Marathon Diary #5 BRIGHTON BABY

Kilometers hardgelopen: 0… Oi | Aantal workouts: 1 | Stappen gezet: 65.592 | Glazen alcohol: Tellen pints dubbel? | Brunches: 4 | Koffies: Ontelbaar

Deze week niet echt een sportverslag, want ik heb welgeteld één keer gesport. Er waren veel goede intenties, er waren vrij weinig uitkomsten. Daar tegenover staat wél een verslag van mijn weekend in Brighton en Londen bij Beth met Jikkie. Hopelijk maakt dat het goed.

Maandag: Welverdiende rustdag na 16KM
Dit was even heel diep graven in m’n geheugen maar de dag hier voor liep ik een 16km in het Amsterdamse bos met m’n pa dus maandag was een welverdiende rustdag. Ik was niet perse heel stijf omdat ik op een voor mij extreem relaxt tempo had gelopen, maar als nog was het fijn de benen even rust te geven. Wat ik wel deed? Brunchen met Jikkie bij de Waterwolf, de enige acceptabele brunch tent hier in het dorp, en ‘s avonds naar Utrecht voor de boekenclub die Pien, Marlieke, Naomi en ik sinds vorige zomer hebben. Deze maand bespraken we een boek dat ik had uitgekozen, The Immortalists van Chloe Benjamin, en dat zorgde voor goede discussies.

Dinsdag: Steps
De rest van de week voordat ik naar Engeland ging bestond vooral uit heel veel grote koffie’s, scriptie schrijven en sollicitaties opsturen voor stages. Niet mijn favoriete bezigheden (behalve die koffie) en ook al was er niet echt reden voor, ik voelde me toch een beetje gestrest door alles. Dinsdag deed ik daarom mijn favoriete sportles tegen stress: steps. Klinkt erg als een jaren ’80 workout, is een stuk intenser en ingewikkelder dan het klinkt. Maar op een bepaalde manier zo zen, ik denk een uur lang nergens anders aan dan de workout waar ik mee bezig ben. Needless to say voelde ik me na afloop een stuk beter.

Woensdag: Kuitspierpijn is real
Altijd als ik steps heb gedaan besef ik me dat ik het vaker moet doen: niet alleen omdat ik het heel leuk vind, maar ook omdat ik gegarandeerd de dag er na mank loop vanwege de spierpijn in m’n kuiten. Zo ook deze keer. Woensdag bestond dus weer uit hetzelfde recept als de dag er voor: scriptie, sollicitatie, grote koffies. Maar ook terras aan het eind van de dag met Marleen en Naomi en een welverdiende Blauwe Hand sessie (als ik één café ga bedanken in het dankwoord voor m’n scriptie… Keeps me sane).

Donderdag: BRIGHTON BABY
Donderdag was het dan eindelijk tijd voor het weekendje Engeland waar ik al zó lang naar uit keek! ‘s Ochtends was ik nog een beetje brak van de avond er voor, maar tegen de tijd dat Jikkie en ik op het vliegtuig stapten ‘s avonds was dat als sneeuw voor de zon verdwenen en vervangen voor EXCITEMENT. We kwamen dus pas ‘s avonds aan bij Beth’s huis en hebben de rest van de avond besteedt aan bijpraten, (rose) champagne drinken en pizza eten. Ready for a great weekend.

Vrijdag: Brighton, brunch, pub
De perfecte dag in Engeland. Rustig wakker worden, koffie drinken, en ons vervolgens verplaatsen naar Brighton (waar Beth vlakbij woont) voor brunch. De rest van de dag door de stad gestruind, geshopt in the Laines, en in het park gechilld. Het was zulk mooi weer, echt mega geluk gehad als ik naar het weer nu kijk. Aan het eind van de middag verplaatsten we ons weer naar Beth’s huis, of om precies te zijn naar de pub om de hoek, waar we ciders en biertjes dronken en genoten van de laatste zonnestralen. Heerlijk dagje.

Zaterdag: All Points East Festival
Vrijdag deden we rustig aan omdat zaterdag een intense dag zou worden, het was namelijk tijd voor All Points East festival in Londen! We begonnen de dag met een mimosa brunch bij een vriendin van Beth, waar Jikkie ons allemaal nog even een choreografie leerde (lol). Tegen de middag verplaatsten we ons naar Victoria Park, waar het festival plaats vond. Eerst chillden we vooral in het gras met biertjes, zon (het was zó warm) en artiesten zoals The Staves (LOVE THEM) en Dermott Kennedy die speelden op de achtergrond. Tegen de avond verplaatsten we naar het andere podium voor Dizzee Rascal (choreo kwam goed van pas), Leon Bridges en Mumford and Sons. Ik hou zo veel van festivals en hier hing echt een hele fijne sfeer, het was heel relaxt en ‘wholesome’. Echt genoten.

Zondag: Brighton baby, part 2
We sliepen in Londen met z’n drieën op een slaapbank en verplaatsten ons vroeg ‘s ochtends weer richting Brighton. Na een kleine regroup / douche sessie waren we naast het feit dat we vrij moe waren toch klaar voor de dag. We struinden langs de seafront in Brighton, aten brunch bij The Flour Pot (echt een aanrader als je in Brighton bent, die taart ook!!) en gingen vervolgens naar de bios. We zagen Rocketman en ik heb genoten! Ik wist in eerste instantie eerlijk gezegd niet dat het echt een musical was, ik dacht dat het meer was zoals Bohemian Rhapsody, maar ik vond het eigenlijk heel goed werken. Echt een leuke film, perfect voor zo’n dag als vandaag. ‘s Avonds eten we bij Beth thuis en hebben we een chill avondje met… The Vampire Diaries.

Conclusie: qua sporten geen hele vlammende week, qua leuke dingen absoluut wel.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *