Current Favourites #27 ♥ Get Out, Harry Styles by Harry Styles & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Wraps

Favourite Dinner: Wraps met vega kip & avocado. Als ik in mijn eentje eet, val ik toch iets te snel terug op soep / pizza / verse pasta met kant-en-klare saus. Het kan me op zo’n moment niet makkelijk genoeg zijn. Laatst had ik zin in iets gezonders en voedzamers, maar wilde ik wel snel klaar zijn. Toen kwam ik bij deze wraps naar recept van Daphne Schippers via de blog van Annemerel. Ik at ze net als Annemerel vet kipstuckjes van de Vegetarische Slager, omdat ik de laatste tijd probeer zo min mogelijk dierlijke producten te gebruiken. Ik ben absoluut niet 100% vegan, maar probeer wel ongeveer 80-90% van de tijd vegetarisch te eten en ook te minderen met dingen als zuivel. In ieder geval, ze waren zó lekker! En nog beter, binnen 15 minuten lag ik weer op de bank om verder te Netflixen. Zo zie ik het graag.

Favourite Movie: Get Out. Nu het Oscar seizoen voorbij is, merk ik dat ik toch minder goede films zie in de bioscoop. Ik maak nog steeds met veel plezier gebruik van m’n Cineville abonnement, maar ik zie niet meer meerdere topfilms per week. Een groot deel is op z’n hoogst vermakelijk. Ik ben dan ook altijd blij verrast als er wel een toppertje tussen zit, en mijn favoriete film van de afgelopen maand is zonder twijfel Get Out. Deze horrorfilm over racisme legt op zo’n knappe manier de vinger op de gevoelige plek. Aan het eind escaleert de boel lekker, zoals hoort bij een horror film, maar eigenlijk waren de eerdere, meer subtielere scenes misschien nog wel treffender en daardoor angstaanjagender. Ook zit er een flinke dosis goede humor in de film, wat het naast indrukwekkend ook nog gewoon echt vermakelijk maakt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een film vind die iedereen gezien moet hebben.

Story of my week 145 007

Favourite Guilty Pleasure: Eurovision. Ik denk dat geen van mijn guilty pleasures zo guilty is als het songfestival. Ik geniet er daarom ook maar gewoon optimaal van: één week per jaar ga ik all in. Ik heb dit jaar een van de twee halve finales gemist omdat ik naar Bruno Mars ging (toch nog wel iets belangrijker), maar verder heb ik me twee avonden uiterst vermaakt. Een man die een duet zong met zichzelf, een choreografie op een loopband, een rap/jodel nummer, er kwam dit jaar weer een hoop gouden materiaal voorbij. Escalatie / ontsporing op zijn best. Pizza en alcohol er bij, en ik heb een heerlijke avond, haha. Kan nu al niet wachten op wat voor pareltjes er volgend jaar voorbij gaan komen.

Story of my week 118 009

Favourite Coffee: Oatmilk / Soy Flat White. Mijn nieuwe standaard koffie order – zó lekker. In alle eerlijkheid, een iets te groot gedeelte van de tijd krijg ik een glazige blik als ik om een flat white vraag. ‘A flat white is a cappuccino with only foam, right?’ ‘Dat wordt dan gewoon een cappuccino met een dubbele shot.’ Nee jongens, de perfecte flat white (een dubbele espresso gemixt met ‘microfoam’) kom ik niet vaak tegen, maar als dat een keer wel gebeurt, ben ik blij. En gelukkig kan ik er op m’n werk gewoon zelf eentje maken. Zoals ik net al zei probeer ik de laatste tijd minder zuivel te drinken/eten. Voor in m’n koffie is havermelk is m’n huidige favoriet, maar meestal is dat er niet dus ga ik voor soja. Lekker specifiek, maar ik weet in ieder geval wat ik wil, haha!

Favourite Album: Harry Styles by Harry Styles. Ik ben nooit echt geïnteresseerd geweest in de solo dingen die Zayn en Niall uitbrachten, maar toen Harry Styles zijn eerste solo album uitbracht luisterde ik het meteen. Misschien omdat ik Harry altijd al de beste van One Direction vond (en wat mij betreft de enige die echt de X-Factor heeft), misschien wel omdat ik hem gewoon het leukst vond, ik weet het niet. Maar, het album is fijn! Ik heb een paar favoriete nummers in mijn maandelijkse playlist gezet (Two Ghosts, Every Since New York, From the Dining Table) maar merk dat ik het album ook vaak genoeg in zijn geheel op zet. Heel chill.

Wat zijn jullie favorieten van het moment?

1 Comment

 1. Josephiny
  27/05/2017 / 5:04 pm

  hallo
  yes ! random favorieten, supertof :)

  fijn weekend, geniet van het zomerse weer !
  doeggg

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *