2017 Oscar Film Reviews: Wrap Up + Voorspellingen

Oscar Film Reviews 004

Mijn doel was om voor vandaag, de dag van de Oscar uitreiking, alle films met nominaties in de categorieën Best Picture, Best Actor, Best Actress, Best Supporting Actor en Best Supporting Actress kijken. Ik wilde namelijk over alle films een review schrijven, om dan vandaag te eindigen met een wrap up en wat voorspellingen voor vanavond. Spoiler alert: niet gelukt. Ik mis er drie: Hidden Figures, die nog niet draait en waarvan ik het zonde vond om die, alleen maar zodat ik er over zou kunnen schrijven op m’n blog voor de Oscar uitreiking plaats vond, online te kijken. Verder heb ik ook Fences en Loving nog niet gezien, simpelweg omdat ik er nog niet aan toe ben gekomen er heen te gaan in de bioscoop. M’n laatste “Oscar Film Review” artikel laat dus nog héél even op zich wachten, totdat ik deze drie ook kan bespreken. Maar, ik kon het niet laten een artikel te schrijven met mijn gedachten over de Oscars vanavond en wie ik hoop / denk dat er gaan winnen. Dan maar gebaseerd op niet helemaal volledige informatie. Let’s do this!

Best Picture

Genomineerden: Moonlight, Fences, Arrival, Manchester by the Sea, Lion, Hacksaw Ridge, La La Land, Hidden Figures, Hell or High Water.

Wie gaat er winnen? La La Land of Moonlight

Wie wil ik dat er wint? La La Land of Manchester by the Sea

Toelichting: La La Land is met 14 nominaties nu al een beetje de winnaar van het Oscar seizoen, en het is ook een film die ik van harte Best Picture zou gunnen. Het is een unieke film in deze tijd, Ryan en Emma zijn geweldig, de liedjes zijn fijn en ieder shot ziet er uit om door een ringetje te halen. Ik heb het idee dat ik dit betoog al tien keer heb afgestoken, maar goed, ik vond La La Land gewoon echt fantastisch. Ultiem vermaak, ik kan eigenlijk geen nadeel aan deze film bedenken. De andere grote kanshebber is Moonlight en ook al vond ik dat ook een hele goede film (en zeker in deze tijd een goed verhaal om te vertellen), ik vond hem toch wat te subtiel en niet indrukwekkend genoeg voor een Best Picture winnaar. Een film die voor mij wél de emotional punch had die ik bij Moonlight een beetje vond ontbreken, was Manchester by the Sea. Met die film heb ik echt nog dagen in m’n hoofd rondgelopen, en ik zou dan ook heel blij zijn als die met mooie prijzen naar huis gaat.

Best Lead Actor

Oscar Wrap Up 002

Genomineerden: Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Casey Affleck (Manchester by the Sea), Ryan Gosling (La La Land), Denzel Washington (Fences).

Wie gaat er winnen? Casey Affleck of Denzel Washington

Wie wil ik dat er wint? Casey Affleck

Toelichting: Ik noem Denzel Washington alhoewel ik Fences niet heb gezien, maar hij won de SAG voor beste acteur en ik lees vaker dat hij een goede kanshebber is. Maar wat mij betreft is deze award 100% voor Casey Affleck en ik denk niet dat het zien van Fences daar heel veel verandering in zal brengen. Manchester by the Sea heeft gewoon super veel indruk op me gemaakt en dat was voor een groot deel afhankelijk van Casey Affleck zijn vertolking van de rol van Lee, juist omdat hij niet helemaal over the top hoefde te gaan om me (tot tranen) te ontroeren. Een super mooie, indrukwekkende en subtiele rol.

Best Lead Actress

Oscar Wrap Up 003

Genomineerden: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins).

Wie gaat er winnen? Emma Stone

Wie wil ik dat er wint? Emma Stone of Natalie Portman

Toelichting: Emma Stone’s rol in La La Land is gewoon fantastisch: ze zingt, ze danst, maar heeft óók een goed uitgewerkt personage en wat emotioneel complexere scènes (in tegenstelling tot Ryan Goslings personage, hoe fantastisch ik hem ook vind, ik vond in La La Land Emma Stone toch echt de show stelen). Ik vind Emma ook gewoon echt heel erg leuk, dus ik zou het haar ook nog eens heel erg gunnen. De andere show steler in deze categorie is voor mij Natalie Portman, tijdens het zien van Jackie vergat ik soms dat ik naar haar keek in plaats van naar de echte Jackie Kennedy en dat is wat mij betreft toch wel een bewijs van hoe fantastisch ze het speelt.

Best Supporting Actor

Oscar Wrap Up 004

Genomineerden: Michael Shannon (Nocturnal Animals), Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Dev Patel (Lion), Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water).

Wie gaat er winnen? Mahershala Ali of Dev Patel

Wie wil ik dat er wint? Mahershala Ali

Toelichting: Zoals ik bij Best Picture al zei was ik niet echt blown away door Moonlight, maar ik zou Mahershala Ali de Oscar sowieso gunnen. Zijn rol in de film is vrij klein, hij zit eigenlijk alleen in het eerste van de drie ‘hoofdstukken,’ maar hij maakt zo’n indruk dat je zijn aanwezigheid gewoon ‘voelt’ door de rest van de film heen. Doordat hij vrij weinig scenes heeft zie ik de award ook nog wel naar Dev Patel gaan, die in Lion een stuk meer krijgt om mee te werken en meer tijd krijgt om indruk te maken. Maar ik vond Mahershala Ali’s vertolking van de zachtaardige drugsdealer toch een stuk subtieler en indrukwekkender, dus wat mij betreft is die Oscar voor hem.

Best Supporting Actress

Oscar Wrap Up 005

Genomineerden: Viola Davis (Fences), Michelle Williams (Manchester by the Sea), Octavia Spencer (Hidden Figures), Nicole Kidman (Lion), Naomie Harris (Moonlight).

Wie gaat er winnen? Viola Davis

Wie wil ik dat er wint? Michelle Williams

Toelichting: Ik noem Viola Davis omdat er overal gewoon geen twijfel over lijkt te bestaan dat ze gaat winnen, maar ik heb Fences dus niet gezien, dus kon ik haar niet echt noemen bij ‘wie wil ik dat er wint.’ Ik vind Viola wel echt fantastisch dus ik gun het haar van harte, en als ze echt zo fantastisch is als iedereen zegt denk ik ook wel dat ik haar had kunnen noemen. Maar er moet een eervolle vermelding bij voor Michelle Williams. Williams is weer een gevalletje ‘heel weinig screen time, maar maakte toch een gigantische indruk.’ Ik denk dat ze misschien vijf scenes heeft in heel Manchester by the Sea, maar eigenlijk was één daarvan (namelijk de scene dat haar personage Randi en Lee elkaar tegen komen op straat) al genoeg om me haar die Oscar te gunnen. Zo zo zo mooi, echt een scene die ik nooit meer ga vergeten.

Ik ben al jaren van plan de Oscars live te kijken, maar telkens had ik de volgende dag belangrijke dingen voor school of studie, of had ik simpelweg geen zin om een halve nacht slaap in te leveren als ik de volgende dag een vol programma had. Morgen ben ik echter vrij dus misschien (MISSCHIEN) ga ik vannacht wel opstaan om te kijken. Ben benieuwd of ik iets goed voorspeld heb.

Who’s with me? En wie denken / hopen jullie dat er gaat winnen?

1 Comment

  1. Josephiny
    26/02/2017 / 10:50 am

    Super leuk artikel, veel plezier met de oscars! :)
    fijne zondag, doeggg

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *