8x Films in 2018 waar ik het meest naar uit kijk

Al twee jaar op rij schrijf ik een artikel met de films die dat jaar uit komen en waar ik naar uit kijk (2016 en 2017). Ik kan uren verdwalen op IMDb, op zoek naar films die ik nog wil zien. Minstens één keer per maand ga ik m’n lijstje van favoriete acteurs (en inmiddels ook favoriete regisseurs) af om te kijken of ze nog nieuwe, interessante projecten op de planning hebben staan. M’n watchlist bestaat inmiddels voor de helft uit films die nog niet eens uit zijn. Van m’n lijst van vorig jaar eindigde geen enkele film bij mijn tien favorieten (ik moet zelfs bekennen dat ik ze nog geen eens allemaal heb gezien) maar ik besloot dit jaar toch weer een poging te doen. De acht films in 2018 waar ik het meest naar uit kijk!

Lady Bird

Deze film is al uit in de VS, maar komt in Nederland pas in april. Lekker de tijd om m’n verwachtingen belachelijk hoog op te laten lopen, deze film lijkt me namelijk zó te gek. Hij heeft al de Golden Globe voor beste komedie/musical gewonnen en ook Saoirse Ronan (love her) heeft de Golden Globe voor beste actrice gepakt. De recensies uit de VS zijn extreem positief, en de trailer ziet er ook geweldig uit. Ik wil deze film zó graag zien, ik kan echt niet wachten.

Release Date: 5 april

Submergence

Deze film heb ik voor de derde (!!!) keer in een artikel over films waar ik naar uit kijk. Eerst zou hij in 2016 uit komen, toen in 2017, en nu heeft hij nog steeds geen release date voor 2018. Hij is inmiddels wel vertoond op TIFF (Toronto International Film Festival) en ook al waren de recensies niet laaiend, ik kijk al zó lang uit naar deze film dat ik hem gewoon moet zien. Waarom? James McAvoy, Alicia Vikander, romantisch drama. Dit zijn alle ingrediënten die een film voor mij nodig heeft. Ik hoop heel erg dat ik deze film dit jaar kan bekijken en hij niet op m’n lijst van 2019 hoeft.

Release Date: Onbekend

On Chesil Beach

Nog meer Saoirse Ronan, omdat zij eigenlijk al reden genoeg is om een film te bekijken. Ook deze film stond vorig jaar al op m’n lijstje maar is helaas tot op heden nog niet uit. Andere redenen om deze film te zien? Het is een verfilming van een boek van Ian McEwan (net als Atonement, mijn favoriete film, ook met Saoirse) en ook het screenplay is door McEwan geschreven. Het enige dat deze film op papier nog beter zou maken is als Joe Wright (again, de regisseur van Atonement, en ook van Pride & Prejudice) zou regisseren maar je kan niet alles hebben.

Release Date: Onbekend

Colette

Ik heb geen idee wat Keira Knightley de laatste tijd aan het doen is, maar films uitbrengen is het in ieder geval niet. In 2015 had ze alleen een kleine rol in Everest, in 2016 deed ze slechts (het vreselijk sentimentele) Collateral Beauty en in 2017 zat ze alleen in de laatste vijf minuten van de nieuwe Pirates. Toch blijft ze één van m’n favoriete actrices en ik ben dan ook erg excited dat er zowaar 4 (!) films met haar op de planning staan in 2018. Deze, over schrijfster Colette die in de jaren ’40 genomineerd werd voor de Nobelprijs voor de Literatuur, trekt me het meest. Sowieso, Keira + period drama = liefde.

Release Date: Onbekend

First Man

M’n moeder en Jikkie grappen altijd dat ik vertel waar films over gaan aan de hand van wie er in spelen, en dat is ook wel één van de dingen waar ik het eerst op let. In het geval van First Man zou ik dus zeggen: ‘die film met RYAN GOSLING geregisseerd door DAMIEN CHAZELLE van LA LA LAND.’ Ik bedoel, dat klinkt als een succes, toch? Oh, je wilde écht weten waar het over ging? Oh gewoon, over Neil Armstrong aka de eerste man op de maan. Kijk, daar zou ik niet perse super enthousiast van worden. Maar RYAN GOSLING EN DAMIEN CHAZELLE mensen. Reden genoeg om een film te gaan zien. (Ps. bij het zoeken van een afbeelding zie ik net dat Claire Foy (The Crown) ook meedoet. Ik ben zo mogelijk nog enthousiaster). (Ps. 2. Aangezien er echt nog geen beeldmateriaal is van deze film een foto van Ryan in La La Land, want daar wordt iedereen gelukkig van).

Release Date: Onbekend

Ready Player One

Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat ik de meeste films wil zien door de acteurs die er in spelen. Er is echter nog een andere reden waarom films op m’n radar komen, en dat is als het boekverfilmingen zijn. Ready Player One is zo’n gevalletje, het boek van Ernest Cline behoorde tot m’n favorieten van 2017 en ik ben dan ook héél benieuwd hoe ze dit gaan verfilmen. Ik zag het namelijk helemaal voor me toen ik het las, maar ik ben erg benieuwd of het over komt op het witte doek.

Release Date: 29 maart

The Death and Life of John F. Donovan

Ik kwam deze film volgens mij voor het eerst tegen toen ik ging kijken wat Kit Harington (Jon Snooow) nog meer deed naast Game of Thrones, en nogmaals toen ik besloot officieel fan te zijn van Jessica Chastain. Maar deze film heeft een CAST, dames en heren. Susan Sarandon, Natalie Portman, Jacob Tremblay (Room), Thandie Newton (Westworld), ik viel van verbazing in verbazing toen ik door de posters klikte. Oh, en het wordt geregisseerd door de regisseur van Adele’s ‘Hello’ videoclip, haha. Ik hoop dat we een paar flip phones tegen komen. Het sfeertje van deze film ziet er in ieder geval erg fijn uit.

Release Date: Onbekend

Isle of Dogs

Ik ben altijd erg 50/50 over excentrieke regisseur Wes Anderson: sommige van zijn films vind ik geweldig (The Grand Budapest Hotel), anderen vind ik… Minder (Moonrise Kingdom). Maar voor een stop motion over honden ben ik altijd game, wie het ook regisseert. En eigenlijk denk ik dat dit wel in de Wes Anderson succes categorie gaat vallen. En anders zijn er altijd nog de honden om naar te kijken.

Release Date: 10 mei

Ik heb nog een stuk meer films waar ik naar uit kijk, maar ik probeer in deze artikels altijd te focussen op films die op zichzelf staan, dus geen prequels / sequels / remake’s / wat dan ook (anders had ik er nog tien kunnen noemen). Ook probeer ik een beetje ver vooruit te kijken en dus niet allemaal films te noemen die deze maand al uit komen (ik weet eigenlijk niet wat daar de logica is, maar het voelt goed). Erg benieuwd of ik één van deze films op m’n favorieten lijst terug ga vinden aan het eind van het jaar. Ik voorspel Lady Bird, maar zoals ik al zei, m’n verwachtingen voor die film zijn véél te hoog, haha.

Naar welke films kijk jij uit dit jaar? 

3 Comments

 1. 10/01/2018 / 7:08 am

  Eigenlijk is er niet echt een specifieke film waar ik naar uit kijk, maar de beschrijving van First Man klinkt goed! Ik vond La La Land geweldig!

 2. Fleur
  12/01/2018 / 10:37 pm

  Haha, ultieme luiheid hier want ik copy paste je lijstje even! Ze lijken me heel leuk, alleen die laatste weet ik niet zo zeker haha… maar ik ken de regisseur ook niet! Wat ik ook nog wil zien dit jaar is: Wonder en Battle of the Sexes en Pitch Perfect 3 (guilty pleasure). Die zijn al uit, maar nog steeds geen tijd gehad!

  • Soesja
   15/01/2018 / 11:32 am

   Haha, die laatste wordt ook echt er op of er onder voor mij hoor. Maar ik ben in ieder geval geïntrigeerd. Wonder wil ik ook nog graag zien, stond zelfs op m’n lijstje van vorig jaar, maar nog niet aan toegekomen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *