Marathon Diary #7 I can almost see it

Kilometers hardgelopen: 16 | Aantal workouts: 6 | Stappen gezet: 83.236 | Glazen alcohol: 20 | Series gebingewatcht: 2 (Black Mirror seizoen 5 en Fleabag seizoen 2)

I can almost see it, that dream I’m dreaming the thesis deadline. Over een week (EEN WEEK!!!) ben ik gewoon klaar met studeren. Tenminste, daar gaan we dan maar even van uit. Over twee weken ben ik weg uit Nijmegen. Aan de ene kant zie ik erg uit naar vakantie, aan de andere kant wil ik er ook gewoon nog niet over nadenken dat dit allemaal ten einde loopt. Maar voor we zo ver zijn en écht dramatisch gaan doen, een samenvatting van deze week.

Maandag: 6KM, tijd 33:05, pace 5’31”
Maandag is tweede Pinksterdag en ook al heb ik toch geen les meer omdat ik alleen maar m’n scriptie moet schrijven, het voelde toch als een extra weekenddag. Ik heb namelijk week OV dus blijf een dagje extra in Amsterdam en dat geeft toch altijd wel het weekendgevoel. Ik besluit de week goed te beginnen met een rondje hardlopen. Er is ‘s avonds storm voorspeld en dat voel je, het is mega benauwd. Toch lekker gelopen. ‘s Middags spreek ik met Lisa af en ‘s avonds gaan we eten bij de Foodhallen en daarna naar Rocketman bij de Filmhallen. Dit was alweer de tweede keer dat ik deze film zag haha, en ik genoot nog meer dan de eerste keer. De soundtrack staat inmiddels op repeat, echt een aanrader!

Dinsdag: Spinning
Dinsdagmiddag stap ik weer op de trein naar Nijmegen. ‘s Avonds heb ik een romantische avond met Marleen gepland (haha): eten bij de Refter, de ‘kantine’ van de uni, en daarna een lesje spinning. What can I say, je pakt je quality time waar het kan haha. Spinnen met een bord pasta in m’n maag was een uitdaging maar op zich wel goed te doen. Sterker nog, ik trap de hoogste weerstand die ik ooit op m’n monitor heb zien staan en daar wordt de statisticus in mij best wel blij van. Daarna ga ik nog met studievrienden ijs eten en bier drinken, niet echt de definitie van een goede herstelmaaltijd, maar wel gezellig.

Woensdag: 10KM, tijd 55:19, pace 5’32”

Woensdag heb ik een klein beetje opstart problemen en dat komt vooral vanwege het feit dat het ‘s ochtends keihard regent buiten. Tsja, zie je dan maar eens te verplaatsen naar de UB… Na uitgebreid ontbijt, een grote schoonmaak van m’n kamer en een aflevering Black Mirror heb ik toch de moed verzameld om de deur uit te gaan. Ik verbeter wat dingen aan de conceptversie van m’n scriptie, stuur hem op, en ga vervolgens (het is inmiddels droog buiten) 10 kilometer hardlopen. Lichtelijk huiverig na een vrij matige 10 km van vorige week, maar het viel alles mee. Sterker nog, het ging heerlijk! Herstellen doe ik in bed met sushi en een rewatch van Fleabag seizoen 2. Wat mij betreft echt de serie van het jaar, vooral seizoen 2 is zó bizar goed, en duurt alles bij elkaar net 2.5 uur dus je kan het gewoon kijken als film. Love it. Daarna heb ik reünie met Naomi die ik twee weken niet heb gezien omdat we allebei om de beurt op vakantie waren, bij de Blauwe Hand (natuurlijk). Was een hele fijne avond.

Donderdag: Kundalini yoga
Zoals de Blauwe Hand mijn go to is voor drankjes, is Credible dat voor studie sessies. Dat was dan ook precies wat er op de planning stond voor donderdag. Maar, plottwist: ik krijg opeens een email van mijn scriptiebegeleider dat ik de conceptversie van m’n scriptie in principe als eindversie in kan leveren omdat het goed is zo. SAY WHAT NOW. Erg fijn nieuws anderhalve week voor de officiële deadline. Ik mail terug dat ik hem graag wel nog een keer zelf door wil lezen maar dat stel ik uit naar een nieuwe week, wat betekent dat ik de rest van de week vrij ben. Credible + studeren wordt dus Credible + koffie to go en genieten van de zon. Heerlijk. ‘s Avonds ga ik samen met Ines naar Kundalini yoga en man man man dit was een ervaring. Best lachen, maar ik hou het voortaan toch maar bij andere yoga vormen denk ik. Maar gezien het feit dat ik letterlijk een zak nachos met een bak hummus als avondeten heb gegeten (oi) was het wel lekker om er nog even uit te zijn.

Vrijdag: Zwemmen en Vinyasa yoga
Vrijdag was echt de ultieme vakantiedag (terwijl het nog geen vakantie is, maar je snapt me, ik hoefde niks te doen). Ik sliep uit, ging lopend naar de uni, dronk koffie met iedereen die in de UB zat te strijden maar zei vervolgens weer gedag, lunchte uitgebreid bij Naomi thuis, ging zwemmen en vervolgens nog naar mijn favoriete vinyasa yoga les. Paar observaties: na maanden niet zwemmen kan ik wonder boven wonder nog steeds redelijk een half uur borst crawlen, zwemmen in de zomer is honderd keer chiller dan in de winter, en de vrijdagmiddag vinyasa op de Radboud is mijn favoriete les ooit. Helaas is aanstaande vrijdag de allerlaatste voor zowel mij als degene die het geeft. Nog één keer genieten dus. Daarna ga ik naar Utrecht, waar Jikkie die dag heen is verhuisd. Ik eet in haar nieuwe huis en vervolgens doen we biertjes in de zon bij Filmcafé. Had ik al gezegd dat dit de ultieme vakantiedag was?

Zaterdag: Rustdag
De dag er na zet dit vakantiethema nog even door. Inmiddels ben ik gearriveerd in Amsterdam, opnieuw slaap ik lekker uit en ik ontbijt uitgebreid met de krant er bij. Echt de ultieme zaterdagochtend. Vervolgens ga ik met m’n moeder een stukje wandelen (bejaardenhobby, maar love it) in de Tuinen van West en koffie drinken bij Rijk van de Keizer. Om deze bejaardenactiviteiten even te compenseren spreek ik ‘s avonds af met Lisa bij Schinkelhaven (go to voor drankjes in Amsterdam) en voor we er erg in hebben is de tijd veranderd van half 9 ‘s avonds in half 3 ‘s nachts. De beste soort avonden.

Zondag: Werken
Iets minder: uitslapen zat er niet in zondag, de wekker ging gewoon om 7 uur want er moet gewerkt worden. Met een magere vier uur slaap stap ik op de fiets, maar gelukkig was het een lekker dagje werken. Koffie maken kan op zich prima op een korte nachtrust en telkens wanneer ik in dreigde te kakken kon ik meteen een dubbele espresso voor mezelf zetten. Erg prima te overleven dus. Verrassing van de dag is wanneer Lisette, favo ex-collega die de afgelopen vier maanden in Australië was, opeens voor m’n neus staat. Ik sluit de dag dan ook af met haar en collega Lucy op het terras en dat is heel erg fijn. Vage plannen om Lisette dit najaar in Australië op te gaan zoeken zijn gemaakt – ik ben nu al excited.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *