2017: Favourite TV Shows

TV Series 2017

Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze 2017 Favourites tot het laatst heb bewaard, want ik vrees dat dit de minst spannende wordt. Ik switch telkens een beetje van films naar series, maar was dit jaar toch overduidelijk team film. Ik ben gewoon niet zo goed meer in bingewatchen, zeker niet als series al heel veel afleveringen hebben. Toch keek ik wel wat series dit jaar en bleven vooral veel oude favorieten er in. Ik heb geprobeerd in ieder geval series te noemen die dit jaar met nieuwe afleveringen kwamen, al waren stiekem de duizendste keren dat ik Gilmore Girls en Downton Abbey keek gewoon mijn favoriete tv serie momenten dit jaar.

1. Game of Thrones

Ik heb even getwijfeld of ik voor het derde jaar op rij Game of Thrones moest noemen bij m’n favorieten, maar al snel was het antwoord duidelijk: ja. Al is het alleen al omdat er dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe afleveringen uit komen en hij dus niet bij m’n favorieten voor 2018 kan. Seizoen 7, dat dit jaar uit kwam, was weer top, en ik hou er van hoe alle verhalen langzaam maar zeker bij elkaar komen. Kan niet wachten op het laatste seizoen, al wil ik eigenlijk ook niet dat het allemaal afgelopen is. Maar ik ben te benieuwd naar de ontknoping (en ik hoop op een plottwist waardoor Sansa op de Iron Throne terecht komt, want dat lijkt me nou echt een heerlijk einde. Maar ik heb ook vrede met Jon).

2. Stranger Things

Een nieuw seizoen Stranger Things staat gewoon garant voor een weekend dat helemaal in het teken staat van deze show. Het tweede seizoen kwam uit het weekend voor m’n tentamens en als nog had ik het in drie dagen af (gelukkig waren er maar negen afleveringen in totaal). Een paar afleveringen waren gewoon de perfecte beloning na een dag studeren. Ik heb echt mega genoten van seizoen 2, vooral van Steve (als je me dat van tevoren had verteld had ik je keihard uitgelachen, #characterdevelopment). Nu al zin in seizoen 3.

3. Big Little Lies

Vanaf het moment dat deze serie op m’n radar kwam wist ik dat het een succes moest worden. Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley? HBO? Jean-Marc Vallée (regisseur van Wild en Dallas Buyers Club)? Verfilming van een boek? Count me in. En de serie stelde niet teleur, wat een goed verhaal en vooral wat een geweldige sfeer. De beelden, de muziek, echt intens genieten. Ik had het prima gevonden als het bij één seizoen was gebleven want ik vond de zeven-afleveringen tellende mini serie echt een pareltje, maar ik ben toch wel heel blij met (en heel benieuwd naar) seizoen 2.

4. Westworld

De zender HBO leek dit jaar te beseffen dat hun programmering, naast het leven van veel mensen, een beetje in een zwart gat gaat vallen als Game of Thrones is afgelopen. Westworld werd daarom gebombardeerd tot ‘de opvolger van Game of Thrones’ en dat prikkelde mijn interesse. Daarnaast speelt Artificial Intelligence (AI) een grote rol en laat dat nou net iets zijn waar ik dit jaar sowieso heel gefascineerd door was. Deze serie zit zo goed in elkaar. Ik vroeg me de eerste afleveringen vaak genoeg af waar ik nou eigelijk naar aan het kijken was, maar toch bleef ik geboeid. Langzaam valt alles op z’n plek en kon ik deze serie alleen maar meer waarderen. Erg benieuwd of het tweede seizoen net zo gaaf wordt.

5. 13 Reasons Why

Deze serie komt dit jaar voor mij denk ik het dichtst in de buurt van een bingewatch. Over de eerste paar afleveringen deed ik wel een paar dagen maar het overgrote deel keek ik in één zit op een brakke zaterdag. Best gek eigenlijk, want zo prettig om naar te kijken was het nou ook allemaal niet. Maar ik vond het wel echt een hele goede serie. Later dit jaar las ik ook het boek, maar ik vond de serie gek genoeg beter! Omdat elk hoofdstuk van rond de 15-20 pagina’s een aflevering van een uur is, gaat de serie veel dieper. Komt ook niet vaak voor. Ook naar het tweede seizoen hier van ben ik héél benieuwd.

Verder ben ik deze kerstvakantie bezig met het nieuwe seizoen van The Crown en met Peaky Blinders, waar ik heel erg van geniet. Ik heb ze echter allebei nog lang niet af, dus ik vond dat die nog niet in m’n favorieten van dit jaar konden. Op deze manier toch een eervolle vermelding.

Wat was jouw favoriete serie dit jaar?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *