Hello, 2018!

2018

Gelukkig nieuw jaar allemaal!!! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling hebben gehad. Mijn NYE was, zoals ik eigenlijk al jaren doe en ook nog heel lang hoop te blijven doen, een fijn avondje thuis. Met Lisa, Jikkie, Jikkie’s vriend, le parents, oliebollen, m’n vaders ‘nieuwjaarsquiz’, iets te veel champagne, de Top 2000, Jools Holland, proosten om zowel 12 als 1 uur, en de ‘nieuwjaars tune’ waar we altijd al weken over nadenken. Dit jaar werd het last minute Taylor Swift’s “Look What You Made Me Do”. Niet iedereen was er blij mee. Ik lag om 3 uur in bed en ook al klinkt het als een rustige avond, ik werd als nog wakker met de gedachte ‘ik ga nooit meer alcohol drinken.’ Zo gaan die dingen.

Dat wordt echter niet m’n eerste goede voornemen, want ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens. Ik vind het heel geforceerd en ze zijn volgens mij gewoon gedoemd te mislukken. Tot zover, het pessimisme in dit bericht, haha.

Wel vind ik het altijd leuk om vooruit te kijken naar wat dit jaar gaat brengen. Ik besefte me laatst dat 2018 echt het minst spannende jaar in tijden gaat worden. In zowel 2013, 2015, 2016 en 2017 wist ik aan het begin van het jaar niet wat ik aan het eind van het jaar aan het doen zou zijn. 2018 ligt echter al behoorlijk uitgestippeld en ik verwacht niet perse er vanaf te gaan wijken. Ik ga m’n premaster als het goed is afronden en in september aan m’n master beginnen, allebei gewoon in Nijmegen. Natuurlijk is het wel spannend om aan een master te beginnen, maar ik verwacht dat de overgang toch een stuk minder groot wordt dan die van studie naar tussenjaar (2016) of van tussenjaar terug naar studeren inclusief verhuizing naar de andere kant van het land (2017).

Dat betekent niet dat ik niet heel veel zin heb in dit jaar, al zijn het meer de wat kleinere, non-life changing events waar ik naar uit kijk. De komende maanden lekker veel naar de film en alle Oscar films kijken, bijvoorbeeld. (Hopelijk / misschien) van de zomer weer werken bij m’n tussenjaar baantje. In augustus twee weken met het gezin roadtrippen door IJsland. Hopelijk nog meer mooie reisjes. Fijne concerten op de planning (ein-de-lijk weer naar Ed Sheeran in 2018, dat kon niet gezegd worden van 2015, 2016 en 2017, dus wat dat betreft heeft 2018 wel een streepje voor). En, hopelijk, toch weer iets meer bloggen. Ik begin langzaam weer in een soort flow te komen en ik heb het toch wel echt gemist. Ik heb genoeg om naar uit te kijken!

Ik wens jullie allemaal een geweldig jaar – brak vandaag nog even lekker uit, en dan gaan we vanaf morgen knallen.

1 Comment

  1. Nynke
    02/01/2018 / 12:30 pm

    Gelukkig nieuwjaar Soesja! Leuk dat je weer wat vaker gaat bloggen! :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *