Heeft internet mijn leven overgenomen?

Vorige week dindsag kwam ik thuis en hoorde van mijn moeder het leukste nieuws ooit: het internet was uitgevallen! ‘Ja maar hoe moet dat dan met school, ik moet nog zooooooooooo veel doen!! En m’n blog dan? Hallo dit kan echt niet hoor! Ik moet ook nog m’n contacten onderhouden en zoooo, en nu kan ik de season finale van pretty little liars niet kijken, en en en en en ….’. Je hoort het al: ik vond het feit dat ik zonder internet zat echt niet relaxt. Ik schreef afgelopen zaterdag, toen ik zonder ingeplande artikels zat, op een afgepakte lijn dan ook een ontzettend zeurbericht. Toen kreeg ik een opmerking, over dat het bizar was dat internet zo onze levens over had genomen. Ik ging daar even over na denken, en ja. Daar zat best wat in.

Iedere dag als ik thuis kom uit school, pak ik thee, iets lekkers, en zet m’n laptop aan. Even updates op mijn favoriete social network sites checken, en vervolgens door met school. Dan sluit ik mijn laptop niet af, nee, ik maak samenvattingen in Word. En als ik iets even niet snap, dan zoek ik er gewoon iets over op op het world wide web. Ook wanneer ik dingen moet nakijken ben ik snel geneigd om gewoon de uitwerkingen op internet te zoeken, ik ben vaak te lui om het antwoordenboekje te pakken.

Maar dat niet alleen. Ook mijn blog is een vreselijke addictie geworden. Ik word er gewoon chagrijnig van als ik een paar dagen niet kan bloggen. Afkickverschijnselen zijn het nou weer net niet, maar ik word er ook écht niet vrolijk van. Ook lekker tweeten en msnen met mijn blogvriendinnetjes moest ik missen deze week – dat was haast nog het ergste.

En zo gaat het eigenlijk met alles. Wil ik een liedje luisteren? Youtube, maar voor downloaden heb je óók internet nodig. Wil ik even snel iets aan een vriendin vertellen? Facebook is de oplossing! Filmpje kijken? Downloaden die handel! En zo gaat het ook met tv series. Mijn laptop staat gewoon de hele dag op volle toeren te draaien. Boeken lezen doe ik dan nog net niet via internet, maar dat is dan ook haast het enige.

Dus de vraag: ben ik te afhankelijk geworden van internet? Nee, dat denk ik niet. Natuurlijk heb ik me wel eens verveeld de afgelopen week, en ik heb geen nieuwe hobby’s ontdekt, maar zoals eerder gezegd, boeken lees ik nog het liefst echt, ik verstuur geen Ecards of Evites, maar stuur mensen liever een echt kaartje of echte uitnodiging. En daarnaast heeft het mijn schoolleven eigenlijk wel veel goed gedaan deze week: met internet had ik nooit mijn aardrijkskunde PO afgekregen. Dus ik kan best eventjes zonder… Als het maar niet te lang duurt ;)

12 Comments

 1. 30/03/2011 / 5:29 am

  Intressant artikel haha. Mijn computer draait ook op volle toeren haha.
  Na school huppetee, thee erbij en gaan. Voor de blog, en ook blogs bezoeken, twitteren, school niet te vergeten etc.
  Maar als internet het niet doet denk ik wel van f*ck jou, en dan ga ik maar een boek lezen haha!
  Maar internet is voor mij echt heel belangrijk, ook voor school natuurlijk!

 2. 30/03/2011 / 6:05 am

  Ik denk dat heel erg veel mensen eigenlijk niet meer zonder internet kunnen. ‘In mijn tijd’ kwam het nog wel eens voor dat we met de hand werkstukken moesten schrijven en pas in groep 8 mochten we met de pc – wat een luxe :p. Middelbare scholen en universiteiten gaan er soms ook gewoon van uit dat je a) een eigen pc hebt en b) dat daar de software opstaat die nodig is van het maken van een of ander project. Je zou dus feitelijk niet meer zonder kunnen!

 3. 30/03/2011 / 7:07 am

  Haha ik had dat ook toen we gingen verhuizen, en eind deze maand gaan we over op een ander provider, als ik geluk heb leveren ze eerder en zit ik niet zonder internet, maar het kan ook zo zijn dat ik een week zonder zit en ga dan ook echt problemen krijgen. Film kijken = downloaden, gaat niet. rtlgemist dan maar, oh wacht dat is ook internet. Dan maar even tweetdeck openen, oh nee, internet…. hahahaha

 4. 30/03/2011 / 8:44 am

  Het heeft niet alleen met addictie te noemen maar ook met nodig hebben! Voor school kan ik namelijk absoluut niet zonder internet aangezien alle communicatie, bestanden, formulieren etc. via het internet gaan. Ik paniek hem lichtelijk wanneer ik twee dagen zonder moet hoor.

  Gelukkig heb ik nog wel een iPhone waarmee ik veel kan, maar daar is ook niet alles op toegankelijk. En van een dag niet bloggen word ik ook lichtelijk panisch hahaha

 5. 30/03/2011 / 9:53 am

  Ja eigenlijk is het schandalig dat we zo afhankelijk zijn van internet.. maar dat gaat alleen maar erger worden komende jaren verwacht ik.. Twintig jaar geleden kenden we het niet, en nu regelen we zelfs onze bankzaken en kleding via het web…
  Beautybloggen is geweldig! Maar het heeft toch ook wel wat nadelen hoor, dat internet..

 6. 30/03/2011 / 12:33 pm

  Haha dat heb ik ook. Ik ben veels te afhankelijk van internet. Zonder zou ik echt niet meer willen. Ik kan me nu ook haast niet meer voorstellen, dat ik niet eens zolang geleden nooit achter de computer zat en nooit internet gebruikte.

 7. 30/03/2011 / 12:45 pm

  Als je het zo zegt dan klinkt het allemaal erg dramatisch, maar tja, ik kan wel degelijk zonder internet. Enne, word is geen internet hehe. Maar kijk, we moeten het gewoon accepteren en zo is onze maatschappij nu. Je moet niet terugkijken in het verleden toen we niet afhankelijk waren, zo is het geworden en so be it. Ik vind het wel fijn zo, want hierdoor is de wereld groter geworden en onderhoud je alles makkelijk. Het is veel sneller idd voor school, maar leid je ook weer af. Ja, ik zit 24/6 achter de laptop, maar ja, dat is dan gewoon mijn lot (nu klink ik alsof ik in god geloof, maar ik ben een agnost(en zoek dat maar op google op, haha)). Ik stuur btw ook geen ecards, ik vind het HEERLIJK om pakketjes en brieven te sturen! Maar uitnodigingen voor verjaardag… sturen naar julllie? Dat gaat mij toch teveel geld kosten, haha. En anders vertel ik het mond op mond. JA EN IK MISTE JOU ZO ERG OP MSN EN TWITTER NIET NORMAAL!

 8. 30/03/2011 / 1:22 pm

  ik denk dat iedereen dit wel heeft.
  ikke tenminste wel!

 9. 30/03/2011 / 1:52 pm

  Ik herkende mezelf hier echt in, haha! Internet is wel heel belangrijk geworden de afgelopen jaren en persoonlijk zou ik niet zonder kunnen. Ik kan dus redelijk gefrustreerd worden als internet eruit ligt ;)

 10. 30/03/2011 / 2:28 pm

  Hihi ik zit nu in dezelfde situatie.. Opzich is het te doen en besteed ik nu ook meer tijd aan mijn huiswerk. Aan de andere kant baal ik enorm dat er nu geen updates meer verschijnen op mijn blog..

 11. 31/03/2011 / 12:43 pm

  Ach heb ik precies het zelfde hoor, altijd maar druk met de laptop. Moet zo zelfs nog 2 vakken hw maken, terwijl ik half 2 al uit was haha;#

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *