H&M Dragon Tattoo collectie

Misschien kennen jullie de Millennium trilogie van Stieg Larsson wel? Deze bestaat uit drie boeken: Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. Wij hebben ze allemaal thuis, en alhoewel ik ze (nog) niet gelezen heb, heb ik met mijn ouders wel alle films gekeken. Deze zijn best wel niet zo mainstream, dus vond ik het heel bijzonder dat H&M nu een collectie uitbrengt geïnspireerd op de vrouwelijke hoofdpersonage uit deze serie, de master computer hacker Lisbeth Salander. Maar gaaf vind ik het wel!

De collectie heet de ‘Dragon Tattoo Collection’ (dat komt dan weer van hoe de boeken in het Engels heten, deel een heet dan ‘the Girl with the Dragon Tattoo) en is ontworpen door Trish Summerville. Alle kleding is geïnspireerd op Lisbeth en zij is een beetje een punker type (zwart haar? check. piercings? check. ziet er half uit als een man? yes, check) en ook al vind ik haar stijl helemaal niks, in de H&M collectie vind ik toch wel een paar leuke dingen zitten! Kijk maar mee:

Zoals je ziet is de collectie heel erg veelzijdig, zowel qua kledingstukken als qua prijs. Zo kun je gaan voor een redelijk simpele tanktop voor €7,95, of een leren broek van €99! Alle duurdere dingen die hierop staan zijn trouwens van echt leer, dat vind ik wel goed van H&M en daar mag ook best een duurdere prijs voor gevraagd worden. Wel hebben alle kledingstukken met elkaar gemeen dat ze toch allemaal best wel die punker look hebben. De kleuren legergroen, donkergrijs, zwart en donkerrood komen opvallend vaak terug en er zijn veel kledingstukken met scheuren of rafels. Een groot deel is dan ook niet mijn stijl, maar ik vind de tanktop rechtsboven (op de grote armgaten na), het rode leren jasje (op de prijs na) en het rokje wel heel leuk! Voor de rest: niet echt iets voor mij. Wel voor jullie?

20 Comments

 1. Lonneke
  10/12/2011 / 7:16 am

  Ik vind de collectie echt helemaal geweldig. Dit is echt helemaal mijn ding!

 2. Marthe
  10/12/2011 / 7:59 am

  Dat shirt, dat topje en die oorbellen: Waaaauw…
  Ik mis alleen nog een (nep) leren singlet, voor onder het khaki topje!
  :hearts:

  • 10/12/2011 / 10:02 am

   Ik ben het helemaal met je eens! Dat zou echt nog een hele leuke toevoeging geweest zijn :hearts:

 3. 10/12/2011 / 8:27 am

  Leuke collectie ♥
  eindelijk eens iets anders dan al die doorsnee (die ik ook geweldig vind) in H&M

 4. Veerle
  10/12/2011 / 9:00 am

  ik vind het topje (inderdaad te grote arm gaten ) en het rokje wel leuk opzich, het jasje is ook wel mooi maar niet echt iets voor mij

 5. 10/12/2011 / 9:11 am

  Ik vind dit echt een leuke collectie al zou ik de meeste dingen niet zelf dragen! De singlet rechtsboven is mijn favoriet :)

 6. 10/12/2011 / 9:34 am

  Die top rechtsboven is inderdaad nog wel leuk, de rest vind ik niet zo :)

 7. 10/12/2011 / 3:44 pm

  GEEF ME DAT EERSTE TOP OMG! Die broek van 99 euro en die leren jack zijn ook zo leuk (superkleuren!) Die tregging kleur en stof! Ooh ik moet meteen denken aan Lena Tesch van lookbook, dit is helemaal haar stijl!

 8. 10/12/2011 / 7:36 pm

  Zitten echt geweldige items tussen, helemaal mijn ding. Die broek met ‘kniestukken’ vind ik helemaal te gek, maar voor mijn budget helaas wat te duur :(

 9. 10/12/2011 / 10:58 pm

  Mijn favorieten zijn hetzelfde als die van jou!

 10. 11/12/2011 / 12:17 pm

  Ik vind dit echt een heel erg leuke collectie :D :hearts:

 11. 11/12/2011 / 1:10 pm

  De schoenen :inlove: Ik vind het gerafelde gedeelte niet zo leuk. Daarentegen hebben ze een jasje van spijkerstof met leren armstukken, die wil ik heeel graag. En de oorbellen ook :yay:

 12. Shauni
  11/12/2011 / 5:54 pm

  Omg, die laarsjes, ik zou ze alleen al kopen omdat ik niemand ken die zoiets heeft! :inlove: :inlove: :inlove:

 13. 13/12/2011 / 7:52 pm

  Nou, sommige stukken uit de collectie zijn echt wel mijn ding! Anderen vind ik helaas net iets te, maar dat is persoonlijk natuurlijk :)

 14. 21/12/2011 / 2:56 pm

  Leuk! Zeker een collectie voor mij, helaas heb ik even geen geld :P (en ze moeten mijn maat hebben..). Ik heb wel de rugzak uit deze collectie gekocht, vorige week! :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *