LOVING THIS DRESS

Kerstjurkjes: altijd een probleem. Na het artikel van Sharon van vandaag bedacht ik me dat het misschien en goed idee was om ook al eens een kerstjurkje te gaan zoeken. Wij hebben op school altijd gala, en meestal draag ik mijn jurkje ook op kerstavond. Ik zal even mijn jurkjesgeschiedenis van de afgelopen vier jaar vertellen, zodat het jullie duidelijk is dat dit bij mij altijd problemen veroorzaakt:

1e klas: Ik droeg hetzelfde jurkje als in groep 8, omdat ik in een nieuwe klas zat en niemand dit jurkje ‘kende’. En omdat ik te gierig was om een nieuw jurkje te kopen.
2e klas: Ik kocht een hele leuke paarse top met pailletjes, maar combineerde het (ooh god, why) met een jeans. Ik was een BEETJE (en dat is een understatement) underdressed.
3e klas: Ik kon letterlijk NIKS vinden waardoor ik de dag van het gala nog de H&M binnen rende en een zilveren glitterbolero kocht, die ik combineerde met een zwart hemdje + rokje.
4e klas: Ik bestelde een jurkje op internet bij een onbekende webshop. Het jurkje kwam de dag na de officiële datum van het gala aan – beetje jammer. Mijn gala ging alleen niet door vanwege sneeuw.

Dus. Nog nooit is het vlekkeloos verlopen, mijn kerstoutfit. Vandaar dat ik het dit jaar echt goed ga aanpakken (zeg ik nu dan). En guess what, ik heb al een supercute jurkje gespot bij – hoe raad je het, mijn favoriete winkel van het moment – Topshop!

Het is de CHIFFON BANDEAU DRESS BY RARE. Het jurkje is eigenlijk best simpel, maar ik vind het toch echt heel erg schattig! Het is ook het model wat ik altijd als goed heb beschouwt voor mijn figuur: getailleerd, en vanaf daar wijd uitlopend. En al die verschillende kleuren! Ik weet eigenlijk niet zo goed welke ik moet kiezen, maar ik denk dat ik voor kerst de poederroze, rode of zwarte het leukst vind. Eigenlijk denk ik dat ik die sowieso het leukste vind, dat zijn gewoon het meest mijn kleuren.

De prijs is niet laag, maar ik vind het jurkje er ook niet goedkoop uit zien. Hij kost £55, en daar komen bij Topshop nog £5 verzendkosten bij. Ik vind dit wel duur voor een kerstjurkje (als je mijn geschiedenis hier boven ziet is het je duidelijk dat ik nooit meer dan €20 uitgeef aan kerstkleding) en dan wil ik er ook nog mooie hakken bij. Jep, dat wordt een dure grap! Maar dit is wel zo’n jurkje dat ik op andere feestjes en tijdens uitgaan ook nog aan kan, dus het meest geweldige excuus ooit: het is een investering! En misschien kan ik hem aan sinterklaas vragen :)

11 Comments

 1. 23/10/2011 / 11:26 am

  Aaaah, dit is echt een geweldig jurkje! Inderdaad wel ontzettend duur en wij hebben geen gala op school, dus vind ik ‘m het geld toch niet helemaal waard, maar hij is wel echt prachtig, in alle kleuren!
  Ik vind de donkerrode, zwarte, poederroze en blauwe versies het mooiste, ben benieuwd welke je gaat nemen!

 2. 23/10/2011 / 12:11 pm

  Leuk jurkje! Ik vind kleding bestellen bij buitenlandse webshops sowieso echt kak haha, straks heb je verkeerde maat ofzo en dan is het gewoon niet heel snel en handig terugsturen.

 3. 23/10/2011 / 1:18 pm

  Wij hebben helaas nooit een gala. Ik ben wel ooit als introduce meegeweest naar een andere school en droeg toen een lange rode jurk van een vriendin.
  Mijn moeder heeft altijd wel een jurk in de kast hangen die ik nu vast wel kan dragen aangezien we bijna dezelfde maat hebben!
  Ik vind trouwens de rood-roze versie het leukst!

 4. 23/10/2011 / 1:32 pm

  Wat een mooie jurkjes! Wij hebben dit jaar geen gala, maar het is toch altijd nog erg leuk voor kerst. Mooie kleurtjes ook! :hearts:

 5. 23/10/2011 / 4:09 pm

  Ik vind de rechts boven de mooiste kleur.
  + dat is echt een superleuk jurkje!
  Ik vind het echt zo stom, wij hebben helemaal geen gala op school. Moet ik alle mooie jurkjes aan mijn neus laten voorbijwaaien. Na dacht het niet. Zo komt het dat ik vorig jaar (nogal) overdressed op het familiefeest kwam met een kanten jurkje. (;

 6. 23/10/2011 / 6:05 pm

  Okee, dat is echt een geweldig jurkje!! Als jij hem niet koopt koop ik hem!!:P

 7. 26/10/2011 / 9:38 pm

  Wow, het is inderdaad een heel mooi jurkje. Ik vind hem ook een beetje te prijzig :( Heb op de uni geen gala en om nou zo’n uitgave te doen om hem alleen te dragen met kerst bij de familie ( die verder allemaal in jeans zitten haha )…
  Wel heel mooi!

 8. Keerthana
  27/10/2011 / 9:24 am

  Ahh Rare is zo’n leuk merk! En deze jurkjes zijn ook geweldig, alleen ze zijn prijzig en vallen erg kort (net zoals bijna alle jurkjes van rare). Dus daar zou ik rekening mee houden!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *