the Hunger Games

Ooit, in een ver verleden, nog op Live Love Laugh, schreef ik een book review over het boek ‘de Hongerspelen’. Echt een supergoed boek, maar nu mijn bezoekersaantal ongeveer tien keer vermenigvuldigd is sinds die tijd én de film van dit boek nu in de maak is, vond ik het tijd om er weer eens een artikeltje aan te wijden!

Ik begon met het lezen van de Hongerspelen – in het Engels the Hunger Games, en aangezien ik dat veel mooier vind klinken ga ik die term ook gebruiken in de rest van dit artikel – toen ik een vriendin van me er heel enthousiast over hoorde praten. Het verhaal klonk heel vreemd, maar ik wilde het wel proberen. I was hooked! In één avond heb ik het boek uitgelezen, rond 4 uur ‘s nachts was ik klaar (ik herinner me dat nog heel goed, het is echt het enige boek waarbij ik niet kón stoppen met lezen).

Maar oke. Waar gaat the Hunger Games over? De toekomst. Noord-Amerika is vergaan, en op het continent ligt nu een ander land, genaamd Panem. Het is verdeeld in 12 ‘districten’ (een soort van provincies, volgens mij) en het Capitool, het ‘hoofd’ district om het zo maar even te zeggen. Goed, Katniss Everdeen woont in een van de armste districten, nummer 12. Heel lang geleden zijn de districten in opstand gekomen tegen het Capitool, maar het Capitool overwon en om te laten zien hoeveel macht ze hebben over de andere districten, organiseren ze ieder jaar the Hunger Games. Elk jaar worden uit elk district een jongen en een meisje uitgeloot die mee moeten toen en met de tributen uit de andere districten in een Arena moeten vechten tot de dood. Sounds weird, huh? In het boek wordt het zusje van Katniss uitgeloot maar Katniss offert zich op in plaats van haar zusje: ze doet mee aan the Hunger Games.

Jep, I admit, quite a freaky story. Maar zó spannend! Dat verklaart ook waarom ik niet kon stoppen met lezen. Ik MOEST weten hoe het afliep. Bij de volgende delen had ik dat wel iets minder. Catching Fire was ook nog héél spannend en had misschien nog wel meer shocking momenten dan the Hunger Games, maar was ook nog een stuk heftiger. Mockingjay was de grande finale en écht heel heftig: er is ondertussen een oorlog gekomen tussen de districten en het Capitool. Dat boek moest ik soms gewoon wegleggen omdat het me allemaal íétsje te veel werd.

Maargoed, een heel ander soort boeken dan ik normaal lees, dan ben ik niet zo van de science fiction achtige taferelen, maar dit vind ik echt zo goed! Komt misschien ook omdat ik me heel goed kan identificeren met Katniss, omdat zij ook maar een gewoon meisje van 16 is.

Goed: next chapter, de film! Want daarom ben ik weer een artikel hierover aan het schrijven. Deze komt in maart uit (DUURT NOG ZO LANG) maar de trailer is er wel al:

Eigenlijk beslaat de trailer alleen het eerste 1/3 of 1/2 van het verhaal: tot Katniss de arena betreedt. But I have to say, it looks pretty awesome already! En ja, er zitten twee best wel knappe boys in, haha! Namelijk Liam Hemsworth (Gale, Katniss’ beste vriend) en Josh Hutcherson (Peeta, de andere tribuut van district 12). Afgaande op de boeken vond ik Peeta leuker, maar ik vind Gale in de film wel knapper! :p Er ontstaat een héél klein beetje een love triangle tussen deze twee en Katniss en ik hoor al 100 mensen roepen welk ‘team’ ze zijn, maar ik wil echt even benadrukken dat je dit NIET moet vergelijken met Twilight. Het is namelijk héél erg anders, het gaat niet echt om de love triangle tussen hun maar om het hele verhaal er om heen!

Dus. Conclusie van dit artikel: iedereen moet dit lezen! 100% van jullie denkt waarschijnlijk ‘wtf is dit voor serie’ maar het is echt zó goed! En als je nu begint, kun je alle delen uit hebben voor de film in de bios komt en dan kun je daarna die lekker kijken :D Ik ben door de trailer weer opnieuw begonnen in the Hunger Games, de vorige keer dat ik hem las was 1.5 jaar geleden, maar ik vind het nog steeds supergoed! Dus, lezen jullie! :D

21 Comments

 1. 21/11/2011 / 8:22 am

  OMG ik ziet hier helemaal vrolijk achter de laptop eindelijk een goede trailer! ik kan niet wachten op de film. Ik heb alle 3 de boeken een paar keer gelezen en ze zijn echt geweldig!

 2. 21/11/2011 / 9:56 am

  Opzich wel een nice trailer, ik ga ‘m onthouden :)

 3. 21/11/2011 / 2:07 pm

  Ik wilde het al gaan lezen, maar nu helemaal!

 4. 21/11/2011 / 2:07 pm

  Ik wilde het al gaan lezen, maar nu helemaal!

 5. liza
  21/11/2011 / 2:19 pm

  ik wil al heel lang de serie lezen.
  ik ga voor kerst vragen (A)
  haha x

 6. 21/11/2011 / 3:30 pm

  Wow, het verhaal spreekt me wel aan, het klinkt echt als een goed boek! Deze wil ik nog lezen!

 7. Hanna
  21/11/2011 / 4:04 pm

  Deze boeken zijn zó goed! Ik vond het wel steeds meer afzwakken naar het einde toe, maarja.. Weet jij of de film een combinatie van de 3 boeken is of ec alleen van deel 1?

 8. Jenny
  21/11/2011 / 5:30 pm

  Ik heb een andere trailer gezien. Met dat ze in de arena is en dat er van die vuurdingen op haar af komen. Maar wat is dit slecht gecast zeg. Dit ligt natuurlijk persoonlijk, maar ik had het mij zo anders verwacht. Vooral Katniss. Gelukkig kunnen ze (denk ik) wel goed acteren. En de boeken blijven natuurlijk geweldig! :hearts:

 9. 21/11/2011 / 5:30 pm

  Ik heb ongeveer de helft van het boek gelezen, maar ik vond het niet zo super. Vooral omdat ik de hoofdpersoon heel irri vond! Maar ik wil de film wel graag zien… :yes:

 10. 21/11/2011 / 5:32 pm

  Haha, ik had er vandaag nog over met een meisje in de mediatheek, zij was ook helemaal hooked! Ik wil de boeken lezen én de film zien. Ze liet mij al die filmposters zien en ohmygosh, liam en josh zijn echt nicenice.

 11. 21/11/2011 / 6:56 pm

  Jeetje ik wil dit boek écht graag lezen :O

 12. Margot
  21/11/2011 / 7:13 pm

  Kan niet wachten tot de film uit is!

 13. 21/11/2011 / 8:49 pm

  Ik vond het echt geweldige boeken en ben heel benieuwd naar de film! Haha grappig feitje, ik ben ze door jou gaan lezen!
  x Martine

 14. Eliza
  22/11/2011 / 7:04 pm

  Oeh! Dit is zeker wel tof! :hearts:

 15. nirosha
  30/11/2011 / 4:51 pm

  Mijn vriendinnen zijn verslaafd aan de boeken, ik heb ze nog niet gelezen. Ik ben er wel erg benieuwd naar!

 16. daphne
  11/01/2012 / 6:45 pm

  ik zou de boeken ook graag willen lezen en ik vroeg me af of jij ze in het engels of in het nederlands hebt gelezen? als je ze in het engels hebt gelezen, is dit erg moeilijk of kan ik toch beter de nederlandse versie kopen?
  liefs,

  • 11/01/2012 / 7:27 pm

   Ik heb ze alledrie in het Nederlands gelezen, en daarna de eerste keer nog een keer in het Engels. In het Engels vind ik ze echt veel mooier, de schrijfstijl komt beter naar voren, het is best slecht vertaald vind ik. Het is ook niet heel moeilijk Engels, dus ik raad aan ze gewoon in het Engels te lezen :)

   • daphne
    11/01/2012 / 8:35 pm

    oke, heel erg bedankt!

 17. 24/01/2012 / 4:15 pm

  In één avond heb ik het boek uitgelezen, rond 4 uur ‘s nachts was ik klaar (ik herinner me dat nog heel goed, het is echt het enige boek waarbij ik niet kón stoppen met lezen).
  ^ Zó herkenbaar. Ik heb het boek gister in 1 dag uitgelezen en ik ben helemaal obsessed. Waarom duurt het nog zo lang voordat de film uitkomt ?!?!??!?!

 18. Iris
  26/09/2013 / 6:47 pm

  Deze boeken, in een woord WAUW. :hearts:
  Ik ben er helemaal verliefd op, en over ongeveer 2 maandjes komt dan eindelijk de 2e film uit: catching fire.
  Dé aanrader voor triologie-boeken.

  Voor de die hard tributes onder ons, mockingjay wordt verfilmd in 2 delen, dubbel zoveel plezier dus! ;)

  Liefs x

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *