Study Talk: Applied for my (pre-)masters + What’s next?

Master 002

Rory is bij lange na niet m’n favo Gilmore Girls personage maar… Haar college quotes zijn toepasselijk ;)

Ik gebruik mijn blog eigenlijk op twee manieren: als uitlaatklep om eindeloos te kunnen ratelen over dingen die ik leuk vind (en waar mensen in mijn directe omgeving wel een beetje klaar mee zijn), en als ‘online dagboek’ om mijn gedachten over bepaalde dingen een beetje op een rijtje te krijgen en voor input over bepaalde onderwerpen in de reacties. Daarom vind ik het fijn om artikelen over m’n studie te schrijven: toen ik in het laatste jaar van m’n middelbare school zat schreef ik meerdere artikelen over een mogelijk tussenjaar en studiekeuze, ik nam jullie mee in het hele proces dat voorafging aan een semester in het buitenland (en natuurlijk op het semester zelf), en nu merk ik dat het in mijn hoofd veel rust geeft om te schrijven over m’n masterkeuze.

Ik heb namelijk weer een update voor jullie… Ik heb me officieel aangemeld voor de Pre-Master Politicologie in Nijmegen en hoop dus in 2018 te kunnen starten met de master Political Science: International Relations! Yaaaass!!

Zoals ik twee weken geleden al schreef, wist ik al vrij zeker dat het de Radboud Universiteit zou worden. In mijn ‘Things to look forward to in Februari’ artikel schreef ik al dat ik me deze maand officieel aan wilde melden en toen ik gisteren een dagje vrij had besloot ik er gewoon werk van te gaan maken.

En nu? Ik heb me ingeschreven via Studielink en ben bezig de spullen te verzamelen die ik moet insturen om m’n inschrijving officieel te maken. Het lastigste? Een motivatie waarom ik wil switchen naar politicologie. Ik weet zeker dat ik het wil, maar vind het moeilijk onder woorden te brengen waarom, en daarnaast zijn de richtlijnen over de motivatiebrief niet-bestaand en weet ik niet zo heel goed wat ze van me willen. Maar goed, ik ben er mee bezig en tot nu toe best tevreden, en ik heb ook het idee dat niet perse super veel van deze motivatie afhangt. Dat hoop ik in ieder geval.

Daarnaast het andere ding waar ik veel mee bezig ben en ook meteen de vraag die me het meest gesteld wordt: ga ik op kamers? Daar kan ik eigenlijk vrij kort over zijn: YES! Eigenlijk wil ik sinds ik terug ben uit Canada al wel op kamers, maar de timing was gewoon nooit goed en ik vond het altijd vrij veel gedoe voor wat ik er voor terug zou krijgen. Dit is het eerste moment dat ik niet alleen op kamers zou gaan omdat het me ‘gewoon wel chill zou lijken,’ maar dat het ook gewoon een logische volgende stap is. Met het OV is het meer dan twee uur van deur tot deur en daar ga ik gewoon niet aan beginnen. Maar misschien wel belangrijker, ik heb ook gewoon super veel zin om op kamers te gaan en ook al zal ik ongetwijfeld nog heel veel tijd thuis doorbrengen (daarvoor vind ik het thuis én in Amsterdam op zich veel te leuk), ik merk dat ik er ook wel heel erg naar uitkijk om me te vestigen in een hele nieuwe stad.

Eerst maar eens officieel aangenomen worden, dán op zoek naar een kamer. Grote kans dat ik dat ga doen samen met Sifra, die ook in Nijmegen gaat studeren, en misschien zelfs met Lisa, voor wie Nijmegen ook nog een optie is. Onze groepschat op Whatsapp heet in ieder geval ‘Allemaal Nimma.’ Ik vind het nu al helemaal leuk.

Zo, het doet me altijd heel erg goed om m’n gedachten over studie(keuze) even op een rijtje te kunnen zetten. En volgens mij jullie ook, want ik krijg vaak reacties dat mensen het fijn of interessant vinden om te lezen en ik heb zelfs allebei mijn opleidingen gevonden omdat mensen in de comments het als suggestie gaven! Dus bij deze even een extra bedankje voor Lisanne (dit was 4 jaar geleden, dus dit moest ik even terugzoeken) voor de suggestie om naar internationale opleidingen in Den Haag te gaan kijken, en voor Benthe, voor de tip om International Relations in Nijmegen te gaan doen. Ik had niet geweten wat ik anders nu aan het doen was, en ik ben dus ook zeker niet van plan om te gaan stoppen met updates over studie tijdens m’n master.

Wie is er nog meer bezig met z’n master keuze?

6 Comments

 1. 08/02/2017 / 9:57 am

  Zo goed dat je je nu écht hebt ingeschreven :) Lijkt me ook wel weer een beetje rust geven! En die motivatie komt vast ook wel goed. Als ik kan helpen dan stuur je maar een berichtje. Wie weet join ik jullie volgend jaar ook nog in Nimma, dan is het feestje helemaal compleet ;)

 2. Lisanne
  08/02/2017 / 11:08 am

  Oh wat grappig, volgens mij was ik het destijds die je aanraadde om bij de Universiteit Leiden in Den Haag te gaan kijken! Toen had ik nog een blog (itsteatime.nl) en was ik zelf ook geïnteresseerd in o.a. International Studies. Uiteindelijk toch voor Rechtsgeleerdheid gegaan! Ik volg je blog nog steeds en ben zelf op dit moment met een mogelijke exchange en een masterkeuze bezig. Heel veel succes met je (pre-)master!

  • Soesja
   08/02/2017 / 5:17 pm

   Dat klopt!! Ik wilde je blog nog linken (stond bij de reactie destijds), maar zag dat je al twee jaar niet meer had gepost haha. Maar goed, super bedankt dus!

 3. Benthe
  08/02/2017 / 4:39 pm

  Hihi graag gedaan hoor Soesja! Schrijf je nu vast even in bij SSH& in Nijmegen, bouw je vast een beetje wachttijd op, en hou de ‘Kamers in Nijmegen’ pagina in de gaten :)

  • Soesja
   08/02/2017 / 5:17 pm

   Ga ik zeker doen, thanks!

 4. Josephiny
  09/02/2017 / 12:25 pm

  Wauw ! succes hoor, spannend leuk en gezellig op kamers, hopelijk hoor je gauw of je mag beginnen :)

  doeggg, fijne dag

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *