2017 Slovenia Backpack Adventure – Part 1 – Travel Itinerary

Daar ben ik weer! Helaas, helaas, bloggen is er 200% bij ingeschoten de afgelopen tijd. Tussen 40+ urige werkweken, reisjes heen en weer naar Nijmegen op zoek naar een kamer en avondjes in de bioscoop of op het terras kwam bloggen er weer totaal niet van. Maar het feit dat ik op deze eerste echt vrije dag in tijden meteen m’n laptop er bij pak om een blogje te tikken zegt volgens mij genoeg, ik ben het bloggen nog niet zat. Dus Dashing Days staat slechts op een wat lager pitje, tot ik er meer tijd en rust voor heb!

Vandaag wil ik het gaan hebben over mijn vakantieplannen voor de zomer. Begin juni deed ik al een citytrip naar Valencia met m’n ouders en Jikkie, maar ik heb ook nog een vakantie met vriendinnen gepland staan. Lisa, Sifra en ik wisten al tijden dat we met z’n drieën op vakantie wilden, maar de echte plannen liggen pas een paar weken op tafel. Wij gaan naar… Slovenië! (En Noord-Italië). Lisa en ik wilden eigenlijk al een hele tijd naar Kroatië, maar daar was Sifra vorig jaar al geweest. Dus besloten we te gaan voor een misschien nog wel betere optie, het goedkopere en minder toeristische buurland Slovenië. Vandaag neem ik jullie mee langs alle bestemmingen van onze 11-daagse trip. En aangezien vliegen naar Italië een stuk praktischer en cheaper is, beginnen we in…

Venetië, 16-17 juli

Ons vliegtuig naar deze Italiaanse stad vertrekt ‘s ochtends, waardoor we er in het begin van de middag zullen arriveren. Ik ben al een paar keer in Venetië geweest en had er niet perse nog een keer heen gehoeven dit jaar, maar het is een hele handige uitvalsbasis en het is ook lekker om je vakantie te beginnen in een plek waar je alle toeristische highlights al wel gezien hebt. Rustig opstarten dus, met waarschijnlijk tripjes naar het Lido en (hopelijk) een bezoek aan de Biënnale. Lekker rondstruinen en genieten van pasta, Aperol en gelato.

Triëst, 17-19 juli

Na een nacht in Venetië door te hebben gebracht, vertrekken we de volgende avond per bus naar kustplaats Triëst. Dit is een stad waar Italiaanse, maar ook Sloveense, Kroatische en Oostenrijkse invloeden samen schijnen te komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nog niet super goed heb verdiept in Triëst, maar wat ik er op het eerste gezicht van zie is het een kleine stad met vooral hele mooie architectuur. We blijven hier in totaal twee nachten.

Piran, 19-20 juli

Dan is het tijd de grens naar Slovenië over te steken! We wilden het stuk van Triëst naar Piran eerst met de boot doen, maar helaas zat die al vol, dus nu doen we ook dit stuk met de bus. Piran is een dorp dat aan de Adriatische zee ligt en de foto’s zien er op z’n zachtst gezegd spectaculair uit. Er wonen slechts 4.000 mensen, maar het schijnt wel een van de must-do’s te zijn als je in Slovenië bent. We blijven hier slechts één nacht, maar volgens mij zijn de twee halve dagen die we hier hebben wel genoeg dit afgelegen plekje te ontdekken.

Ljubljana, 20-22 juli

Na tot rust te zijn gekomen in Piran, is het tijd voor wat echt citytrip-werk. We nemen ‘s avonds de bus naar Ljubljana, waar we in totaal twee nachten zullen verblijven. Ik ben echt zo benieuwd naar de hoofdstad van Slovenië, ik heb er namelijk totaal geen beeld bij maar heb wel al meerdere keren gelezen dat het een schitterend en vooral heel goed onderhouden oud centrum schijnt te hebben. Ik heb geen idee wat de toeristische attracties hier zijn, en ik heb dan ook vooral zin om gewoon lekker rond te struinen en sfeer te proeven.

Bled, 22-23 juli

Na al deze steden en dorpjes sluiten we onze vakantie af met het gedeelte waar ik het meest naar uit kijk, namelijk in de natuur. Dit deel begint in Bled, waar we twee dagen zullen verblijven. Bled ligt aan een schitterend meer met helder blauw water – het lijkt bijna Canada! Dit schijnt de ideale plek te zijn om te hiken en dit ben ik dan ook zeker van plan. De hike om het meer naar verschillende uitzichtpunten schijnt spectaculair te zijn. Ook waren er in Bled heel veel goede hostel opties en volgens mij hangt hier een hele fijne backpacker-sfeer.

Bovec / Soca Vallei, 23-25 juli

Na twee dagen Bled vertrekken we naar het westen, om precies te zijn naar het dorpje Bovec, dat aan de Soca vallei ligt. Ook dit ziet er weer op z’n zachtst gezegd adembenemend mooi uit. Bovec schijnt ook een fantastische uitvalsbasis voor verschillende soorten hikes te zijn, maar ook kun je bijvoorbeeld kanoën of raften op de rivier. Ook hier zitten we weer in een hostel dat er echt super leuk uit ziet, en dit is ook de plek waar we het langst blijven – zo’n 48 uur in totaal (ja, het wordt lekker doorpakken deze vakantie). Daar ben ik heel blij mee, want volgens mij is hier genoeg te doen!

Venetië, 25-26 juli

Onze eennalaatste dag wordt voornamelijk in beslag genomen van een wereldreis van Bovec terug naar Venetië, wat volgens mij allemaal zo makkelijk nog niet wordt. Er zijn namelijk nauwelijks directe verbindingen tussen Slovenië en Italië, en Bovec ligt ook nog eens behoorlijk afgezonderd. Gelukkig hebben we de hele dag de tijd. Dan hebben we nog één laatste avondje in Venetië (nog een keer lekker pizza eten dus) en vliegen we de volgende ochtend weer terug naar Amsterdam.

Ik heb er zó veel zin in! Lekker reizen met de trein en de bus, backpack mee, in hostels slapen… Het is echt een beetje de 2.0 versie van mijn en Lisa’s mini interrail avontuur (met koffers) naar Praag en Boedapest vorig jaar. Ook is het volgens mij de perfecte combinatie van strand, stad en natuur. We slapen overal maar één of twee nachten dus echt ontspannen wordt het niet, maar volgens mij is onze planning zoals hij er nu ligt wel prima te doen. Ik kan niet wachten!

Hebben jullie nog tips voor Slovenië? En wat gaan jullie doen deze zomer?

4 Comments

 1. 30/06/2017 / 3:44 pm

  Jullie vakantieplannen klinken echt zozozo goed! En joepie leuk dat je weer semi terug bent met bloggen :) Ik snap 100% dat bloggen er bij in schiet, maar zo leuk dat je het nog wel af en toe wilt doen!

 2. Josephiny
  09/07/2017 / 3:10 pm

  Joehoe, leuk dat je terug bent ! :)

 3. 09/07/2017 / 3:20 pm

  Wauw dit ziet er geweldig uit! Heel veel plezier alvast. Ik ben vorig jaar in Ljubljana geweest en vond het echt een ontzettend leuke stad. :) Voor tips kun je even op mijn blog kijken!

 4. Debora
  14/09/2017 / 9:46 am

  Ik ben benieuwd naar het reisverskag en hoe Nijmegen is, hoop dat je het bloggen weer oppakt :D

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *