Een (verlaat) overzicht van mijn 2017

De afgelopen week was ik druk aan het typen over mijn favorieten van vorig jaar. Dat nam vrij veel tijd in beslag (ik kan niet kort van stof zijn, blijkt maar weer) waardoor een jaaroverzicht van hoe 2017 nou echt was er volledig bij in schoot. Films, boeken en series zijn leuk, maar 2017 was nog een stuk meer dan dat. Daarom besloot ik toch, inmiddels al bijna een week na dato, een poging te doen tot het schrijven van een jaaroverzicht van 2017.

Januari

We beginnen het jaar zoals ik eigenlijk ieder jaar begin: met Sifra en Lisa bij mij thuis in Badhoevedorp, met iets te veel oliebollen en champagne. Verder was januari eigenlijk typisch en koud, behalve dat er een reisje naar de zon op het programma stond, ik ging namelijk met Lisa acht dagen naar Gran Canaria! We genoten van sangria en citroen biertjes, chillden in de zon, gingen hiken en ook nog een dagje naar Tenerife. Ook brachten we Blue Monday door onder de blauwe lucht met uitzicht op de blauwe zee. Het was een heerlijke vakantie.

Februari

Februari was een maand waarin alles z’n gangetje ging. Ik schreef me onder andere officieel in voor een premaster politicologie aan de Radboud in Nijmegen en legde daarmee dus eigenlijk de rest van m’n jaar vast – spannend! Verder was het echter geen hele spannende maand, de voornaamste herinnering die ik heb is aan het weekend sneeuw wat voelde als een vakantie weekend, ook terwijl ik gewoon moest werken. De rest van de maand bracht ik vooral door in de bios, om een poging te doen alle Oscar films voor de uitreiking te bekijken.

Maart

In maart ging ik naast bedienen bij mijn horeca baantje ook bar doen. Ik leerde koffie zetten en latte art maken, wat ik tot aan het eind echt het allerleukst vond om te doen. Deze nieuwe taak leidde ook tot een stuk meer uren, ik ging standaard vijf (en soms zelfs zes) dagen in de week werken. Ik ging ook vaker dingen met collega’s buiten werk om doen, ik bracht een bezoekje aan Amsterdam Coffee Festival en ging naar de verkiezingsavond van GroenLinks in de Melkweg. Sowieso vond de aanstaande politicologie student in me de verkiezingen super leuk, haha. Als ik m’n foto’s terug kijk zie ik ook heel veel lekker weer en de eerste terrasjes. Dit alles met op de achtergrond Ed Sheeran’s nieuwe album dat deze maand uit kwam. Maart was fijn.

April

Ook april was niet bijzonder spannend, het enige wat ik van april kan vinden is dat ik jarig was! Ik werd 22, draaide 22 van Taylor Swift op middernacht, en ging ‘s avonds eten bij een van m’n favoriete restaurants in Amsterdam, Meneer Nieges. Het was een fijne dag. Verder ging ik volgens mij gewoon lekker door waar ik mee bezig was: veel werken, veel terrasjes, gezellige avondjes met collega’s en vriendinnen. Ook vierde ik voor het eerst in jaren weer eens echt Koningsdag en nacht, en ook al heb ik me kostelijk vermaakt, ik denk dat ik het dit jaar toch weer lekker rustig aan doe, haha.

Mei

Vanaf mei beginnen drie maanden waarin ik op rij op vakantie ging. Te beginnen met een girls weekendje Stockholm met Jikkie en m’n moeder. We gingen niet in de minste plaats om John Mayer te zien in de Ericsson Globe (geweldige avond), maar ook om lekker te eten en te shoppen. Allemaal helemaal geslaagd. Nog geen 36 uur na John Mayer in Stockholm ging ik een dagje bivakeren voor de Ziggodome voor Bruno Mars. Ik denk niet dat ik dat ooit nog ga doen, maar het was wel een hele mooie avond. Tot slot was mei de maand waarin ik voor het eerst een dagje naar Nijmegen ging – zo gek om daar nu gewoon te wonen!

Juni

Ook begin juni stond er een vakantie op de planning, namelijk een week Valencia met Jikkie en de parents. Het was een heerlijke week die de perfecte balans was tussen op het strand liggen en citytrippen. Ook zocht ik Rozemarijn op, die daar een taalcursus deed. Ik had nog wel twee keer zo lang willen blijven. Verder stond juni voornamelijk in het teken van een kamer in Nijmegen zoeken én er één vinden! Het was een stressvolle periode die voor m’n gevoel veel te lang duurde, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Tot slot ging ik ook nog met Lisa een weekend naar Groningen om Passenger in de Oosterpoort te zien en Groningen als toeristen te verkennen.

Juli

Ook in juli ging ik op vakantie, maar eerst was het tijd voor een paar andere fijne dingen: onder andere het ophalen van de sleutels van m’n nieuwe kamer en de officiële opening van het tweede Dignita filiaal. Halverwege de maand was het dan zo ver, ik vertrok met een backpack en Sifra en Lisa naar Italië en Slovenië voor 11 dagen rondreizen. Het was een bloedhete maar geweldige vakantie, en elke dag zou ik nog wel even in het meer van Bled willen liggen. Wat een geweldige plek.

Augustus

Augustus was een hele gekke, nostalgische maand. Ik had de laatste drie weken op m’n werk, waar ik het een jaar ontzettend naar m’n zin had gehad. Ik had een geweldige afscheidsborrel. Jikkie ging twee weken naar de VS voor een danswedstrijd en ik zei ook nog eens voor langere tijd gedag tegen meerdere vriendinnen die op exchange zouden gaan en ging vaak tussendoor dagen naar Nijmegen om aan m’n kamer te klussen en meubels in elkaar te zetten. Een maand vol met afsluitingen en afscheid nemen, niet helemaal wetende waar ik me in ging storten.

September

Begin september verhuisde ik dan écht naar Nijmegen. De eerste avond zat ik wel een beetje op m’n kamer met het gevoel ‘wat doe ik hier,’ maar eigenlijk zodra de lessen begonnen ontmoette ik leuke mensen en viel ik automatisch een beetje in een ritme. Vooral de eerste maand had ik nog veel dingen in Amsterdam te doen, zoals m’n moeders verjaardag en een laatste personeelsuitje met Dignita, waardoor ik ook nog veel in Amsterdam te vinden was. Ook stond er tussendoor nog een weekendje Lissabon op de planning voor m’n nicht haar bruiloft en dat was zó leuk, echt één van mijn favoriete weekenden van 2017 (en waar ik zó veel geweldige foto’s van heb dat er geen ruimte meer was voor Nijmegen foto’s bij deze maand).

Oktober

In oktober heb ik nauwelijks foto’s gemaakt, en het was dan ook echt zo’n typische maand waarin alles ‘z’n gangetje’ ging. Ik leverde m’n eerste politicologie opdracht in, ging naar het concert van Chef’Special in de Ziggo Dome, had een fijne reünie met collega’s. Daarnaast ging ik kijken bij de halve marathon van Amsterdam, schreef ik me zelf in voor de Zeven Heuvelenloop en begon ik weer met hardlopen, iets wat ik echt had gemist het afgelopen jaar. Het was ook de maand van de Indian Summer en bij het zien van alle zonnige foto’s die ik deze maand maakte krijg ik een instant happy gevoel, zelfs al was het geen hele spannende maand.

November

De maand november betekende dat de tentamens voor de deur stonden. Ik had sinds eind 2015 geen tentamen meer gemaakt dus van tevoren vond ik dat best even spannend, maar de middagen in de UB met studievriendinnen hadden effect en ik haalde beide tentamens gelukkig ruim. Na de tentamens was het weer tijd voor leuke dingen, zo ging ik naar het concert van The War On Drugs en kwamen studievriendinnen van m’n bachelor naar Nijmegen voor een weekendje. Verder rende ik aan het eind van de maand de Zeven Heuvelen, waar ik zowel m’n PR op de 10K en 15K verbeterde en waardoor ik weer helemaal fan werd van hardlopen. Heerlijke middag.

December

December was echt een héle fijne maand. De afgelopen drie maanden ging het al best prima, maar vanaf december had ik echt het idee dat ik m’n plekje in Nijmegen gevonden had. Ik vierde Sinterklaas en keek Alles is Liefde onder het genot van spiked hot chocolate met studievriendinnen, genoot van een weekend met sneeuw (!), bezocht een kerstmarkt in Düsseldorf, had een paar hele leuke feestjes (van random avonden in bars met rare bandjes tot een kerstgala), verkocht kleding op de IJ-Hallen met Jikkie, en ging naar het half-jaarlijkse huiskamerconcert dat m’n ouders en vrienden altijd organiseren, ‘Tussen de Schuifdeuren.’ Tussendoor liep ik ook nog de bioscoop plat. Ik had een hele chille kerst en sloot het jaar af zoals ik het begon, met een hele fijne Oud & Nieuw.

Zo, dat was me een behoorlijke klus, maar ik ben blij dat ik toch nog een jaar overzichtje gemaakt heb. Als ik er zo op terug kijk, was 2017 echt een heerlijk jaar. Ik ben bang dat 2018 toch een stuk minder spannend gaat worden, met minder reisjes en minder ‘life events’. Maar we gaan er als nog wat van maken – op naar het volgende jaaroverzicht!

4 Comments

 1. Inge
  05/01/2018 / 9:44 am

  Ziet er uit als een goed jaar! Binnenkort ga ik ook naar Valencia. Heb je nog tips? Of komt er nog een artikel over?

 2. 05/01/2018 / 10:45 am

  Dit is zo´n mooi verslagje!! Al die foto´s passen zo mooi bij elkaar :yes: Klinkt als een super fijn jaar vol met soesjadingen, haha. Gelukkig nieuwjaar en fijn 2018! xx

 3. Fleur
  07/01/2018 / 2:29 pm

  Gelukkig nieuwjaar! :) Wat een mooi jaar! Zoveel leuke concerten! Hopelijk wordt dit jaar minstens zo mooi!

 4. josien
  07/01/2018 / 7:52 pm

  Superleuk overzicht met mooie herrineringen, op naar 2018 en nog meer gezelligheid
  Doeidoei
  Josie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *