Story of my Week #147 Laatste weekje vakantie & Egmond 1/4 Marathon

De tweede week van het jaar, m’n laatste echte vakantie weekje, en daarmee ook de laatste week die ik bij m’n ouders bivakkeerde voordat ik deze week weer terug ga naar good old Nijmegen. Het was een hele relaxte week. Hij begon helaas met een flinke verkoudheid, maar door mezelf twee dagen te installeren op de bank met dekentjes en tv-series was hij gelukkig snel weer over. Verder ging ik zowel met m’n moeder als met Jikkie een keer langs bij m’n oude baantje bij Dignita, ging ik naar de film, en was ik in het weekend in Egmond voor de 1/4 marathon (eigenlijk dus gewoon de 10K + 500 meter, haha). Let’s take a look at the pictures!

Zoals ik al zei was ik zowel zondag, maandag als dinsdag een beetje out the running. Ik was heel erg verkouden en ook al is het zuur om je beroerd te voelen in je vakantie, ik was in ieder geval blij dat ik niks hoefde en gewoon lekker tv kon kijken en kon lezen, haha. Ik keek onder andere de Game of Thrones seizoen 1 DVD box die m’n ouders voor zichzelf gekocht hadden. Leuk om opnieuw te zien.

Dinsdag deed Jikkie lekker mee met bankhangen en deden we samen weinig, behalve heerlijke lunch maken. Daar hoorde deze vegan warme chocomel van Oatly bij, helaas niet zo vegan meer met de slagroom, wel erg lekker.

Ik vind het zo leuk als mensen gitaar (of een ander instrument) aan het oefenen zijn, het geeft echt een gezellige sfeer. Hier was Jikkie nog even last minute voor haar les wat nummers aan het rammen, haha. Ik heb mezelf deze week geprobeerd ook wat gitaar te leren, maar veel verder dan een handjevol akkoorden ben ik nog niet gekomen.

Woensdag voelde ik me gelukkig weer redelijk. Ik begon de dag als nog op de bank, met de kat en Peaky Blinders.

Samen vakantie houden (oke Jikkie had technisch gezien geen vakantie maar was wel vrij) = pannenkoeken ontbijt! Nu ik dit typ heb ik hier echt weer zin in, haha.

Woensdag besloten Jikkie en ik toch wat van onze dag te gaan maken. We gingen haar nieuwe bril ophalen, wat drinken bij Schinkelhaven en lunchen bij mijn oude werk, Dignita. Zo leuk om de fam weer even te zien! Dat vroeg om een familiefoto met leukers Lucy en Beth, haha.

Het eten was echt ZO goed. Ik had het eten van Dignita echt gemist. De zucchini fritter ging er prima in, evenals de truffel paddestoelen.

Vrijdagavond ging ik met m’n ouders naar de film, naar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri om precies te zijn. Ik vond het een erg goede film, maar daarover meer in de Cineville Recap aan het eind van de maand.

Het was schreeuwend druk bij The Movies, heel veel voorstellingen waren dan ook volledig uitverkocht. Gelukkig kregen we het toch voor elkaar een tafeltje te bemachtigen na afloop van de film en konden we nog even gezellig een drankje doen.

Ook zaterdagochtend was ik weer bij Dignita, dit keer met m’n moeder. Naast Dignita zit een hele leuke cadeauwinkel, Imagine, waar ze een cadeautje wilde kopen. We besloten dat te combineren met een ochtendje Vondelpark en een heerlijke Dirty Chai.

Zaterdagavond vertrok ik naar Egmond, ik zou namelijk zondagochtend vroeg samen met studievriendin Pien meedoen aan de 1/4 marathon en zij heeft een huisje in Egmond dus gingen we daar slapen. Mega chill, want Egmond scheen onmogelijk te bereiken te zijn op de dag van de loop zelf. Onze zaterdagavond sleten we met thee en spelletjes, haha. Energie op doen voor de volgende ochtend.

De loop zelf was zo leuk! Er komt van de week denk ik nog een uitgebreid verslag, maar het was te gek. Strand, duinen, kou, geloof me maar als ik zeg dat de douche na afloop de beste ooit was. Maar het was een supermooie route.

Nadat we hadden gedoucht en energie op hadden gedaan brak het zonnetje door en besloten we nog even over het strand te gaan struinen. Het strand was zó fijn, het waaide nauwelijks en het water was heerlijk rustig. Echt de perfecte winterse stranddag.

We streken neer bij een strandtent voor lunch. En wijn. Vonden we wel verdiend.

Dit is toch net zomer!!! Op de winterjassen na dan, haha. Het was echt een heerlijke middag, ook al was ik wel echt gesloopt van kilometers strijden door de duinen. Ik voelde me heerlijk rozig en relaxt, haha.

Dit zijn toch wel de weekenden dat ik echt besef dat Nederland ook best wel mooi kan zijn. En dat ik ook een huisje bij het strand in de buurt wil.

Aankomende week ga ik dus weer terug naar Nijmegen en moet ik toch echt geloven aan het feit dat ik moet beginnen aan m’n tentamens… Ik wil niet. Gelukkig staat er ook een leuk feestje in Leiden op de planning met de vriendinnen van m’n bachelor en wil ik ook nog een paar keer naar de film en beginnen met trainen voor de CPC in maart. Die tentamens zijn pas over twee weken, dat komt wel, haha.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *