes recept. Jammer dat het niet geregisseerd wordt door Joe Wright, maar je kunt niet alles hebben. Dit geeft me ook even extra motivatie om het boek dit jaar te lezen.

Verwachte release date: Onbekend

The Sense of an Ending

films-2017-009

Nog een boekverfilming van een boek dat ik niet heb gelezen is The Sense of an Ending. Ook dit boek, geschreven door Julian Barnes, staat al jaren op m’n to-read list. Het verhaal gaat over een man die terug kijkt op zijn leven tijdens zijn pensioen, en er langzaam achter komt dat dingen anders zijn gelopen dan hij zich herinnert. Klinkt… Interessant. Ik ben vooral heel benieuwd naar deze film omdat één van de hoofdrollen wordt vertolkt door Michelle Dockery. Ik heb twee series met haar gezien (Downton Abbey en Good Behavior) en vond haar in beide fantastisch, dus ik ben heel benieuwd hoe ze het doet op het witte doek!

Verwachte release date: 10 maart in de VS, onbekend in Nederland

The Circle

films-2017-010

Als laatste, een film die ik vorig jaar ook al noemde, maar waarvan de release werd uitgesteld naar 2017: The Circle. Ik was niet héél enthousiast over dit boek van Dave Eggers, maar denk dat het het als film een stuk beter doet, niet in de minste zin omdat het dan niet perse verteld wordt vanuit de ontzettend irritante hoofdpersonage. Maar ik kan niet ontkennen dat ik voornamelijk enthousiast wordt voor deze film vanwege de twee hoofdpersonen, die gespeeld worden door niemand minder dan Emma Watson en Tom Hanks. Als die dit verhaal niet naar een hoger niveau kunnen tillen, dan weet ik het ook niet meer.

Verwachte release date: 11 mei.

Met het schrijven van dit artikel ben ik er wel achter gekomen dat ik weer lekker sketchy films heb uitgekozen: slechts drie hebben op dit moment een Nederlandse release date, en van drie is zelfs nog helemaal niet bekend wanneer ze uitkomen. Ik zie het dan ook wel gebeuren dat een deel van deze films wordt uitgesteld tot 2018, zoals vorig jaar met The Circle gebeurde. Maar dat neemt niet weg dat ik er enthousiast voor ben! Ik ben benieuwd welke films in dit lijstje het aan het eind van het jaar tot mijn favorieten geschopt zullen hebben.

Naar welke films kijk jij het meest uit dit jaar?

5 Comments

 1. 15/01/2017 / 11:16 am

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nog helemaal niet verdiept heb in de films van aankomend jaar. Op de laatste na kende ik deze titels allemaal nog niet. Bedankt voor je overzichtje, ik heb nu in ieder geval een aantal leuke films waar ik naartoe wil!

 2. 15/01/2017 / 2:14 pm

  Jaaa wat een heerlijke films komen er uit! Ik ben het meest benieuwd naar Beauty and the Beast, A Dog’s Purpose en The Circle, maar door dit artikel ben ik ook heel benieuwd geworden naar de verfilming van McEwan. Atonement vond ik namelijk prachtig! Ohja en die film met Nicholas Hoult wil ik ook zeker zien. :)

 3. 15/01/2017 / 4:28 pm

  Wat een prachtige blog heb je! En wat een mooi lijstje heb je gemaakt zeg. Heb zelf ook zo’n lijstje gemaakt, maar ik heb volgens mij echt grandioos over een aantal titels heen gekeken. En what the hell, Alicia Vikander en James McAvoy in één film? Wauw!

 4. 15/01/2017 / 4:35 pm

  Even afgezien van dit fijne lijstje… wat is je blog mooi geworden!! :D x

 5. 16/01/2017 / 10:22 am

  Ik wil vooral Beauty & The Beast zien en misschien die laatste film ook wel. En vooral voor Emma. Haha :D Ben nooit zo op de hoogte van de films die uitkomen dus wel extra fijn dat je zo’n overzichtje hebt gemaakt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *