5x Music artists I’d love to see live

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik leef voor twee dingen: reizen en concerten. Dit zijn echt de twee dingen op de wereld waar ik de meeste energie uit haal en waar ik het aller vrolijkst van word. Ik probeer dan ook van beiden meerdere per jaar op de planning te hebben. Vriendinnen zullen dit beamen: waar veel van hen misschien eens in de twee jaar naar een concert gaan, heb ik altijd wel iets van een live optreden in het vooruitzicht (momenteel John Mayer, Bruno Mars en Chef’Special). En een vakantie, wat dat betreft. De dag dat dat niet zo is, wordt een hele duistere, haha.

Ik heb het geluk dat ik veel van mijn favoriete artiesten al één of meerdere keren heb gezien. Ik ben helaas niet iemand die altijd gelukkig heeft met concert kaartjes, maar alles bij elkaar opgeteld heb ik mijn rijtje favorieten toch al een flink aantal keer live mogen bewonderen: onder andere Passenger zes (!) keer, Ed Sheeran drie keer en John Mayer twee keer (dat ik geen kaartjes heb voor Ed’s concerten in april, denken we even weg). Toch is er een flinke lijst artiesten die ik echt nog heel graag een keer wil zien, maar wat er tot dusver nog niet van gekomen is. Omdat ik geen kaartjes kon scoren, omdat ik nog geen fan was toen ze de laatste keer optraden, of omdat ze al tijden niet in Nederland zijn geweest. Vandaag deel ik een deel van dit lijstje met jullie: vijf artiesten waar ik zonder twijfel kaartjes voor zou proberen te scoren, mochten ze ooit naar Nederland komen.

Adele

Oh, Adele. Ik vrees heel erg dat dit een droom blijft die nooit werkelijkheid gaat worden, maar wat zou ik Adele graag live zien. Voor haar concerten in de Ziggo Dome afgelopen zomer viste ik vier keer achter het net en ik zie er de komende tijd geen verandering in komen, ook omdat ze aangekondigd heeft weer een aantal jaren niet te gaan touren (wat is dit voor minimale comeback). Maar een droom blijft het, want Adele is gewoon een koningin en ik vind al haar drie albums van begin tot einde fantastisch. Hopelijk komt er ooit een dag dat ik uit volle borst mee kan zingen met favorieten zoals One and Only en When We Were Young. Tot die tijd blijf ik lekker haar concert CD ‘Live at the Royal Albert Hall’ luisteren.

Ben Howard

Ben Howard mag eigenlijk ook wel in het rijtje favorieten aanschuiven, al luister ik zijn muziek wel meer in fases dan constant. Maar het blijft een feit dat ik al jaren met veel plezier af en toe zijn twee albums op zet. Ik heb eigenlijk nog nooit iets van Ben Howard live gehoord (zoals een concert CD of een optreden op Youtube bedoel ik dan, want natuurlijk heb ik hem nog nooit écht live gehoord als ik hem opneem in dit artikel, haha), maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het minder dan geweldig moet zijn. Wat ik wel jammer vind is dat ik Ben Howard echt iemand vind voor een Melkweg/Paradiso achtige setting, maar hij waarschijnlijk minstens in de HMH (of, zoals het nu heet, de AFAS Live…) komt mocht hij weer naar Nederland komen. Toch wil ik er dan graag bij zijn!

Lana Del Rey

Lana haar muziek luisterde ik een aantal jaar geleden… Lichtelijk religieus. Lees: de zomer na mijn eindexamen draaide ik drie maanden lang niks anders. Toen besloot ik dat ik haar een keer live moest zien en ook al was ik een stuk minder verslaafd aan haar tweede en derde album (ik vond ze als nog heel fijn, maar het waren geen obsessies zoals Born to Die), ik zou nog steeds zonder twijfel proberen kaartjes te scoren voor haar concert. Gewoon, voor de nostalgie, en omdat ik nog steeds op zijn tijd heel erg van haar muziek kan genieten. Helaas is ze met album twee en album drie niet in Nederland geweest (of überhaupt in Europa), dus ik vraag me af of dat concert er ooit nog gaat komen.

Hozier

Take Me To Church vond ik al een heel goed nummer toen het net uit kwam (ik heb zelfs overwegen naar Hozier zijn concert in de HMH te gaan alleen op basis van dat nummer, nu denk ik, had ik dat maar gedaan), maar het duurde wat langer voor ik de rest van Hozier’s album had ontdekt. Dat gebeurde voornamelijk toen ik in Canada was en het album doet me daardoor ook heel erg daar aan denken, wat een hele fijne associatie is. Hozier heeft pas één album, dus ik ben erg benieuwd naar de opvolger, en hoop natuurlijk dat die net zo fijn is als de eerste én dat er dan een tour komt. Dan ben ik er sowieso bij!

Vance Joy

Ook Vance Joy is een gevalletje ‘nostalgie,’ al zitten er nog steeds nummers van hem in mijn maandelijkse playlists (Georgia en Red Eye zijn m’n absolute favorieten). Maar ik luisterde Vance Joy ontzettend vaak een jaar of twee geleden, toen zijn album net uit was en Riptide een hit was. Hij was toen het voorprogramma van Taylor Swift’s 1989 tour in Amerika, en ik baalde zó erg dat hij niet het voorprogramma was in Nederland. Al hadden wij toen James Bay, wat ook te gek was, maar sinds toen heb ik Vance Joy nog steeds op m’n wishlist staan. Ik hoop heel erg dat als hij naar Nederland komt het in een wat kleinere setting is, want dat lijkt me echt te gek!

Zoals je merkt zitten hier voornamelijk artiesten tussen die ik niet perse nu nog elke dag luister. Dat komt ook omdat ik op het moment vooral Spotify playlists luister, en dus een stuk minder obsessief één album van één bepaalde artiest draai. Maar de namen in dit artikel zijn wel stuk voor stuk artiesten waar ik op een bepaald moment heel veel naar geluisterd heb, en alleen al daarom zou ik ze héél graag een keer live zien. Hopelijk snel!

Welke artiest moet en zal jij nog live zien?

2 Comments

 1. Benthe
  16/02/2017 / 7:41 am

  Jaaa Adele, Lana en Hozier heb ik alle drie live gezien en ???????????? Ik wil zelf graag nog Bon Iver en Lianna la Havas live zien, voor de rest ben ik best tevreden :) Ed Sheeran stond ook op het lijstje, maar gelukkig heb ik kaartjes voor de 4e.

  • Soesja
   16/02/2017 / 8:41 am

   Lianne heb ik live gezien als voorprogramma bij Coldplay en dat was echt top! Heeel veel plezier bij Ed, echt, you’re in for a treat!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *