Getting back into the running game + Nike Power Epic Running Tight

Hardlopen: het gaat bij mij altijd een beetje met ups and downs. Aan het begin van het jaar zat ik in een hele duidelijke down: ik was een paar keer vlak achter elkaar verkouden / ziek, het was koud, ik had niks op de planning om voor te trainen, ik had minder tijd omdat ik meer uren ging maken bij m’n horeca baan en ik vond dat ik daar wel genoeg beweging kreeg. Allemaal vrij slechte excuses, behalve misschien die laatste (op een drukke dag zet ik minstens 10.000 stappen en loop ik 100+ trappen). Het feit blijft dat ik me gewoon véél beter voel als ik sport: ik heb meer energie, minder vaak hoofdpijn of andere kwaaltjes, en voel me over het algemeen gewoon fitter. Tijd om die hardloopschoenen weer eens aan trekken.

Ik heb een lijstje van dingen die me motiveren als ik in een hardloop dipje zit. Naast me inschrijven voor een run om voor te trainen (iets wat ik binnenkort ook écht moet doen) of een nieuwe hardloop playlist maken is een hele goede motivator voor mij ook nieuwe hardloop kleding. Niet altijd de meest budget optie, maar zodra ik nieuwe sportkleding heb moet ik het ook testen. Toen ik een email kreeg van Intersport voor een samenwerking zag ik daar dan ook meteen een mogelijkheid om mijn hardloop activiteiten nieuw leven

Epic Run

Op de Intersport website kwam ik na even zoeken uit op de Nike Power Epic Running legging. Ik had al meerdere keren gehoord dat de Epic Run echt de fijnste hardlooplegging ooit schijnt te zijn, en daarnaast wilde ik nog een goede lange legging (ik had nu alleen een 7/8e, wat betekende dat m’n enkels er standaard af vielen in de winter). Misschien niet de meest logische keus zo vlak voor de zomer, maar ik draag m’n leggings ook vaak genoeg normaal in plaats van tijdens het sporten (op chilldagen), en daar voor kan hij de komende tijd nog prima.

Zoals ik al zei geeft nieuwe hardloopkleding mij instant motivatie voor een rondje testen. Ik deed een snelle 4 kilometer en ik ben heel tevreden! De leggin heeft een dikke elastieken band die je ook nog aan kan trekken, iets wat ik heel fijn vind, omdat leggings (en broeken) bij mij in m’n taille standaard te wijd zitten als ze verder goed zijn. Daarnaast heeft de legging een soort mesh ‘panelen’ op de kuiten en is hij gemaakt van dri-fit materiaal, waardoor hij goed ademt. Ik rende mijn testrondje in de volle zon met 15 graden en had het eigenlijk helemaal niet te heet! Het enige dat ik jammer vind is dat mijn iPhone niet in het achterzakje past, maar je kunt niet alles hebben.

Al met al ben ik super blij met m’n nieuwe hardloop tight! Nu nog even voor een leuke race binnenkort inschrijven, en ik kan er weer helemaal tegen aan. Iemand nog suggesties?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *