Marathon Diary #2 Uit m’n comfort zone

Week twee en going strong. Deze week was de rek flink uit m’n comfort zone: ik deed een les spinning, ik deed een looptraining én ik was te vinden in het krachthonk van de gym. Drie dingen die ik zo weinig doe dat het aantal keer op één hand te tellen is, sommige die ik misschien vaker gaan doen, anderen ook zeker niet. Daarnaast schreef ik tussendoor ook nog 8.000 woorden aan m’n scriptie. Let’s start this recap.

Training 1: 5K loslopen, tijd 28:56, pace 5’47”
We beginnen de hardlooptraining op dinsdag met een rustig dribbeltje als pauze tijdens het studeren. Als ik vanaf het uni sportcentrum loop (wat best vaak voorkomt) ren ik meestal naar Heumensoord, een bos vlakbij de campus waar je heerlijk kan lopen. Vandaag besluit ik echter voor de afwisseling een rondje park Brakkenstein te doen. Brakkenstein is echter ongeveer tien keer kleiner dan ik dacht dus dat worden drie rondjes en heel veel zijpaadjes, haha. Ik kom er daardoor niet echt lekker in dus niet voor herhaling vatbaar maar voor dit korte rondje was het prima.

Training 2: Looptraining, 10K tempo 1200-1000-800-600 rust 200 en 1200-1000-800-600 rust 300, totale afstand 10K, tijd ? pace ? (Strava niet aangezet)
De eerste ‘uit m’n comfort zone’ anecdote deze week: donderdagavond is de eerste looptraining van de cursus waar ik me voor heb opgegeven. Ik heb wel eens eerder looptraining gevolgd aan de Radboud maar gooi meestal na een paar keer weer de handdoek in de ring want haat aan interval. Goed, poging 100 dus, en dit keer ga ik echt proberen vol te houden. Het is de hele dag mooi weer maar zodra ik de baan op stap begint het keihard te regenen en dat houdt de rest van de training niet meer op. Halverwege is er een supermooie regenboog waar ik eigenlijk een foto van wil maken maar ik besef net op tijd dat dat waarschijnlijk niet echt gewaardeerd ging worden tijdens m’n tempo’s, haha. De training was echt behoorlijk terror, ik liep op een tempo wat voor mij duidelijk veel sneller was dan m’n 10KM tempo, ik was nog steeds de langzaamste van de groep (of in ieder geval van de zes mensen die er waren, blijkbaar had een groot deel wel het weerbericht gekeken) en m’n loopstijl werd zoals gewoonlijk flink afgefakkeld. Maar hee, er is ruimte voor verbetering. Na de training en de meest welverdiende douche ooit kijk ik Game of Thrones in bed met kwark en voel ik me extreem voldaan, dus hopelijk ga ik dit volhouden de komende tijd.

Training 3: The one that didn’t happen
Heel spijtig dit. Ik was van plan zondag een duurloop te gaan doen maar ik had nog steeds echt mega spierpijn van looptraining op freaking donderdag. Ook niet mee hielp dat ik best wel last van m’n voeten had van werk de dag er voor. Excuses, excuses, feit is dat deze training niet gebeurde. Wel wandelde ik bijna 9 kilometer over het strand, telt ook voor iets? Ik hoop dat ik snel minder last van m’n spieren krijg van looptraining, want dit schiet niet op zo.

Andere workouts
Ook op ander workout gebied behoorlijk wat ‘uit m’n comfort zone’ momenten deze week. Maandag ging ik met Marleen spinnen. Ik was één keer eerder mee geweest en kwam toen helemaal getraumatiseerd de spinzaal uit dus ik bereidde me voor op het ergste, maar het eerste blok begreep ik eindelijk wat de getallen op m’n monitor waren en wat ik nou precies moest doen, en toen ging het eigenlijk echt heel goed en was het heel chill. Voor herhaling vatbaar dus. Verder help ik dinsdag Naomi met haar balans oefeningen voor fysio in de gym. We gooien ballen over op een bosu, ze is er beter in dan ik, ik weet niet wat dit zegt maar het kan niet veel goeds betekenen. Tot slot ga ik vrijdag eindelijk weer naar m’n favoriete vinyasa yoga les die ik al weken misloop en dat was genieten. Vier workouts in een van m’n drukste scriptie weken, ik zeg, not bad. Not bad at all.

Wat ik verder deed
Naast sporten besteedde ik te veel tijd van m’n leven in de bieb, maar schreef ik wel ruim 8.000 woorden voor m’n scriptie. Zo typ je weken niks, zo gebeurt er opeens dit. Verder ging ik met Naomi naar een lezing over politiek en emotie, dronken we zuur bier bij favo stamkroeg de Blauwe Hand en een fles sauvignon bij Wunderkammer. In het weekend ging ik naar Amsterdam. Vrijdagavond zag ik de show van Van der Laan & Woe in Carré, nog een kerstcadeautje van mij en Jikkie aan le parents. Was echt geweldig, deze boys zijn zó grappig. Zaterdag werkte ik en ging ik ‘s avonds met Lisa naar de film en zondag waaide ik dus uit op het strand. Een typisch ‘het moet wel leuk blijven’ weekje.

Komende week
Komende week zetten we de ‘uit m’n comfort zone’ trend lekker door, ik heb me namelijk opgegeven voor een survival run (geen grap) die een vriend van me organiseert en de pre-run clinic is deze week. Waar begin ik aan. Verder ga ik lekker doortypen aan die scriptie en nog een ander essay en is het tijd voor mijn favoriete evenement van het jaar – het Songfestival. Belooft dus nu al een prachtige week te worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *