Serie Tip: Big Little Lies

Big Little Lies

Ik bingewatch de laatste tijd eigenlijk niet zo heel veel series meer: ik heb gewoon geen shows die me voldoende boeien om er dagen in te steken, en als ik een keer zo’n serie vind is het vaak een relatief nieuwe met pas 10 afleveringen, zoals Netflix Original ‘The Crown,’ en dat voelt dan niet echt als een bingewatch. Waar ik de laatste tijd wél een handje van heb, is het vanaf aflevering één beginnen te volgen van een nieuwe serie. Ik weet niet of er dit jaar gewoon heel veel leuke nieuwe series starten of dat ik er beter op let dan eerst, maar This Is Us en Good Behaviour waren van de winter favoriet, Legion staat nog hoog op m’n lijstje, en gisteren ben ik begonnen aan een nieuwe topper: Big Little Lies.

Big Little Lies stond al een tijdje op m’n radar, om een paar redenen. Nummer één: het is de nieuwste toevoeging aan de programmering van HBO, een zender die na toppers zoals Game of Thrones in mijn ogen weinig fout kan doen (al denk ik wel altijd dat de Game of Thrones intro gaat beginnen na de HBO opener, zelfs bij andere series). Nummer twee: Big Little Lies heeft niet, zoals de meeste series, een onbekende cast of een cast met acteurs die hoogstens bekend zijn van andere shows. Nee, deze serie heeft een ongelooflijke lijst A-list acteurs weten te strikken: de hoofdrollen zijn voor niemand minder dan Reese Witherspoon (Wild, Legally Blonde), Shailene Woodley (Divergent, The Fault in Our Stars) en Nicole Kidman (Moulin Rouge, Lion). Toen ik dit zag, kon ik eigenlijk niet geloven dat het om een tv-serie ging, in plaats van een film. En nummer drie: de producers van de film zijn dezelfde als van Oscar-genomineerde films Wild en Dallas Buyers Club. Mijn aandacht was geprikkeld, en ik kende het verhaal nog geen eens.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty. Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar heb het wel al vaak voorbij zien komen en hoorde er vaak enthousiaste verhalen over. Het verhaal draait om drie vrouwen: Madeleine (Witherspoon) en Celeste (Kidman), die nieuwkomer in het dorp Jane (Woodley) onder hun hoede nemen. Alledrie hebben ze kinderen die in first grade (groep 3) zitten, en alledrie hebben ze op het eerste gezicht een perfect leven. Maar wat ze niet weten, is dat de komst van Jane en haar zoontje hun levens zal beïnvloeden en ontwrichten – tot op het punt van moord.

Maandag kwam de pilot uit in de Verenigde Staten, en die was dus gisteren bij ons te bekijken. In de pilot worden de drie hoofdpersonages, hun kinderen en hun levens geïntroduceerd, krijgen we een voorproefje van een conflict tussen Jane en een andere moeder op school, en zien we flash forwards naar een moord op een onbekend persoon en interviews die gehouden worden door de politie – interviews die focussen op Jane, Madeleine en Celeste.

Het eerste (en tot dusver het enige geplande) seizoen gaat zeven afleveringen tellen in totaal, en ik kan nu al niet wachten op de volgende! In de eerste aflevering is alles wat het verhaal betreft nog vrij vaag, maar krijgen we wel al een voorproefje van wat ons verder te wachten staat: prachtige zee-decors, artsy camera werk en goede acteerprestaties. Verder doet het geheel me een beetje denken aan een kruising tussen How To Get Away With Murder (door het mysterie en de flash forwards) en The Affair (door de setting en de sfeer).

Aanrader dus! Ik zit in ieder geval vanaf nu iedere dinsdag aan m’n laptop gekluisterd om de nieuwe aflevering te bekijken. Volgens mij kan dat nu helaas alleen nog op internet sinds HBO Nederland niet meer bestaat, maar wie weet wordt de serie binnenkort ook in Nederland aangeboden – ik kan me namelijk niet voorstellen dat het geen succes wordt!

Had jij al van deze serie gehoord?

7 Comments

 1. 22/02/2017 / 8:37 am

  Wat jammer dat hij in Nederland nog niet te bekijken is, op internet na dan. Hopelijk gaan ze ‘m op netflix of iets dergelijks uitzenden binnenkort, het klinkt namelijk erg goed!

 2. 22/02/2017 / 10:25 am

  Oeh wat leuk! Ik heb het boek gelezen dus ben erg benieuwd naar de serie. Ook door de sterrencast, haha. Lijkt me echt een hele leuke serie.

  Ken jij Riverdale al? Ook helaas maar 1 aflevering per week op Netflix, maar persoonlijk vind ik het ook een echte aanrader!

 3. Margot
  22/02/2017 / 7:30 pm

  Waar kijk je dit?

 4. Kelly
  23/02/2017 / 5:47 pm

  Via Ziggo Movies&Series XL is het te kijken, voor de mensen die dat hebben :D Evenals Game of Thrones by the way.

  • Soesja
   23/02/2017 / 8:14 pm

   Ah top, bedankt! Ik wist inderdaad wel dat Ziggo GoT over had gekocht van HBO, maar kon over deze serie niets vinden. Ik ga het er bij zetten, dank!

 5. 25/02/2017 / 4:21 pm

  Ik heb ook al een aantal positieve geluiden over deze serie gehoord! Toch maar eens aan wagen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *