Current Favourites #24 ♥ Manchester by the Sea, Little Collins & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current favourites 24 001

Favourite Hotspot: Little Collins. Hebben jullie ook een food wishlist? Ik heb een lijstje met restaurants in Amsterdam en daar buiten waar ik graag een keer heen wil en Little Collins stond al tijden boven aan. Afgelopen zaterdag kwam het er eindelijk van en het was heerlijk! Brunch gaat hier lekker op z’n Amerikaans, met een uur wachttijd voordat er een tafeltje vrij is, maar met een cappuccino buiten onder de heater was het wachten prima te doen. Ik was samen met Canada-vriendin Anouk, de lucht was blauw en crisp en het zonnetje scheen: het was net alsof we weer even in Vancouver waren. Daarom gingen we natuurlijk ook voor bellini’s, en daarnaast kozen we allebei voor de avocado on toast met een gepocheerd ei. Het was dat ik echt heel erg behoefte had aan hartig, anders was ik sowieso voor de ginger french toast met gekarameliseerde banaan en kokos room gegaan. Maar daar moet ik dan nog maar een keer voor terug komen. Vind ik helemaal niet erg, want Little Collins beviel erg goed!

Favourite Movie: Manchester by the Sea. Afgelopen weekend ging ik naar deze film in de bioscoop en wauw, wat was ik onder de indruk. De laatste keer dat ik een film zag en er nog dagen mee in m’n hoofd rondliep was denk ik Room vorig jaar. Het komt dus niet al te vaak voor, maar Manchester by the Sea had precies hetzelfde effect. Echt zo’n film waarbij je de volgende ochtend wakker wordt en denkt ‘er was iets, maar wat ook alweer… oohja, deze film.’ Casey Affleck heeft me echt ontzettend positief verrast met zijn geweldige performance in deze film – wat mij betreft is die ‘Best Actor’ Oscar sowieso voor hem. Man, wat was ik aangedaan door het verhaal van zijn personage, Lee. Ik ben een beetje bang dat ik mensen af schrik met deze beschrijving en inderdaad, de film is best heftig, maar jongens, echt, ga deze film kijken. Ik ging er afgelopen woensdag al wat dieper op in in m’n Oscar Film Reviews artikel, dus voor nu volstaat te zeggen dat dit wat mij betreft nu al m’n favoriete film van 2017 is.

Favourite Song: John Mayer – You’re Gonna Live Forever In Me. John Mayer brengt dit jaar zijn album ‘The Search for Everything’ uit in verschillende ‘waves’: vier liedjes per maand voor een nog onbekend aantal maanden. Vorige week kwam de eerste wave uit met naast de al eerder uitgebrachte single Love on the Weekend nog drie andere nummers. Ik weet niet hoe enthousiast ik word van dit hele waves idee, maar goed, vier Mayer nummers per maand maken me wel erg gelukkig. Mijn favoriet is op dit moment denk ik You’re Gonna Live Forever In Me. Toen ik het opzette zei m’n vader (ook groot Mayer-fan) ‘hee, dit lijkt wel Daughters’ en daar lijkt het inderdaad een beetje op. Waar je het ook mee vergelijkt, dit nummer doet me heel veel goed. Maar kiezen vond ik moeilijk, want Moving on and Getting Over en Changing vind ik ook allebei erg fijn. Ik kijk nu al uit naar de volgende vier!

Favourite Youtube Video: Casey Neistat – Scenes from Donald Trump’s Inauguration. Casey is best afwezig geweest van Youtube sinds hij gestopt is met dagelijks vloggen, maar omtrent Donald Trump’s inauguratie afgelopen week heeft hij een comeback gemaakt. Volgens mij had hij in eerste instantie een beetje moeite met het feit dat hij uitgenodigd was en hoe hij deze dag in beeld moest brengen, maar hij had het wat mij betreft niet beter kunnen doen. Zo onder de indruk van deze video, het vat wat mij betreft perfect samen hoe bizar het is wat er nu gebeurt in de Verenigde Staten, zonder een kant te kiezen. Ik heb de hele nieuwsuitzending over Trump’s inauguratie ook gekeken maar vond deze video toch een stuk informatiever en een stuk beter beeld geven. Zo knap! Ik wil niet zeggen dat alle Youtube video’s politiek geëngageerd zouden zijn, dat zou ook weer wat ver gaan, maar ik vind het wel heel goed dat dit soort video’s gemaakt worden.

Favourite Music Video: Ed Sheeran – Castle On The Hill. Lekker veel video’s en veel muziek deze week, haha! Wat is januari een mooie maand wat betreft mijn favoriete artiesten, Ed Sheeran bracht namelijk ook twee singles uit. ‘Shape of You’ vond je al in m’n Current Favourites van twee weken geleden en ook al werd ik in eerste instantie niet super enthousiast van het andere nummer, ‘Castle on the Hill,’ ik begin het steeds meer te kunnen waarderen. Helemaal toen afgelopen maandag de video clip uit kwam want aah, deze clip is zó leuk! Ed Sheeran’s clips zijn altijd een beetje hit (THINKING OUT LOUD!!!) or miss (… Bloodstream), en deze mag gelukkig in die eerste categorie. Teenage Ed is spot on en ik krijg gewoon een heel nostalgisch gevoel van de hele clip, wat volgens mij precies de bedoeling is. Kan niet wachten op de clip voor Shape of You!

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

3 Comments

 1. 27/01/2017 / 8:37 am

  Ik ben het helemaal met je eens over John Mayer, beetje vreemd die waves maar een paar maanden achter elkaar nieuwe muziek is niet verkeerd haha.

 2. Fleur
  28/01/2017 / 3:50 pm

  Ik vond de nummers van John Mayer een beetje tegenvallen. Ik had echt wat meer rock zoals vroeger verwacht, ik dacht een soort continuum 2.0. Omdat hij op zijn Facebook een gitaarsolo fragmentje had laten horen, dus ik moet nog even wennen aan de nieuwe nummers. Maar nog drie waves te gaan, dus wie weet! :)

  • Soesja
   28/01/2017 / 4:18 pm

   Nog drie? Goed om te weten! Ik was na ‘Love on the Weekend’ een beeetje teleurgesteld (nog steeds een lekker nummertje) maar deze drie vind ik wel heel fijn! Maar idealiter zijn natuurlijk alle albums als Continuum, haha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *