Marathon Diary #8 Studie productiviteit = Sport productiviteit

Kilometers hardgelopen: 10 | Aantal workouts: 5 | Stappen gezet: 83.921 | Glazen alcohol: 23 | Aantal woorden voor scriptie: 21.353 | Barbecues: 2 | Terrasjes: Ontelbaar

De meeste mensen gebruiken druk zijn met studie of werk als excuus of in ieder geval als reden om minder te sporten, maar bij mij lijkt dat de andere kant op te werken. In de weken waarin ik veel studeer, sport ik automatisch ook veel meer. Dat zou kunnen komen omdat het sportcentrum letterlijk in het gebouw van mijn faculteit zit en ik er praktisch al ben, het zou ook kunnen komen doordat ik eerder op sta en meer een vast ritme heb waar sporten makkelijker in past, of het komt doordat ik weinig tijd heb om studievrienden te zien en dan het productieve met het aangename combineer en samen ga sporten. Hoe dan ook: dit was de week waarin ik de laatste terror zette voor m’n scriptie, hem inleverde (!!!), maar ook niet minder dan vijf keer ging sporten. En nog een hoop andere leuke dingen tussendoor deed. Let’s go.

Maandag: Hatha yoga
Maandag is meteen een goed voorbeeld van zo’n sportdate: ik ging samen naar yoga met Ines. Niet perse een workout die ik anders had ingepland denk ik, wel gezellig om elkaar te zien. Daarnaast was het een stuk chillere les dan Kundalini yoga, wat we vorige week samen deden. Dit was overigens geen sportdate die tussen studeren gepropt moest worden, maandag gunde ik mezelf nog een dagje rust voordat ik dinsdag weer aan de scriptie ging. ‘s Avonds ging ik daarom met Naomi en Robin naar het Waalstrand. Het was ontzettend lekker weer, we dineerden met snackies (mijn favoriete manier van avondeten, haha) en deden nadat de zon onder was nog een rozig drankje op het terras bij Lux. Genieten.

Dinsdag: Spinning
Zoals ik al zei was maandag mijn laatste rustdag voor het laatste stukje scriptie terror. Die terror duurde overigens niet heel lang, welgeteld dinsdag en woensdag, maar terror was het wel. Dinsdag printte ik m’n hele scriptie uit en las ik hem helemaal door. Dit monsterdocument betreft 75 pagina’s en rond de 22.000 woorden, dus dat was… Een hele opgave. M’n rode pen was half leeg aan het eind van de dag maar dat waren zorgen voor de dag er na. ‘s Avonds ging ik met Marleen en Naomi dineren bij de Refter en daarna met Marleen spinnen. Als je me een maand geleden had verteld dat ik overtuigd spinner zou worden had ik je keihard uitgelachen, nu weet ik zeker dat ik deze workout ga missen zodra ik geen sportschool abo meer heb. Het was heel chill. ‘Herstelmaaltijd’ was een Aperol op het terras bij Lux, daarna nog biertjes bij de Blauwe Hand en nog meer wijn bij Pinot. Eennalaatste week in Nijmegen, tijd om één voor één m’n favoriete plekken gedag te zeggen.

Woensdag: Hardlopen 10KM, tijd 53:02, pace 5’18”
Als ik de hoeveelheid terrassen en drankjes van dinsdag teruglees vind ik het een klein wonder maar het is toch echt waar: woensdagochtend ging ik samen met Marleen hardlopen. Het beloofde weer een mega warme dag te worden en toen we vertrokken om 10 uur was het ook al flink benauwd. Dat was echter schijnbaar geen reden om geen random PR te lopen, in een poging om Marleen’s tempo bij te houden liep ik zo’n 20 seconden van m’n vorige PR af. De rest van de dag voelde ik m’n benen nauwelijks, maar ik voelde me erg voldaan. ‘s Avonds at ik samen met Naomi en was het tijd voor een officieel moment… Na de hele dag al m’n aantekeningen van gisteren aangepast te hebben vond ik het tijd om m’n scriptie in te leveren!!! De deadline was eigenlijk pas vijf dagen later, maar het moment was gewoon daar. Dit deden we bij Lux, mét rose, precies zoals we ons inschreven voor de master. Finishing it the way we started it. VAKANTIE!

Donderdag: Rustdag
Marleen en ik hadden nog hele goede voornemens om vandaag weer te gaan lopen (Marleen had er een persoonlijk doel van gemaakt mij ook een 5KM PR te bezorgen) maar de combinatie van warm weer en toch wel erg moeie benen zorgden er voor dat we toch kozen voor een rustdag. Ook wel noodzakelijk af en toe. Omdat iedereen nog met z’n scriptie bezig was had ik heel weinig te doen dus maakte ik een beginnetje met verhuisdozen inpakken. Na een uur of twee was ik daar zo nostalgisch en verdrietig van dat ik de handdoek in de ring besloot te gooien en koers te zetten richting de Kaaij, een ‘cultureel terras’ onder de Waalbrug wat er alleen in de zomer is. Samen met Robin en Naomi genoten we van een lezing van Radboud Reflects en chillden we aan het water met biertjes. Perfect zomeravondje.

Vrijdag: Spinning, Vinyasa Yoga
De geskipte hardlooptraining van gisteren moest ingehaald worden, niet met hardlopen want daar was het toch een beetje warm voor, maar met nog een les spinning (!!!) samen met Marleen. Zoals ik al zei, ik sta versteld van mezelf. Na deze sportieve ochtend deed ik rustig aan, om ‘s middags me weer naar het sportcentrum te verplaatsen voor de allerlaatste les van mijn favoriete yoga klasje. Niet alleen mijn laatste les omdat ik ga verhuizen, ook de laatste les van de yoga docente. Een mooi idee om de les die ik 1.5 jaar met echt superveel plezier gevolgd heb een soort van ‘samen’ af te sluiten. Het was international yoga day en daarom deden we 21 zonnegroeten, en ik had me geen betere laatste les kunnen wensen. Helemaal zen zweefde ik naar een BBQ met studievrienden en zette daarna koers richting Amsterdam.

Zaterdag: Rustdag
Jikkie is net uit huis en was ook thuis dit weekend, dus besloten we wat familie quality time in te plannen. ‘s Ochtends ging ik met Jik en m’n moeder naar het strand. Het was niet echt weer om in de zon te gaan liggen maar wel heel fijn om een goede strandwandeling te maken en koffie te drinken. ‘s Avonds waren Jikkie en ik met z’n tweeën dus dronken we wijn, aten we Ben & Jerry’s en keken we Into the Wild en daarna seizoen 1 van Fleabag. Heel fijn avondje, en gewoon een hele fijne weekenddag!

Zondag: Werken
En we sluiten de week weer af met een dagje werken. Het was flink heet zondag, maar ik deed bar, stond bij de deuropening en hoefde niet de hele dag de trap op en af te rennen dus ik had het nog wel het best bekeken, haha. Gelukkig had heel Amsterdam ook wel verzonnen dat het echt veel te heet was om binnen brunch te gaan eten dus tegen het eind van de dag liep het lekker leeg en kon iedereen rustig aan doen. Ik sloot de dag en het weekend af met drankjes met collega’s en daarna een BBQ met m’n ouders voor vaderdag (dat was inderdaad het weekend er voor, maar wij vierden het een weekje later haha). Dat het weekend was afgelopen betekende eigenlijk heel weinig, ik heb immers VAKANTIE!!! Kan het nog niet helemaal geloven, maar toch een heel fijn idee.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *