Story of my Week #139 Leven in de bioscoop & in restaurants

Story of my Week 139 collage

Terwijl ik deze Story of my Week aan het schrijven ben, vraag ik me lichtelijk af wat ik met m’n leven aan het doen ben. Ik heb namelijk foto’s van twee dingen: eten, en naar de bioscoop. En eerlijk, dat is ook waar ik me voornamelijk mee bezig heb gehouden de afgelopen week. Ach, de ene week ben je aan het hiken en op het strand aan het liggen in Gran Canaria, en de andere week is wat minder spannend. Gelukkig heb ik ook gewoon gewerkt de afgelopen dagen, anders had ik me wel heel onproductief gevoeld. En hee, als ik dan lekker uit eten of naar de film wil na een dag werken, waarom niet? Het enige jammere is dat m’n foto’s weinig afwisselend zijn. Maar het zijn er wel veel, dus dat is in ieder geval iets. Volgende week hopelijk iets meer variatie, voor nu, veel plezier met deze foto’s!

Story of my Week 139 001

We beginnen deze week op vrijdag 20 januari, ik ben net terug uit Gran Canaria en Donald Trump’s inauguratie is op tv. Warm welkom thuis, toch kan ik het niet helpen de tv aan te zetten en te kijken. Inmiddels zijn we een week verder en heb ik me al meerdere keren afgevraagd hoe we de komende vier (zo niet acht) jaar gaan overleven. Maar tot dusver, genoeg politieke praat op Dashing Days.

Story of my Week 139 002

Helaas, of eigenlijk gelukkig, kon ik de inauguratie niet afkijken. Er stond namelijk een date met studievriendinnen op de planning! We proberen eens in de maand met z’n vieren uit eten te gaan en ik hoop dat we dit nog lang blijven doen, want het is altijd zó gezellig. Deze keer gingen we naar Meneer Pietje in Haarlem en ook al dacht ik bij de naam ‘wat is dit,’ uiteindelijk beviel het heel goed.

Story of my Week 139 003

Meneer Pietje draait om het ‘shared dining’ concept, een beetje een tapas idee maar dan met gerechten van over de hele wereld in plaats van alleen Spaans. Zo deelden we sashimi, risotto, falafel, van alles eigenlijk. En het was allemaal zó lekker! De toetjes deelden we ook en waren misschien wel het beste van de avond. Was fijn!

Story of my Week 139 004

Zaterdag gingen we gewoon lekker door met eten, ik ging namelijk brunchen met Anouk. Normaal moet ik altijd werken op zaterdag, nu was ik de dag na m’n vakantie nog vrij en was het tijd een keer zelf te gaan brunchen in plaats van mensen brunch te serveren! Het was er echt de perfecte dag voor, de lucht was strakblauw en het was koud maar toch fijn om buiten te zijn. Echt net Vancouver. Na een uur wachten (again, net Vancouver) konden we terecht bij Little Collins. Smaakte voortreffelijk, echt heel lekker!

Story of my Week 139 005

Toen we in Canada waren keken we elke week samen Homeland, en deze week was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgekomen. Nu kunnen we helaas niet het hele seizoen samen kijken, maar de eerste aflevering kwam mooi uit. Na Little Collins streken we neer bij Coffee & Coconuts, waar ze ons een beetje raar aankeken omdat we een tv serie gingen zitten kijken, maar het kon ons eigenlijk weinig schelen. Was een fijne aflevering!

Story of my Week 139 006

Maandagochtend, iemand had de deur open laten staan dus het was freaking 13 graden in huis. Zoals ik op Snapchat ook al schreef: gaat het ff niet!

Story of my Week 139 007

Jikkie en ik waren allebei vrij maandag dus hadden een dagje quality time. We begonnen met een lunch bij Juice Brothers, waar we allebei voor de Almond Acai Bowl gingen. Echt zo lekker, ik ga dit van de zomer echt een keer zelf maken!

Story of my Week 139 008

Vervolgens gingen we naar de film: Split, in de Filmhallen. We wilden hier voornamelijk heen omdat James McAvoy onze lievelingsacteur is, maar we waren allebei écht heel positief verrast! James speelt een personage dat 23 verschillende persoonlijkheden heeft, en hoe. De film ontspoorde naar mijn mening aan het eind wel een beetje (het wordt aan het einde echt horror, terwijl het in eerste instantie vooral een thriller is) maar wauw, wat speelt hij het geniaal. Echt bizar, Jikkie en ik hebben het op de fiets naar huis wel een half uur gehad over hoe goed hij het speelt. Als je een béétje van het horror/thriller genre houdt, is dit wel een aanrader! Einde beknopte review, die ik niet kwijt kan ik m’n Oscar reviews haha.

Story of my Week 139 009

Dinsdag was het weer tijd voor een film, dit keer ging ik met Marleen en Lisa naar The Founder! Deze film gaat over het ontstaan van McDonalds. Best een prima film, ik vond hem niet heel bijzonder, al is het wel een hele interessante kijk in het bedrijfsleven. En Michael Keaton speelt de hoofdrol erg goed!

Story of my Week 139 010

Woensdag had ik even niet zo veel te doen, tot ik opeens bedacht: ik ga een taart bakken. Dit had ik echt al eeuwen niet spontaan gedaan, terwijl ik dat op de middelbare school bijna iedere week deed. M’n bosbes-pecan muffin taart lukte erg goed, dus het recept vinden jullie vrijdag op Dashing Days!

Story of my Week 139 011

Ik zei toch dat ik teveel tijd doorbracht in de bioscoop… Woensdag ging ik wéér naar de film. Maar, in my defense, ik ging naar Hacksaw Ridge en woensdag zou de laatste dag zijn dat die draaide in Amsterdam en ik moest hem zien voor m’n Oscar Reviews, dus ik ‘moest’ wel. Ik ga er nog niet te veel over weggeven, maar ik vond het wel een hele goede film! En ik heb een zwak voor Andrew Garfield na deze film haha, lekker late to the game weer, maar goed.

Story of my Week 139 012

Donderdag was een mooie dag: Suits begon weer!! Qua series die nu nog bezig zijn is Suits, samen met natuurlijk Game of Thrones, toch wel m’n ultieme favoriet. Deze aflevering was in ieder geval weer erg goed!

Story of my Week 139 013

Deze week kwam ik er achter dat in Badhoevedorp brood van het Vlaamsch Broodhuys wordt verkocht, echt super chill! Dus haalde ik een lekker zuurdesem brood, samen met wat avocado, en had ik de perfecte lunch.

Story of my Week 139 014

Donderdagavond keek ik de film The Nice Guys, die al erg lang op m’n watch list stond, om twee simpele redenen: Ryan Gosling en Matt Bomer. Nu heeft Ryan een snor en Matt een Justin Bieber 2009 kapsel, maar ze komen er allebei goed mee weg en ik vond het een leuke film!

Story of my Week 139 015

Altijd leuk, je hebt al je boodschappen laten scannen bij de kassa en alles ingepakt, als er iets fout is gegaan en je alles uit moet pakken omdat alles opnieuw moet. Helemaal leuk als je vier tassen vol hebt omdat je boodschappen doet voor de hele week. Props voor de Albert Heijn wel, want ik kreeg twee repen chocola gratis voor de vertraging!

Story of my Week 139 016

M’n favoriete opstelling afgelopen week: laptop en blog (ik zit al sinds het begin van het jaar helemaal in de blog flow en het bevalt zó goed), thee (of, zoals op dit moment, Aperol Spritz) en een box met m’n Januari playlist op Spotify. Maak je me erg gelukkig mee.

Story of my Week 139 017

Tussen al het eten, werken, en film kijken door deed ik nog iets relatiefs nuttigs afgelopen week: ik trok voor het eerst dit jaar m’n hardloopschoenen uit de kast! Ik rende zes fijne kilometers met het luisterboek van Outlander op en het voelde zó goed. Helaas had ik even niet bedacht dat hier wel eens spierpijn bij kon komen kijken (gaat toch snel achteruit, twee maanden geleden rende ik 14 zonder ergens last van te hebben) en waren de twee dagen er na zaterdag en zondag, waarop het altijd rennen en intens veel traplopen is op werk. Au. Toch geen spijt van dat ik gegaan ben, dus dat gevoel moet ik vasthouden!

Story of my Week 139 018

Zaterdagavond ging ik naar Moonlight in de bioscoop (leven in de bioscoop is echt real), maar aangezien ik de hele dag had gewerkt was ik aardig moe en had ik echt even een koffietje nodig. Dat dronk ik bij Piccolo naast de Hallen en echt, ik ben fan! De koffie was superlekker, heel leuk geserveerd en de man die ons bediende was ontzettend aardig. Volgende keer ga ik sowieso weer hier heen, in plaats van een plekje proberen te zoeken bij de Hallen.

Story of my Week 139 019

En we eindigen deze Story of my Week met de huidige status: weer de hele dag gewerkt, maar nu intens tevreden met een Aperol Spritz op de bank, deze blogpost tikkend. Tot volgende week!

Hoe was jullie week?

4 Comments

 1. 30/01/2017 / 8:00 am

  Hele fijne week, heerlijk ook al dat eten! Ik ben ontzettend benieuwd naar Split, ik ga denk ik maar eens even kijken of ik daar binnenkort heen kan.

 2. 30/01/2017 / 11:27 am

  Life hoor. Ik word nog steeds redelijk geïrriteerd als ik al deze films zie waar ik niet heen kan omdat ze niet in Pathé draaien, maar HEE dat is óók het life. Die taart wil ik ook nog bakken trouwens, maar dat weet je al.

 3. 30/01/2017 / 5:22 pm

  Jouw tussenjaar klinkt echt als een “droom”tussenjaar voor mij! Elke keer als ik je blog lees ben ik een stukje zekerder van mijn keuze en heb ik steeds meer zin in mijn jaartje helemaal ‘vrij’. Ik neem sowieso ook een bioscoopabonnement – zou ik nu ook wel willen, maar ik denk dat ik er volgend jaar iets meer geld en vooral tijd voor heb. Ga je nog kaartjes proberen te scoren voor Ed Sheeran? En ook voor John Mayer?

  • Soesja
   30/01/2017 / 5:25 pm

   Ah, dat vind ik zo leuk om te horen! Zondag komt er een uitgebreid artikel over hoe m’n tussenjaar me bevalt, maar spoiler alert: heel goed, haha. En zekers, voor allebei! Nu al zenuwachtig, haha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *