Marathon Diary #6 Mini Break

Kilometers hardgelopen: 10 | Aantal workouts: 3 | Stappen gezet: 75.107 | Glazen alcohol: 8 + Onbepaalde hoeveelheid bij open bar bij BBQ | Thesis uren: 0 | Reistijd: te veel

Deze week was een beetje een gekke: hij speelde zich af in zowel Londen, Amsterdam als Nijmegen, ik had een soort van vrij omdat ik wachtte op de feedback van m’n thesis, er was een sentimentele barbecue om de master af te sluiten. Er waren veel leuke dingen, er was heel weinig structuur, en eigenlijk ging de hele week een beetje in een waas voorbij. In dit artikel een kleine poging om er een coherent verhaal van te maken.

Maandag: LONDON BABY, 27.791 stappen gezet
Maandag zijn Jikkie en ik nog in Engeland. Beth moet werken en werkt in Londen, dus wij stappen bij dag en dauw met haar op de trein en hebben vervolgens nog de hele dag in één van mijn favoriete Europese steden. We maken hier goed gebruik van door vooral HEEL veel te lopen (onder mild protest van Jik maar ze heeft zich ingehouden). Van Primrose Hill naar Camden naar King’s Cross naar Piccadilly naar Marylebone: 18.7 kilometer in totaal. We ontbijten fantastisch bij Greenberry, lunchen samen met Beth in soho, struinen langs Regent’s Canal, gaan naar de rave winkel in Camden Lock, ik koop Daunt Books leeg en we eindigen met een laatste drankje op het terras. Alles wat ik wil van een dag in Londen. ‘s Avonds vliegen we weer naar Amsterdam en ik ben moe maar heel voldaan. Top weekend!

Dinsdag: 10KM, tijd 57:07, pace 5’43”
Na een weekend met heel veel brunch en heel veel alcohol was het tijd m’n lichaam weer een beetje als een tempel te gaan behandelen. Dinsdag leverde ik de conceptversie van m’n thesis in en ik zou vrijdag pas feedback krijgen dus had ik drie dagen “vrij”. Ik bleef lekker bij m’n ouders waar ik niet veel anders deed dan lezen, uitgebreid koken, beetje bankhangen, beetje sporten… Erg fijn voor twee dagen. De enige workout die ik deed was deze 10 kilometer en het ging op z’n zachtst gezegd niet vanzelf. De eerste 6 kilometer gingen top, daarna stortte ik volledig in en moest ik strijden om het eind te halen. Op zich niet heel gek als ik kijk naar het weekend en het aantal stappen dat ik gisteren had gezet, maar ook niet heel motiverend. Wel blij dat ik was gegaan.

Woensdag: Klein wandelingetje naar de supermarkt?
Ik heb in tijden niet een dag gehad waarop ik zo weinig deed als woensdag: het enige wat ik deed was met een grote omweg wandelen naar de supermarkt met een podcast op. Verder las ik in één dag het boek ‘How Do You Like Me Now?’ van Holly Bourne, en dat was echt een aanrader. Leest enorm lekker weg maar er zitten ook wel een paar goede onderwerpen in om over na te denken. In tijden niet in één dag een boek uitgelezen, dus dat was heel fijn. Kan nu al niet wachten op de vakantie!

Donderdag: Uithoudingsvermogen trainen bij de open bar op de master BBQ
Donderdag ging ik weer naar Nijmegen en ook al zie ik altijd op tegen de treinreis, het is toch altijd fijn om weer terug te zijn. De reden dat ik me toch nog even voor twee dagen naar het oosten ging verplaatsen deze week was onder andere de ‘Big Braai’, oftewel de bbq om de master af te sluiten. Het was lekker nostalgisch en mega leuk: er was een open bar (iets met limieten testen en je collegegeld eruit drinken), een pubquiz, een hele fijne vegetarische BBQ en het was gewoon heel gezellig. De avond eindigde in de Molenstraat (nooit een goed idee) maar wel op een respectabel tijdstip omdat het hele festijn al om 4 uur begon en zó goed is mijn uithoudingsvermogen nou ook weer niet. Was een hele fijne avond.

Vrijdag: Spinning én Vinyasa Yoga
Vrijdag was de tweede dag deze week dat ik besloot weer even goed met m’n lichaam om te gaan. ‘s Ochtends had ik meeting met m’n scriptiebegeleider, die positief was over m’n conceptversie. Om deze overwinning te vieren en even te compenseren voor gisteren deed ik niet een maar twee sportlessen: even flink zweten bij spinnen en vervolgens een lesje vinyasa yoga. Als herboren stapte ik weer op de trein naar Amsterdam.

Zaterdag: Rustdag / Fietsen in windkracht 10.000
Zaterdag was echt een perfecte weekenddag: ik sliep uit en besloot m’n geplande rondje hardlopen te skippen omdat ik gisteren flink gesport had en het echt waaide als een malle. Ik sprak met Margot af bij Caffenation om aan onze scripties te werken, maar zoals viel te voorspellen bleven de laptops in de tas en verplaatsten we al snel naar Gent aan de Schinkel voor wijn en (vegan) bitterballen. Vervolgens fietste ik door naar Kriterion, waar ik met Jikkie en m’n ouders de film Take Me Somewhere Nice zag. Niet echt een film voor mij, maar prima. We eindigden de avond met pizza en een fles rode wijn bij de Pizzabakkers. Erg winters voor een zaterdag in juni, maar wel een hele fijne dag.

Zondag: Werken
Altijd moeilijk om iets te melden over dagen waarop ik moet werken, want ze zijn gewoon niet bijzonder boeiend. De hele dag lekker bar gedaan, was een prima dagje. Ik sluit de zondag af met wijntjes met collega’s en eten bij m’n ouders, met nog een extra weekenddag in het vooruitzicht want Pinksteren. Niet dat er nog een tastbaar verschil is tussen week- en weekenddagen in deze tijden van scriptie schrijven, maar wel een fijn idee.

Hoe was jullie week?

1 Comment

  1. Inge
    13/06/2019 / 5:10 pm

    Leuk om te lezen, krijg spontaan zin om weer eens naar Londen te gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *