Marathon Diary #3 Songfestival, Slaap yoga en Survivalrun

Another week done and dusted! Een week waar ik net als vorige week weer een paar uit m’n comfort zone dingetjes deed en ook een week waarin ik het format van deze blogpost een beetje om ga gooien, omdat het volgens mij leuker is voor het verhaal als ik het per dag bespreek en dan meteen het over de rest van m’n week heb. Let’s do this.

Maandag: Rustdag nummer 1000
Het is letterlijk vier dagen na m’n eerste looptraining en ik ben NOG STEEDS stijf. Dit was niet helemaal wat ik voor ogen had toen ik me hier voor inschreef en het gooit ook nu al m’n schema over hoop. Al dagen neem ik me voor om in ieder geval even los te lopen en al dagen komt het er niet van, ook vandaag niet. Een rustdagje dus, wat ik verder besteedde aan me verplaatsen van Amsterdam naar Nijmegen, met vriendinnen eten en de eennalaatste aflevering van Game of Thrones kijken. Steeds minder fan van dit seizoen, ik vind de verhaallijn nog steeds sterk maar het gaat allemaal VEEL TE SNEL jongens. Waar is de buildup.

Dinsdag: Survival run training
Vorig jaar gaf ik me al op voor de surival run in Nijmegen maar toen gingen m’n twee team leden Pien en Naomi haken dus besloot ik het ook maar te laten voor wat het was. Dit jaar werd het georganiseerd door een vriend van me en omdat ik een redelijk mens ben (aldus Naomi) besloot ik dit jaar wel mee te doen. Dinsdagavond was de pre-run clinic en MIJN GOD. Ik ben hier niet voor gemaakt. Na een uur lang strijden kon ik de voetklem nog steeds niet, maar we gaan het gewoon proberen volgende week, haha. Als beloning na dit uur strijden was het tijd voor wijn en songfestival en dat was de beste beloning die ik me kon voorstellen.

Woensdag: Spinning
Mijn god, wie ben ik? Tot een week geleden was ik nog team anti-spinning, maar ik begin het steeds een fijnere workout te vinden. Zo chill zelfs dat toen Marleen, met wie ik samen zou gaan, toch op een ander tijdstip ging (waarop ik niet kon), ik in m’n eentje ging. Ongekend. Het was een lekker lesje, vooral fijn omdat m’n armen echt aan het afsterven waren van spierpijn na de survival clinic maar je die natuurlijk helemaal niet hoeft te gebruiken bij spinning. Precies goed voor vandaag dus. Verder werk ik aan m’n scriptie en ga ik ‘s avonds een avondje naar favo bruine kroeg de Blauwe Hand.

Donderdag: Looptraining, 4x 400-300-200-100 met rust 100
Het enige hardloop gerelateerde dat ik deze week heb gedaan is looptraining. Dit keer deden we kortere intervallen dan de vorige keer en dat was eigenlijk best wel fijn, vooral de stukjes 200 en 100 gingen echt best wel lekker. Wel een beetje frustrerend is dat het grote deel van de groep loopt op vrij professioneel niveau, vaak wedstrijden heeft en dan maar één serie hoeft te lopen, waardoor je aan het eind nog maar met een paar anderen bezig bent terwijl de rest mag stoppen. Niet echt goed voor de moraal. Herstellen doe ik in bed met kwark en songfestival, wederom een goede beloning.

Vrijdag: Vinyasa yoga
Donderdag had ik een meeting voor m’n scriptie en die ging vrij goed, dus gunde ik mezelf een ‘vakantiedagje’. Ik slaap uit, kijk de hele ochtend Fleabag in bed (geweldige serie, echt een aanrader!!), ‘s middags struin ik een rondje door het park met koffie en aan het eind van de dag ga ik naar mijn favoriete vinyasa les die van het begin tot het eind genieten is. Daarna pak ik de trein naar Amsterdam, eet ik bij m’n ouders en ga ik daarna een avondje chillen bij Sifra met Pien en wijn en gin & tonic. Heerlijke dag, echt helemaal bijgekomen van de afgelopen 2.5 terror weken.

Zaterdag: Rustdag / Werken
Toen ik een jaar lang in de horeca werkte heb ik misschien twee keer hardgelopen, en toen ik daarna weer begon rende ik sneller dan ooit tevoren. Correlatie is geen causaliteit maar horeca is een workout. Zeker als je wijk boven is en je letterlijk 88 verdiepingen loopt (thanks voor de statistieken, iPhone). Was wel een lekker dagje werk, en daarna is het opnieuw tijd voor… SONGFESTIVAL. Bij Lisa thuis verzamelde zich een hele songfestival squad, er was pizza, er was wijn, ER WAS WINST. Het zal niemand ontgaan hoe het gelopen is voor Nederland en het was dan ook een feestelijke avond. Arcade stond de dagen er na op repeat. Nu al zin in volgend jaar!

Zondag: Yoga nidra (basically rustdag)
Brak van te weinig slaap, te veel euforie van het songfestival en misschien ook wel een tikje te veel rose meld ik me met Pien zondag bij Sukha Yoga in Amsterdam voor een uurtje yoga nidra met essentiële oliën. Yoga nidra staat ook wel bekend als slaapyoga en dat was ook wat het was: letterlijk een uur onder een deken liggen terwijl de lerares een begeleidde meditatie deed en af en toe langs kwam met oliën om aan te raken. Erg bijzondere ervaring, maar erg fijn. Volgens de website stond een uur yoga nidra gelijk aan 3-4 uur slaap en of ik dat accurate vind weet ik niet, maar ik voelde me daarna wel als herboren. Daarna maken Pien en ik ons officiële schema voor de marathon, over een paar weken kunnen we écht niet meer uit onder die drie trainingen per week. Maar tot dan ga ik m’n tijd ook nog even in andere sporten steken.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *