Marathon Diary #10 First Week of Onefit

Kilometers hardgelopen: 22.5 | Aantal workouts: 5 | Stappen gezet: 100.877 | Dagen gewerkt: 3

De eerste week terug in Amsterdam betekende een vrij serieuze ingreep voor mijn sportschema. Tuurlijk, hardlopen kun je altijd en overal, maar het feit dat ik weer een groot deel van de week aan het werk ben in de horeca zorgde er voor dat mijn energie om de hardloopschoenen aan te trekken toch wat lager lag. Wel sloot ik met vriendenkorting een Onefit abonnement af als vervanging voor mijn geliefde universiteits sportcentrum. Bye bye Radboud, hallo fancy ’boutique gyms’. Verwacht de komende tijd veel mini recensies van Onefit locaties in Amsterdam! Verder in dit artikel: veel focus op de fijne dingen aan weer in Amsterdam wonen, stiekem om te onderdrukken dat ik Nijmegen toch wel een beetje mis.

Maandag: First day back at work
Maandag is sinds vorige zomer de eerste doordeweekse dag dat ik weer aan het werk ben en het is een verademing. Het weekend is mega druk en alhoewel dat best lekker is en de tijd super snel gaat was het rustige opstarten met een kopje koffie deze maandagmorgen ook wel erg fijn. Daarnaast vind ik het ook lekker om meer te werken, je blijft er toch beter in en hebt meer een idee van wat er aan de hand is. Dus dit blijft voorlopig even de status tot ik een duidelijker beeld heb van wat ik in de toekomst wil, haha. Na werk eet ik met Jik bij de Hallen en gaan we naar de film Booksmart, die erg leuk is. Nog een voordeel aan doordeweeks in Amsterdam zijn: niet alleen werk is rustiger, alle plekken waar ik zelf heen wil ook. Een zitplek bij de Hallen in het weekend is onmogelijk, nu is het gewoon gezellig druk.

Dinsdag: Hot Fusion @ Equal Yoga
Ook dinsdag ben ik aan het werk en daarna is het tijd voor mijn allereerste Onefit les! Ik ga voor een hot yoga les bij Equal, een studio waar ik al veel over gehoord heb. Al vanaf moment één is de sfeer hier echt radicaal anders dan bij het sportcentrum van de uni en ik ben niet perse fan. Mensen lijken meer te komen om zichzelf in de spiegel te bekijken dan om zen te worden. De les is echter wel erg fijn. Ik had één keer eerder hot yoga gedaan, jaren geleden, maar het was veel chiller dan ik me kon herinneren. ‘s Avonds drink ik met Sief wijn bij Schinkelhaven en dat was een fijne afsluiting van deze dag.

Woensdag: Core Concepts @ Studio 191 en 10KM hardlopen, tijd 57:01, pace 5’42”
Mijn eerste echt vrije dag deze vakantie en die wordt sportief benut. Ik begin de dag met 10 kilometer hardlopen. Het weer is fijn, m’n route is fijn, het gaat relatief zonder moeite, ik ben een tevreden mens. Daarna stap ik op de fiets richting de stad, waar ik samen met Pien een koffietje doe bij de Coffee Company en daarna een les meepak bij Studio 191. Hoe Pien deze op pilates geïnspireerde les van tevoren omschreef was ‘effectief, maar zodra het echt zwaar wordt mag je stoppen’ en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Niet het idee gehad dat ik dood ging, wel spierpijn de dag er na, wat wil je nog meer.

Donderdag: Super Flow @ Bluebirds en 12.5KM hardlopen, tijd 1:13:39, pace 5’53”
Donderdag deed ik dezelfde combinatie onefit/hardlopen, maar dit keer andersom. Ik begon de dag met een vinyasa les bij Bluebirds en ik was meteen enthousiast. Wat een prachtige, fijne studio. De les was pittig maar wel fijn en alle Lululemon props maakten het alleen maar beter. Hier kom ik zeker terug. Thuis trek ik m’n hardloopschoenen aan voor een duurloopje van 12.5 kilometer. Op weg naar Bluebirds fietste ik langs de Sloterplas en ik besloot daar naar toe te rennen en een rondje er omheen te doen. De weg er naar toe was redelijk geestdodend, de Sloterplas zelf lag er fraai bij. ‘s Avonds ga ik naar Utrecht voor Naomi’s kooruitvoering en drinken we daarna nog cocktails bij The Streetfood Club. Iets anders dan biertjes bij de Blauwe Hand in Nijmegen, wel net zulk goed gezelschap.

Vrijdag: Dansjes wagen bij Pacific
Ik had mezelf redelijk uitgeput met vier keer sporten in 24 uur (ook wel redelijk van de zotten als ik het zo lees) en de reden dat Beth dit weekend in Amsterdam was was reden genoeg om m’n sportschoenen niet meer aan te trekken. Vrijdagochtend brunchen we bij Dignita, vertoeven we in de zon bij Schinkelhaven en gaan we ‘s avonds uit bij Pacific. Alle klassiekers afgevinkt en heel fijn om Beth weer te zien! De avond eindigt om 4 uur ‘s nachts in de meest sketchy snackbar op de Hoofdweg waar ik ooit geweest ben.

Zaterdag: Concert Tash Sultana
Het volstaat te zeggen dat ik zaterdag… Niet echt heel fris was. Gelukkig hoefde ik niet te werken en kon ik op de bank vertoeven met koffie en Stranger Things. Doordat er zo veel tijd overheen gegaan was sinds het vorige seizoen was ik eigenlijk alweer vergeten hoe fantastisch die serie is, maar vier afleveringen later zat ik er alweer helemaal in. Ik kijk niet eens echt voor het hele science fiction element, maar de personages zijn stuk voor stuk fantastisch. ‘s Avonds ben ik genoeg opgeladen (of eigenlijk niet echt, maar je doet er niks aan) voor het concert van Tash Sultana samen met Sifra en Jikkie. Ik had voor het begon een lichte mentale inzinking omdat we staplaatsen hadden en ik echt helemaal kapot was, maar zodra het begon verdwenen al mijn zorgen en heb ik enorm genoten. Tash is zó goed!

Zondag: Work work
De laatste dag van de week had ik een behoorlijke werkdag voor de boeg, maar Beth kwam nog even langs en ik kon m’n lunchpauze met haar chillen dus dat maakte een hoop goed. Het weekend sluit ik af met een etentje bij Maaike en Rozemarijn met Lizanne. Ik kan wel wennen aan ‘vakantie’, klaar voor een nieuwe week!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *