My life right now

 

Hoi iedereen! 100 MAAL SORRY voor de ontzettende lack of updates de afgelopen week. Ik had het echt ontzettend druk met school: Latijn SO, Aardrijskunde SO, een beeldanalyse voor tekenen, wiskunde proefwerk en twee tekeningen maken die meetellen voor het SE cijfer tekenen deze periode. Daarnaast nog bergen huiswerk, elke dag pas laat thuis, ‘s avonds ook weer dingen te doen… M’n blog schoot er gewoon een beetje bij in. En helaas kan ik niet zeggen dat het komende week beter wordt, want het is weer zo ver…….. SE week.

Mijn SE weken klinken nooit zo zwaar, maar trust me: they are. Ik wéét dat er mensen zijn met proefwerkweken met negen dingen in een week en dan is vijf dingen inderdaad niet zoveel nee, maar ik ben qua SE’s een enorme perfectionist (opeens… met proefwerken ben ik tevreden met zesjes maar qua SE’s niet) en ik steek er dus gewoon mijn hele weekend in. De SE’s die ik komende week heb zijn als volgt:

Maandag begin ik met tekenen. Een rustig begin, want tekenen is nooit zo absurd moeilijk en ook niet zoveel. Daarna KCV, wat een minder leuke grap wordt want dat is wél heel veel (4 hoofdstukken van elk 15 pagina’s of zo…. En er staat VEEL op één pagina) en je moet echt alle feiten uit je hoofd kennen. Dinsdag heb ik gelukkig vrij, dat is een bètadagje en ik doe E&M! Maargoed, die dag vrij heb ik ook echt nodig, want woensdag heb ik maatschappijleer over 10 hoofdstukken én een geschiedenis mondeling… Dan mondeling wordt nog een leuke grap, aangezien je écht veel moet weten en een eigen mening daarbij moet hebben. Plus je moet ter plekke verbanden kunnen leggen en hebt niet veel nadenk tijd. Stress! M’n lerares is ook een beetje een pitbull dus ja, ik kan wel zeggen dat ik daar tegen op zie :’) En donderdag sluit ik af met de ultieme hel: SE economie over 100 pagina’s of zo. Een heel boekje gewoon. En lastig dat het is, niet normaal. Vrijdag is er wiskundedag, dus een ‘leuke’ afsluiting: van half 9 tot half 4 wiskunde, great!

 

Door het vele leren was ik elke dag echt heel erg moe. Ik kon het dan ook écht niet opbrengen om voor ik ging slapen nog een blogpost te tikken dus heb de geringe vrije tijd die ik had gestoken in lekker op bed LOST kijken en lezen. Ik heb het de komende week dus nog echt heel erg druk dus ik kan niet beloven dat er dan veel updates online gaan staan. Misschien een paar dagen een kort, spontaan artikeltje, maar reken alstjeblieft niet op elke dag om 7 uur ‘s ochtends een update.

Trouwens, worden jullie er niet ook echt depressief van dat het zó vroeg donker is? Daardoor lijk ik veel sneller moe te worden en heb ik echt opeens overal veel minder zin in maar wil ik gewoon met teveel eten onder de dekens kruipen met een boek / tv serie. Hmpf. Geef mij maar lekker zomer.

 

Dus. Ik baal hier echt enorm van want ik vind bloggen een van de leukste dingen die er zijn en nu heb ik er geen tijd voor. Maargoed, ik MOET over dit jaar, ik kan het idee om nóg een jaar langer op school te zitten echt niet aan. Ik heb er genoeg van, de middelbare school, ik ben klaar voor iets nieuws. In de SE week heb ik op woensdagavond (GEWELDIGE PLANNING, not) studievoorlichting. Ik ga naar psychologie, rechten en Engels. Ben erg benieuwd wat ik er van ga vinden! Heb verder echt nog geen idee of ik meteen door wil gaan studeren, misschien neem ik wel een gap year met vrijwilligerswerk, of ga ik een jaar ergens vloeiend Engels leren spreken om vervolgens een studie in het buitenland te gaan doen. Ik zie wel!

Ok, ik dwaal weer af. Conclusie: niet heel veel updates deze week. Ik hoop de week er na weer wel. Ik heb het dan nog steeds druk (hallo twee uur durend proefwerk Latijn) maar hoop dan weer een beetje in een ritme te zitten en wat tijd te kunnen maken voor m’n blog. Waarschijnlijk heeft niemand dit hele lulverhaal gelezen, maar ik moest het gewoon even van me afschrijven. Wat ik vooral wil zeggen is: sorry voor de weinig updates die er zijn geweest en die gaan komen deze week!

16 Comments

 1. N.
  12/11/2011 / 5:29 pm

  Hahaha ik heb het gelezen en herken het precíes! Heb nu ook SE week en moet nog net wat meer leren dan jij, maaar ik snap hoe je je voelt.. zoveel dingen in 1 week, en je wil zo graag goed presteren en je zit de hele tijd in de stress en, en, en bleeeeeeeh.. Succes!

 2. 12/11/2011 / 5:33 pm

  Als je een jaar vloeiend engels wil leren spreken moet je al snel aan 10.000 euro denken pfff

 3. 12/11/2011 / 5:44 pm

  Ik heb het wel helemaal gelezen hoor haha. Maar ik snap wat je bedoelt. Als je het zo verschrikkelijk druk hebt met school kun je gewoon even niet bloggen. Heel erg veel succes met leren meid. Je kunt het :)

 4. 12/11/2011 / 6:04 pm

  Komt wel goed, jeetje man jij hebt wel veel. Ik heb ook redelijk veel voor mijn combinatieproefwerkweek/SEweek over 2 weken. Ik heb 3 SE’s met daarnaast nog 7 andere proefwerken -.- echt niet te doen, ook heel rot ingepland (alle moeilijke dingen achter elkaar en op dezelfde dag). Wij hebben het zelfs zwaarder dan de SE week van 5havo en 6vwo die ze na de herfstvakantie hebben gehad, konden ze tenminste nog leren, wij niet echt. Maargoed, jij veel succes!

 5. 12/11/2011 / 6:45 pm

  Oeh dat klinkt inderdaad wel zwaar! En een wiskundeproefwerk van 7 uur?! Wow! :(

  • 12/11/2011 / 7:35 pm

   Ja het is echt gestoord, normaal hebben we als afsluiting vrijdag een cultuurdag, nu hebben we dit…

   • kirsten
    13/11/2011 / 3:32 pm

    Oooh heb jij ook wiskunde B dag??? Ik ook, 18-11-2011 wordt echt een rampdag voor mij. Gelukkig mogen wij heel de dag in groepjes van 4 werken, jij ook of moet je alleen werken? Succes alvast, want wat ik hoorde van mensen van vorig jaar is het niet echt een pretje om 7 uur lang aan wiskunde te zitten!

    • kirsten
     13/11/2011 / 3:32 pm

     Wiskunde dag in het algemeen natuurlijk, ik heb toevallig wiskunde b

 6. Debora
  12/11/2011 / 9:41 pm

  Helemaal gelezen hoor ;) Wat ben ik blij dat wij geen proefwerkweek hebben! (zit ook in 5vwo) Succes met je SE’s, snap wel dat school voorgaat :)

 7. 12/11/2011 / 10:04 pm

  Komt goed! Kijk, dit is maar een weekje dat je dan even niet blogt waarbij die week dan wel weer heel belangrijk is voor je toekomst, dus dan moet het maar even toch? Heeel veel succes met je SE’s! Wij hebben ze in december, alleen heb ik maandag wel een SE..

 8. Fleur
  12/11/2011 / 11:00 pm

  7 uur wiskunde? Das echt belachelijk!
  Ik had in de SE week 11 SE’s… En ik ben ook best een perfectionist, maar toen werd ik het hele weekend ervoor ziek! Kwas zo pissig!
  Succes meid! Je kunt het!

 9. 13/11/2011 / 1:29 pm

  Studie in het buitenland zou mij ook echt gaaf lijken.
  Veel succes met je komende toetsen enzo :)

 10. 13/11/2011 / 3:36 pm

  Heel veel succes! Heb het gelukkig net achter de rug!

 11. 13/11/2011 / 8:07 pm

  Haha, ik heb het wel helemaal gelezen en ik herken het echt. Ik heb het op dit moment ook heel druk met school en moet nu (9 uur ‘s avonds) nog een werkstuk maken. En nee, dat komt niet door een slechte planning want ik ben al het hele weekend bezig :(

 12. 14/11/2011 / 2:10 pm

  Hell yeah! Wij zijn sinds een uurtje klaar, na 8 loodzware proefwerken. Onze site is daarom ook een paar dagen verwaarloost, we weten hor jr jr voelt. Succes deze week, Ik ga lekker genieten van de rust. Hihi

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *