Marathon Diary #11 Time flies when you’re not working out?

Kilometer hardgelopen: 15 | Workouts: 3 | Stappen gezet: 61.627 | Dagen gewerkt: 3

Oke, deze blogserie begint een beetje jammer te worden. Ik had voor ogen dat ik elke week uitgebreid verslag ging doen van al m’n hardlooptrainingen, maar de waarheid is: ik heb nu nog te weinig discipline en structuur om me aan m’n trainingsschema te houden. Volledig mijn eigen schuld, mea culpa, etc. Maar tussen al het werk en vakantie door blijken die drie trainingen per week een behoorlijke opgave. Nieuw game plan: zo lang m’n leven nog van onregelmatigheid aan elkaar hangt (ongeveer tot Lowlands half augustus) in ieder geval tot 20 kilometer trainen en dan nog 2.5 maand knallen. Let’s do this. Maar nu eerst een samenvatting van deze week.

Maandag: Sweat & Flow @ Yagoy
We beginnen de week productief met een dagje werken en daarna nog een yogales. De meeste Onefit locaties zijn niet écht dichtbij huis, maar wel allemaal heel dicht bij werk, dus ik vind het chill om meteen uit werk een yogalesje mee te pakken. Yagoy vond ik een hele fijne studio, het voelt heel huiselijk en toegankelijk, wat ik eerlijk gezegd bij een aantal Onefit studio’s wel te wensen over vindt laten. Het zaaltje was wel klein en de studio ligt aan een vrij drukke straat, maar degene die de les gaf was superlief en het was een vrij rustige vinyasa les. Kortom, ik heb genoten.

Dinsdag: Naomi sport voor ons allebei
Ook dinsdag moest ik werken en Naomi had besloten om een koffietje te komen doen. Ze kwam echter niet met de trein, nee, ze kwam helemaal fietsen naar Amsterdam vanuit ZEIST (!!!). Om dat overschot aan sportieve activiteit weer even recht te trekken besloot ik verder vooral niet te bewegen. Pien kwam ook nog en na een drankje bij Dignita verplaatsen we naar, natuurlijk, Schinkelhaven. Het schrijven van deze artikelen drukt m’n neus op het feit dat ik letterlijk altijd om dezelfde plekken kom. We aten vega burgers, dronken rosé, genoten van de zon en omdat ik het Naomi niet aan wilde doen nog helemaal terug te moeten naar Zeist bleef ze bij me slapen en dronken we nog een wijntje in de tuin. Fijn dagje.

Woensdag: Retail therapy in de regen
Woensdagochtend moest ik openen en al had ik Naomi zo op het hart gedrukt dat ze niet ook om 6 uur op hoefde, ze deed het toch. Gelukkig betekent openen wel dat je ‘s middags al klaar bent en ik hecht altijd wel erg aan vrije middagen. Ik had ‘s avonds afgesproken met Naära om te gaan eten dus ik had tussendoor wat tijd te doden en besteedde dat aan… Winkelen. Het viel met bakken uit de lucht en ik had nog wat dingen nodig voor op vakantie, dus retail therapy was aan de orde. ‘s Avonds at ik dus met Naär, bij Parallel op de Overtoom. Ik had hier al een keer eerder gegeten en man, dit eten blijft fantastisch!!! Verder was het ook erg gezellig Naär weer te zien.

Donderdag: 15KM hardlopen, tijd 1:29:19, pace 5’57”
Donderdag, m’n eerste vrije dag deze week, tijd om hard te lopen. Ik merk dat ik het toch moeilijk vind om lopen te combineren met werken, maar duurlopen mogen er zeker niet bij inschieten, dus deed ik een 15 kilometer. Het ging voor m’n gevoel heel lekker, tot ik bij 10 kilometer even naar m’n tijd keek, veel langzamer ging dan ik dacht, en toen redelijk gedemotiveerd raakte. Ik rende het rondje wel uit. ‘s Avonds kwam Lisa eten en in de tuin chillen en dat was een hele gezellige, wholesome avond!

Vrijdag: Omni Vinyasa @ The White Door Studio
Pien had al een paar keer gezegd dat ze me op vrijdag mee wilde nemen naar The White Door Studio omdat de vinyasa les dan door zo’n leuk iemand gegeven werd. Dinsdag was ik tegen haar aan het fangirlen over Yagoy, en toen bleek dat de les die ik daar had gevolgd door dezelfde persoon gegeven werd als die waar Pien het altijd over had! Twee keer les gehad van deze meid dus deze week, en ook de les bij The White Door Studio was heel fijn. En wauw, die studio is mooi! Na afloop deden Pien en ik nog een koffietje bij Morgan & Mees in onze yogaleggings, we voelden ons erg Oud Zuid / trophy wife. ‘s Avonds besloot ik na een paar uur op te bank met Everything I Know About Love van Dolly Alderton (reread, fantastisch boek) toch nog wat te gaan drinken bij Sief en dat escaleerde in een avondje de Pijp. Was mooi!

Zaterdag: Bankhangen en koffer inpakken
Zaterdag was ik niet echt brak, maar brak genoeg om geoorloofd een dagje op de bank te hangen en rustig aan te doen. Ik las Everything I Know About Love voor de tweede keer uit en besteedde verder vooral veel tijd aan het inpakken voor anderhalve week Italië met Jikkie en de parents. Nog best een uitdaging om spullen voor 11 dagen in een handbagage koffer te krijgen, zo bleek

Zondag: VAKANTIE BABY
We zouden maandagochtend heel vroeg de trein nemen vanaf Utrecht, dus bleef ik zondagavond bij Jikkie slapen, die sinds kort in Utrecht woont. We gingen uit eten en naar Yesterday in de bioscoop, die al tijden heel hoog op m’n lijstje van films die ik wilde zien stond. Ik vond het echt een heerlijke film, super Brits, niet te diep of serieus, maar toch heel leuk. Aanradertje wel! Erg fijn om de vakantie zo een dagje eerder vast te beginnen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *