Current Favourites #28 ♥ Call Me By Your Name, The Girl With The Lower Back Tattoo & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Op vrijdagen deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Favourite New In: Nike Zoom Vomero. Al vijf jaar rende ik op mijn Asics Cumulus, en ook al rende ik echt niet altijd even regelmatig, ze waren toch echt wel 200% aan het einde van hun Latijn (er zat 1200+ kilometer op). Toch stelde ik het kopen van nieuwe telkens uit, omdat ik vond dat ik niet genoeg hardliep om zo’n aankoop te verantwoorden. Met drie runs op de planning voor 2018 vond ik het toch tijd voor een nieuw paar, dus ging ik met m’n moeder naar Run 2 Day om een paar uit te zoeken voor Kerst. Na even passen en testen (ik had nog steeds een paar neutrale schoenen nodig maar wilde wel een model dat iets lichter was dan de Cumulus) kwam ik uit op de Nike Zoom Vomero’s en ik ben verliefd. Rennen op een paar nieuwe schoenen, vooral als je gewend bent aan een paar waar echt géén demping meer in zit, is geweldig. Ze hebben al een paar testrondjes er op zitten en zijn wat mij betreft helemaal geslaagd. Zondag is hun echte vuurdoop: de 1/4 marathon van Egmond.

Favourite Movie: Call Me By Your Name. Ik doe graag voorbarige uitspraken, zeker als het op favoriete films aan komt, dus daar gaan we: deze film, die ik technisch gezien zag op 31 december 2017, staat sowieso bij m’n favorieten aan het eind van het jaar. Wat een prachtige film. Call Me By Your Name speelt zich af in de jaren ’80 en gaat over de 17-jarige Elio, die met zijn familie in hun zomerhuis in Italië verblijft. Iedere zomer verwelkomen ze een student van zijn vader die hem helpt met zijn onderzoek, in de film is dit de 24-jarige Amerikaan Oliver. Hij en Elio voelen zich meteen enorm tot elkaar aangetrokken, en vanaf daar kabbelt de film eigenlijk voort. Er is geen heel duidelijk plot of centraal conflict, maar de film focust vooral op de gevoelens van de twee jongens ten opzichte van elkaar en hoe ze daar mee omgaan. De film heeft een prachtige sfeer (ik wil ook dat het zomer is en dat ik in Italië ben), hele mooie muziek (van Sufjan Stevens) en wordt geweldig gespeeld door Timothée Chalamet en Armie Hammer. Echt jongens, ga deze film zien. Hij gaat deze week officieel in premiere en ik ga sowieso nog een keer.

Favourite TV-Show: The Crown. Ik keek al heel lang uit naar seizoen twee van The Crown, de serie over Queen Elizabeth, maar stelde het kijken na de release nog twee weken uit omdat ik m’n ouders had beloofd hem te bewaren voor als ik thuis was met kerst. Vroeger was dit me nooit gelukt maar ik ben blij dat ik nu iets minder een bingewatcher ben, want dit was het perfecte kerstcadeau. Wat een geweldige serie is dit toch. Elke aflevering focust op een ander evenement of andere gebeurtenis uit Elizabeth’s tijd als koningin. Het is geen serie waar je echt van de personages gaat houden (ze zijn eigenlijk allemaal op hun eigen manier vrij afschuwelijk) maar ze winnen toch een plekje in je hart. Daarnaast is het allemaal gewoon prachtig gemaakt en verteld. Mijn favoriete afleveringen dit seizoen? Aflevering 8, over de Kennedy’s, en aflevering 9, over prins Phillip’s jeugd. Maar ik zou ze allemaal stuk voor stuk opnieuw kijken. Volgend seizoen komt er een nieuwe cast (omdat we een sprong in de tijd maken en iedereen ouder is) en ook al heb ik er enorm veel zin in, ik mis deze cast nu al.

Favourite Audio Book: Amy Schumer – The Girl With The Lower Back Tattoo. Ik ben me al ruim een jaar lang door een audioboek van Outlander heen aan het worstelen en ik ben nog geen eens halverwege. Deze dikke pil (die me eerlijk gezegd ook niet écht kan boeien omdat ik de serie al heb gezien) had me er een beetje van overtuigd dat ik audioboeken toch niet zo leuk vind, maar inmiddels heb ik de oplossing gevonden. Ik moet gewoon non fictie luisteren, het liefst ingesproken door de schrijver zelf. Lauren Graham’s “Talking as Fast as I Can” vond ik al geweldig, en nu ben ik bezig in Amy Schumer’s “The Girl With the Lower Back Tattoo.” M’n Spotify account wordt ernstig verwaarloosd sinds ik dit ontdekt heb, op ieder vrij moment zet ik Amy’s boek op. Amy is me een personage, maar wel op een hele goede manier: ze kent absoluut geen schaamte en ik kan enorm om haar lachen. Dit alles wordt versterkt omdat ze het zelf voorleest. Ik geniet. Als ik deze uit heb, staan Amy Poehler’s “Yes Please” en de iets serieuzere “Settle for More” van Megyn Kelly en “Asking For It” van Louise O’Neill nog op me te wachten, ook allemaal gelezen door de auteur zelf. Zin. In. I love me some girlpower.

Favourite (Other) TV Show: Black Mirror. Ik heb eerder gezegd dat ik de laatste tijd meer team film ben dan team tv-serie, en misschien is dit juist de reden dat ik de serie Black Mirror (en tot op zekere hoogte eigenlijk ook The Crown) zo kan waarderen. Iedere aflevering staat namelijk los van elkaar, ik kijk het niet eens op volgorde maar zoek een random aflevering uit die me op dat moment interessant lijkt. Met Black Mirror, een serie over de consequenties van technologie, is het altijd een beetje Russian roulette die 90% van de tijd verkeerd eindigt: al zijn alle afleveringen super fascinerend en interessant, meestal hou ik er een enorm onbestemd en naar gevoel aan over. Maar er zijn ook die zeldzame feel good afleveringen die ik opnieuw zou kunnen blijven kijken. De afgelopen weken keek ik zowel ‘San Junipero’ (seizoen 3) en ‘Hang the DJ’ (seizoen 4) en ook al zou ik niet willen dat Black Mirror één en al feel good wordt, het zijn wel die feel good afleveringen waardoor ik extra veel van de serie hou.

Wat zijn jullie favorieten van het moment?

3 Comments

 1. 12/01/2018 / 12:56 pm

  Wat mooi je nieuwe Nikes! Zelf loop ik altijd op Nike Zoom Pegasus welke volgens mij wel vergelijkbaar zijn met de Vomero :)

 2. 12/01/2018 / 1:05 pm

  Oh, ik ga non-fictie audioboeken ook maar eens proberen dan! Kom op de een of andere manier ook gewoon niet door fictie audioboeken, hoe leuk ik het idee ook vind. En jaaa, Call Me by Your Name. Ga hem deze week ook gewoon nog eens zien, zo mooi!

 3. Fleur
  12/01/2018 / 10:52 pm

  Haha! Ik wilde je net Black Mirror al gaan aanraden, maar je was me voor! Ik vind het bizarre en de absurditeit ervan zo leuk, want tegelijkertijd is het niet eens zo absurd. De film die je aanraadt gaat ook op mijn lijstje, direct fan van de muziek!

  Mijn favoriete van de afgelopen tijd zijn het kerst album van Josh Garrels (ook al is het helaas al lang geen kerst meer ;) ) en het laatste album van Bon Iver.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *