5 x Shows I’m binging on Netflix right now

Wauw, wat heb ik lang in een serie dip gezeten! Sinds ik vorig jaar Downton Abbey en Gilmore Girls in een paar maanden keek heb ik eigenlijk geen enkele serie gehad waar ik lekker in zat. Ik volgde de series die ik al jaren volgde maar liep soms ook weken achter, en had eigenlijk geen één serie die ik aflevering na aflevering wegkeek. Maar sinds ongeveer een maand ben ik volledig uit deze sleur! En ook al kost het me veel kostbare uren uit m’n leven, het brengt me ook wel heel veel plezier. In dit artikel, de series die ik nu aan het kijken ben of die ik de afgelopen maand keek. Allemaal op Netflix, want door die uitvinding ben ik echt te lui geworden om online te kijken.

1. 13 Reasons Why

Netflix 001

De serie die me uit m’n dip hielp, de hit van het moment, 13 Reasons Why. Als het je ontgaan is (waar ben je de afgelopen weken geweest?), deze serie gaat over Hannah Baker, een tiener die zelfmoord heeft gepleegd en aan de hand van cassette bandjes daar dertien redenen voor geeft. Elke aflevering focust op één van deze tapes. Ik vond dit echt een hele goede serie, het keek lekker weg maar kaartte tegelijkertijd een hoop serieuze onderwerpen aan zoals pesten, aanranding, en natuurlijk zelfmoord. Vooral aan het eind werd het vrij heftig en de serie heeft dan ook zeker indruk op me gemaakt. Wat mij betreft de must watch van het moment!

2. Designated Survivor

Netflix 002

Misschien verwacht je het niet in dit artikel, maar ik heb het soms een beetje moeilijk met deze serie. De plot vind ik super goed bedacht, het gaat over een aanslag die de volledige politieke top van de VS uitroeit, waardoor een man (Kiefer Sutherland, beter bekend als Jack Bauer uit 24) met een lage positie plots de president wordt. Toch vind ik de serie niet altijd de plot waarmaken: waar je een soort ‘House of Cards’ verwacht vind ik Designated Survivor nooit zó spannend of intrigerend worden. Maar er is toch iets heel verslavends aan deze serie, ik keek niet voor niets 15 afleveringen in twee dagen. Ik weet niet zo goed wat het is, ik denk een combinatie van Kiefer Sutherland z’n awesomeness en het feit dat het gewoon heel lekker wegkijkt. Toch wel erg leuk dus!

3. Mad Men

Netflix 003

Naar mijn idee is Mad Men een tijdje van Netflix af geweest, ik weet namelijk bijna zeker dat ik het een keer opzocht en het niet meer kon vinden. Afgelopen weekend kwam ik er achter dat het er weer (of gewoon nog steeds) op stond, en dat was voor mij de reden om te gaan kijken. Deze serie, over een reclame kantoor in het begin van de jaren ’60 in de VS, is echt een top drama. Het is een beetje traag, er gebeurt niet super veel, maar elke scene is een treffende schets van het leven in die tijd: van man-vrouw verhoudingen tot het klimaat op de werkvloer, het is echt super interessant om te zien! Ik ben pas bij aflevering 7 en kan niet wachten tot ik de personages wat beter leer ‘kennen’ en er wat meer verhaal komt. Ik ben geïntrigeerd.

4. The 100

Netflix 004

Nog een serie waar ik pas deze week aan begon, en ik heb ook pas de eerste drie afleveringen gezien, maar ik wil dit zeker verder gaan kijken! The 100 gaat over de aarde die onbewoonbaar is geworden door een nucleaire aanslag, een groep mensen die op een ruimteschip leeft om de mensheid verder te zetten, en een groep jongeren die naar de aarde gestuurd wordt. Het is een beetje een combinatie tussen Lost en elke willekeurige dystopian young adult serie, zoals The Hunger Games of Divergent. Ook dit kijkt weer lekker weg en er zijn ook al vier seizoenen uit, wat ik opmerkelijk vind aangezien ik er deze maand pas voor het eerst van hoorde. Alleen maar fijn!

5. Gilmore Girls

Netflix 005

En dan, een goude oude… Ik heb Gilmore Girls al helemaal gezien, maar het is en blijf toch mijn #1 serie als ik moe (of ziek, zoals afgelopen week) ben, niet te veel wil nadenken en even lekker weg wil dromen bij m’n favo personages. Er zijn ook gewoon zo veel geweldige afleveringen, er is er altijd wel eentje die ik willekeurig op kan zetten om even 45 minuten te chillen. Als je Gilmore Girls nog niet hebt gezien: ten eerste, ik ben jaloers want ik wou dat ik nog vanaf het begin kon beginnen, ten tweede, ga het kijken! I love it!

Wat kijken jullie op dit moment?

7 Comments

 1. 26/04/2017 / 9:48 am

  Ik kijk op dit moment 13 reasons why (ben bij tape 11, maar probeer het wat te rekken), modern family en new girl. :)

 2. 26/04/2017 / 11:19 am

  13 Reasons Why heb ik helemaal uitgekeken! Op het moment kijk ik Girlboss, maar weet nog niet zo goed wat ik ervan vind.. Heb ook wel weer zin om Gilmore Girls te gaan kijken!

 3. Fleur
  26/04/2017 / 11:41 am

  Ik ben ook 13 reasons why aan het kijken, maar ik ben niet echt hooked. Ik weet niet, ben nog niet overtuigd van de hype. Mijn zusje zegt ook dat the 100 goed is, dus ik ga me daar eens aan wagen. Wat ik zelf leuk vind om te kijken is ‘the mindy project’, ‘the good wife’ (daar speelt Logan van Gilmore Girls ook in!) en ik kijk vaak herhalingen van ‘how I met your mother’.

 4. 29/04/2017 / 8:55 pm

  Ik ben sinds ongeveer een week aan Gilmore Girls begonnen en I absolutely LOVE it! Ik weet niet eens precies waarom ik steeds door móét kijken van mezelf, want het is niet bijzonder spannend of iets dergelijks, maar het heeft gewoon zo’n hoog verslavingsgehalte! The 100 wil ik ook nog graag zien, maar aangezien ik het eerste boek heb gelezen (die ik fantastisch vond) wil ik de rest van de serie graag lezen voordat ik begin met kijken. :)

 5. Josephiny
  03/05/2017 / 10:10 am

  Ja, girlboss is lekker maf ;) fijne dag gewenst, doeggg

 6. 07/05/2017 / 8:59 am

  13 reasons why heb ik al gekeken! The 100 hoor ik de laatste tijd veel goeds over, misschien maar eens een poging wagen haha! x

 7. 18/05/2017 / 11:35 pm

  Op het moment ben ik Rosewood uit aan het zien, want ze gaan het niet verlengen. Benieuwd naar het einde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *