Story of my Week #146 NYE, Movie Bingo & Wijnproeverij

Vakantie week twee: Kerst en Oud & Nieuw zijn voorbij, terug naar het ‘gewone’ leven. Voor mij betekent dit in de vakantie veel tijd door brengen in de bios, met boeken en tv-series, en met leuke avondjes drankjes doen met vriendinnen. Dat is dan ook waar ik het voornaamste gedeelte van de week mee bezig was – heerlijk, nog even ontspannen voor het studeren weer begint. Ik vermaak me uitstekend.

We beginnen de week op zondag, om precies te zijn zondagnacht: New Year’s Eve! Ik had een heel fijn avondje thuis, waar jullie van de week al over hebben kunnen lezen.

Flash forward naar 2 januari, 1 januri bracht ik grotendeels door in bed en verder ging ik langs bij m’n oma. De tweede dag van het jaar begon ik met koffie en… Bloggen! Ik wil in 2018 echt weer meer gaan bloggen, in ieder geval met enige regelmaat. Tot nu toe ben ik in ieder geval goed op weg.

Ook trok ik op 2 januari m’n (nieuwe) hardloopschoenen uit de kast voor een snelle vijf kilometer. Het jaar lekker begonnen dus.

Op woensdag werd een andere ‘first’ voor 2018 afgevinkt, ik ging voor het eerst naar de bios dit jaar! Inmiddels staan er alweer drie films op de teller, haha. Woensdag ging ik met m’n moeder naar Molly’s Game in de Filmhallen en dat was echt een hele goede en leuke film, keek heerlijk weg. Oh, en ik hou van Jessica Chastain.

Vervolgens stonden er drankjes op het programma bij de regular als ik in Amsterdam ben, Schinkelhaven. En wel met m’n twee favoriete (ex-)collega’s, Lisette en Beth. Was een hele gezellige avond!

Ook donderdagavond was het tijd voor wijn, namelijk bij de film bingo en wijnproeverij in Paradiso. Hier ging ik heen met Jikkie en haar vriend, en het was echt een hele leuke avond. Ik besefte dat ik echt mijn klassieke filmkennis eens op moet vijzelen (ik kende… weinig) maar won wél een breezer. Ook deze avond eindigde weer bij Schinkelhaven. Fijn.

Donderdag ging ik met m’n ouders naar Haarlem en naar de bioscoop. We zagen de film You Were Never Really Here en die was… Heftig.

Jep, het zou best kunnen dat ik iets te veel wijn op heb de afgelopen weken. Elke dag stonden er eigenlijk wel drankjes op het programma, maar goed, daar is het vakantie voor, am I right? En de film moest even nabesproken worden. Gelukkig zijn m’n ouders gezellig mede-alcoholist.

‘s Avonds had ik een Netflix avondje bij Margot, waar we drie afleveringen van het nieuwe seizoen Black Mirror keken. Ik heb eerlijk gezegd de drie seizoenen die al uit waren geen eens helemaal gezien en we hebben ook echt drie random afleveringen aan geklikt, maar we eindigden met de meest feel good aflevering ooit (komt ook nooit voor bij Black Mirror) dus het was een hele goede avond.

Gaan jullie je al vervelen? Ook zaterdagochtend ging ik naar de bios, namelijk naar Dunkirk op 70mm in het EYE. Ik had Dunkirk al gezien, hij stond zelfs bij mijn favoriete films van 2017, maar dat was al een hele tijd geleden en niet op 70mm. Ik vond het echt te gek hem nog een keer in de bios te zien, want het blijft echt een geniale film.

Vervolgens sprak ik met Sifra af bij de Tolhuistuin, waar we dit geweldige lunchplateau deelden. Zo. Lekker.

Sief moest iets fotograferen voor haar stage dus ik gaf haar even een ‘spiegelreflex 101.’ Niet dat ik heel veel over camera’s weet, maar ik kan wel de basics uitleggen. Fotosafari door Amsterdam Noord it was dus, we voelden ons behoorlijk hipster.

Vervolgens deden we iets waar we allebei heel goed in zijn, we struinden een uur rond bij boekwinkel Scheltema. Ik hou van boekwinkels. En van mooie uitzichten.

We sloten de dag af bij mij thuis op de bank met de eerste aflevering van Wie is de Mol (en nog twee afleveringen Black Mirror). Ik was eigenlijk helemaal vergeten dat WIDM weer zou beginnen, ik zit er duidelijk minder in dan vroeger, maar ik vond het echt een erg leuke aflevering en heb toch wel weer zin om dit seizoen te gaan kijken.

En we eindigen op zondag, toen ik eigenlijk de hele dag op de bank lag. Ik denk namelijk dat m’n lichaam me toch een beetje begint te straffen voor meer dan twee weken elke dag alcohol, ik ben namelijk flink verkouden. Gelukkig had ik een fijn nieuw boek, dat ik in een dag uitlas. En ik heb nog een weekje vrij, dus genoeg tijd om weer beter te worden!

Hoe was jullie week?

1 Comment

  1. Fleur
    12/01/2018 / 10:58 pm

    Leuk overzicht! Ik had helaas geen vakantie want ik zitten midden in de tentamenperiode. Ik had wel zoveel zin in WIDM en hoe cool dat ze in verschillende landen begonnen! :D Ik vond het wel oprecht zielig voor Ron dat hij naar huis moest, omdat hij zo graag met dit programma wilde meedoen. Ik kijk al uit naar de volgende aflevering :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *