Hoe Spotify mij uit m’n muziek-dip hielp

2016 was geen heel fantastisch jaar voor mij qua muziek. Eigenlijk was het zelfs zo matig, dat ik in mijn 2016 Favourites artikel besloot geen favoriete albums of nummers te noemen, maar het te gooien op favoriete concerten. Ik had gewoon echt geen inspiratie! Het was zelfs zo erg dat ik voor een groot deel van het jaar luisterde naar een playlist die ik had gemaakt met mijn favoriete nummers van Ed Sheeran, John Mayer en Passenger, oftewel mijn favoriete artiesten voor de afgelopen… Vier jaar? Nope, ik kwam in 2016 niks nieuws tegen wat ik echt fantastisch vond en luisterde eigenlijk vooral wat ik altijd al luisterde. Ik had een behoorlijke muziek dip.

Het hielp ook niet mee dat m’n laptop kapot ging (eigen schuld, helaas, haha) en dat ik daardoor mijn iPod niet meer kon updaten. Ik bleef dus gewoon maar luisteren naar alles wat er al op stond en ook al waren dat een stuk of 3000 nummers, het werd allemaal een beetje saai. Met m’n telefoon kon ik ook niks want ik struggelde al maanden met de 8GB geheugen die ik had. Voor foto’s had ik al nauwelijks ruimte, voor muziek al helemaal niet.

In december besloot ik het roer om te gooien: ik zag een aanbieding voor drie maanden Spotify Premium en besloot m’n eigen account nieuw leven in te blazen. Ik gebruikte al maanden dezelfde account als m’n moeder en m’n zusje en aangezien we alledrie een totaal verschillende muzieksmaak hebben, was dat account een grote chaos wat afspeel lijsten betreft. Discover Weekly sloeg ook altijd helemaal nergens op, haha. Dus, tijd voor een nieuwe account, een frisse start, en nieuwe playlists.

En yes, dit was mijn last minute beste beslissing van 2016! Ik word echt weer heel gelukkig van muziek en vooral ook van nieuwe muziek ontdekken. Elke maandag luister ik naar m’n nieuwe Discover Weekly, elke vrijdag naar de New Music Friday. Favorieten daarvan zet ik in m’n afspeel lijst van de maand, die ik vervolgens de hele week luister. Ook oude favorieten waar ik die maand extra behoefte aan heb of nummers die ik als tip krijg of toevallig tegen kom, komen terecht in deze afspeel lijst. Zo luister ik opeens een hoop nieuwe artiesten en vind ik ook weer oude favorieten terug. Ik word er zo vrolijk van!

Daarnaast word ik ook heel blij van de optie te zien wat je vrienden luisteren. Ik heb een paar vriendinnen die ook erg fanatiek zijn op Spotify en ik vind het altijd leuk om tussen hun afspeel lijsten te neuzen en te kijken of er nog iets tussen zit. Nog fijner is om gezamenlijke afspeel lijsten te maken, waar je allebei nummers aan toe kan voegen. Vooral samen met Lisa ben ik hier fanatiek in, en onze ‘Fout maar Goud,’ ‘Thank God It’s Them Instead of You’ (kerst) en ‘Blue Monday’ (Gran Canaria) playlists draai ik ook met heel veel plezier.

Conclusie: een Spotify premium account is het beste wat me dit (of eigenlijk net vorig, maar goed) jaar is overkomen. Het heeft me totaal uit m’n muziek dip geholpen en ik luister nu weer zo veel meer muziek! Het enige wat ik jammer vind is dat ik er vanaf volgende maand toch de volledige prijs voor ga moeten dokken, maar ik denk eigenlijk dat ik het dat helemaal waard vind. Echt geen zin om terug te gaan naar de muziek op m’n iPod of om op m’n telefoon alleen nog maar via shuffle te kunnen luisteren. Nope, gaan we niet aan beginnen.

Hebben jullie nog muzikale aanraders voor me? Ik luister echt bijna alles, dus kom maar door!

4 Comments

 1. 16/01/2017 / 9:03 am

  Helemaal mee eens! Ik had vorig jaar ook een keer een aanbieding voor Spotify Premium, en toen dat afgelopen was voelde ik me echt geamputeerd. Dus nu heb ik met papa en Suzanne en nog drie mensen uit een ander gezien een familie abonnement en dat is echt ZO fijn! Ik kan ook wel genieten van het zien wat jij luistert op Spotify btw, ik klik vaak aan wat je luistert. Misschien moet ik ook weer eens maand-playlists gaan maken, want soms komen mijn Chill en Energy lijsten me ook wel de neus uit. Tot zo ver mijn betoog.

 2. 16/01/2017 / 12:31 pm

  Ik luister de laatste tijd alleen maar naar het album van Bazart. Supermooi! Heb Spotify ook herontdekt maar moet alleen m’n oude afspeellijsten nog eens opruimen. Als er nog een keer een actie komt voor zo’n premiumaccount, ga ik er ook voor denk ik. Vind het altijd stom om op m’n telefoon te moeten shuffelen. Haha.

 3. Inge
  16/01/2017 / 10:27 pm

  Muzikale aanraders genoeg! Zoals Irene ook al zegt: het album van Bazart is steengoed en verder ben ik ook weg van Mikky Ekko’s stem :inlove:

 4. Jikkie
  19/01/2017 / 2:41 pm

  Kanye West schijnt wel goed te zijn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *