Marathon Diary #4 Een week van Extremen

Kilometers gelopen: 21 | Aantal workouts: 4 | Aantal stappen gezet: 75.439 | Glazen alcohol: Te veel | Blauwe plekken: ontelbaar

Mensen, het was me het weekje wel. Laten we het er op houden dat ik zowel mijn laatste weken in Nijmegen (nog vijf te gaan) en mijn laatste weken voor mijn officiële marathonschema (nog drie) goed aan het benutten ben. Deze week was er veel zon, veel terrasjes, veel alcohol, maar ook vier workouts exclusief dansjes, ellenlange fietstochten en werken. Een week waarin de balans flink zoek was, maar daardoor juist ook wel weer aanwezig.

Maandag: 5KM Surivalrun
Na een rustig ochtendje brunchen met Naära bij Bam Boa in Amsterdam stapte ik op de trein naar Nijmegen. Van studeren kwam niet veel meer want ‘s avonds stond er iets heel bijzonders op het programma… De survivalrun waar ik me vorige week voor inschreef. Robin (eervolle vermelding bij naam, als je dit leest) organiseerde dit en samen met Joran deed ik mee aan de 5KM als team. Het was… Terror. Er waren touwen waar in geklommen moest worden, waterbakken waar doorheen gewaad moest worden en pijlen die afgeschoten moesten worden. Ik bakte vrij weinig van alle survival onderdelen (het rennen ging prima, haha) maar gelukkig mocht je als team elkaar helpen en haalden we de finish. Daarna dronk ik voor het eerst een proteïne shake (primeur!!!) maar ook een Weizen. Ik heb nog nooit zo onder de blauwe plekken gezeten als nu en ik denk niet dat ik snel nog een keer een survival run zou doen, maar het was wel heel leuk om een keer mee te maken én ik heb een t-shirt gekregen, haha. Daarna was het tijd voor de laatste aflevering Game of Thrones met Naomi en ook al zou ik hier een heel artikel aan kunnen wijden, ik zal niks spoilen. Laten we het er op houden dat ik gematigd enthousiast was over de laatste aflevering en seizoen 8 in het algemeen, maar vooral dat ik de show en vooral deze maandagavondjes écht ga missen.

Dinsdag: Broodnodige rustdag
Dinsdagochtend word ik wakker en alles. Doet. Pijn. Niet eens perse van de spierpijn (de proteïne shake heeft toch geholpen denk ik) maar vooral omdat ik gewoon helemaal bont en blauw ben. Het weer is super grauw, ik ben totaal ongemotiveerd en naast een scriptie sessie in de bieb overdag en een fijne bar-hang sessie bij de Blauwe Hand met Naomi ‘s avonds kan ik me niet heel veel meer van deze dag herinneren, haha.

Woensdag: Rustdag 2
Woensdag voel ik me nog steeds behoorlijk fragiel dus ook deze dag komen mijn sportschoenen de kast niet uit. Wel ga ik ‘s middags naar Amsterdam voor de diploma uitreiking van Rozemarijn en Lizanne en een goede borrel en bijklets sessie na afloop. ‘s Avonds ben ik weer terug in Nijmegen (gelukkig werd ik de hele treinreis vergezeld door het boek Any Human Heart en vloog de tijd voorbij, want dit was wel veel trein voor op een dag) en geniet ik met Marleen en Naomi op het terras van de laatste zonnestralen. Zo blij dat de zon terug is want qua humeur en motivatie hoef ik echt geen herhaling van gisteren en dit helpt zo erg!

Donderdag: Vinyasa Yoga en Spinning
Na twee dagen niet sporten besluit ik het donderdagochtend over een andere boeg te gooien en niet één maar twee sportlessen mee te pakken. Eerst doe ik een les Vinyasa yoga samen met Naomi en daarna een les spinning samen met Marleen. Ze vinden allebei dat ik helemaal van God los ben omdat ik twee workouts ga doen haha, maar het was heel fijn! Verder fietsen Naomi en ik ‘s middags 16KM naar Duivelsberg en terug, wat een interessante ervaring is over onverhard pad met een stadsfiets, maar waar we wel heerlijk op een terras kunnen chillen en kunnen genieten van de mooie natuur. ‘s Avonds is de verjaardag van Robin (eervolle vermelding nummer twee!!). Samenvatting: heel veel pannenkoeken, nog meer wijn, random feestjes in Doornroosje van de beta faculteit (heel random maar met geweldige playlist) en om half 6 op de fiets naar huis. Was mooi.

Vrijdag: Dansen in Doornroosje en vervolgens noodzakelijke rustdag
M’n 10.000 stappen had ik ‘s nachts al gehaald en dat was mooi want vrijdag overdag was ik niet heel veel waard. Toch krijg ik het voor elkaar bij Naomi te ontbijten en om kwart voor 12 in de trein te zitten naar Groningen. Redelijk herleefd stap ik over op Zwolle en bij Lisa in de trein en een uur later stappen we uit bij Marjolein en Floor in Groningen (het klinkt bijna als een bloggersmeeting). De rest van de dag deden we niet veel meer dan chillen op het dakterras in de zon, pizza bestellen en spelletjes spelen, en dat was echt precies waar ik behoefte aan had. En heel fijn om mijn Grunnigse vriendinnen weer te zien!

Zaterdag: Werken / Rustdag
Vrijdagavond verplaatste ik me weer van Groningen naar Amsterdam en zaterdag moest ik werken. Was zoals eigenlijk altijd wel een lekker dagje, om vijf uur was ik klaar, dronk ik wat met collega’s en ging ik daarna naar m’n ouders die net terug waren uit Riga voor een gezellig avondje eten. Later ging ik nog met Lisa naar de documentaire Three Identical Strangers in de Filmhallen en dat was wel echt een aanrader! Verder hield ik het schappelijk, dronk ik een chai tea (je gelooft het niet) en lag ik rond 12 uur in bed. Precies op tijd herleefd voor de volgende ochtend.

Zondag: 16KM, tijd 1:44:30, pace 6’34”
Ik beloofde namelijk al weken aan m’n vader dat ik een keer op zondagochtend met hem en z’n vrienden mee zou gaan hardlopen in het bos (doen ze iedere zondag), maar ik moest telkens of werken of ik was niet levensvatbaar genoeg. Toen zondagochtend om 7 uur m’n wekker ging wilde ik hem bijna uitdrukken en verder slapen, maar ik wist dat de odds niet snel meer zo in m’n favour zouden zijn op een zondagochtend (niet gedronken en een prima hoeveelheid uren geslapen) dus trapte ik mezelf toch maar uit bed. We renden een stuk langzamer dan ik normaal ren maar ik was mega stijf dus dat was eigenlijk best rustig, en ik tikte wel een goede 16KM af. Toch deze ietwat matige loopweek op een positieve noot afgesloten. Verder deed ik rustig aan, tikte ik een aantal motivatiebrieven voor stages (ellende), ging ik kijken in Jikkie’s nieuwe kamer in Utrecht en eindigde ik rustig dit artikel tikkend op de bank. Klaar voor een nieuwe week!

Ik besef dat ergens in dit traject m’n aantal glazen alcohol drastisch omlaag moeten en m’n aantal uren slaap omhoog, maar voor nu… Nah. En ik ben toch aardig tevreden met de workouts die ik deze week heb gedaan! Aankomende week ben ik de halve week in Engeland op bezoek bij Beth dus daar zullen jullie komende week alles over lezen. Mega veel zin in.

Hoe was jullie week?

1 Comment

  1. Robin (dankbaar!)
    28/05/2019 / 3:56 pm

    Wat een absolute top week! Super gedaan met de run!!!! Helemaal te gek!!!!!!!! :yay: :yes: :yay: :yes: :yay:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *