Collected movie review

Het is weer tijd voor een Collected Movie Review! Ik hou van films kijken, dus ik weet niet of jullie het interessant vinden maar ik vind filmrecensies bij anderen altijd heel erg interessant, en ik vind het ook leuk om te schrijven. We’ll see! Ongeveer een maand geleden deed ik ook al een artikel met vijf films. Ik bekende toen dat ik nauwelijks nieuwe films keek, en dat wanneer ik een film keek ik liever gewoon een dvd die ik al lang al gezien had er bij pakte. Dat heb ik proberen te verbeteren deze maand! En doordat het vakantie is ging dat aardig goed, ik heb TIEN nieuwe films gekeken! Tien is een mooi rond getal, en van deze films gaan jullie dan ook nu een korte recensie lezen :) Misschien wat veel, maar scroll gewoon lekker door en kijk of er iets interessants voor je bij zit! Het zijn wat meer alternatieve films, grotendeels dan. Maar er zitten ook een aantal blockbusters en komedies bij. Enjoy!

Freedom Writers

Deze film was op tv, en toen ik zag dat Patrick Dempsey meespeelde leek me dat wel een leuke film om te gaan kijken. Hij speelde uiteindelijk niet zo’n grote rol, maargoed. Freedom Writers gaat over lerares Erin (Hilary Swank) die voor een klas met probleemkinderen uit Los Angeles komt te staan. De hele klas is opgesplitst naar ras en ze hebben totaal geen respect voor elkaar. Erin geeft eigenlijk Engels, maar trekt een totaal ander plan en laat op een goede manier de kinderen respect en tolerantie voor haar en elkaar hebben. Echt een hele mooie film vond ik dit, super inspirerend, zeker omdat het een waar gebeurd verhaal is! Tussendoor zie je heel veel stukjes van alle kinderen thuis en zo, best heftig soms, maar ik vond het een heel goed en sterk verhaal en ook sterk neergezet.

IMDB cijfer 7.4 / Mijn cijfer 8

Beginners

Over deze film las ik heel veel goede dingen, dus onder het mom van een gezellig avondje op de bank ging ik hem met m'n moeder en zusje kijken. Het gaat over Oliver, wiens vader op late leeftijd er achter komt dat hij homoseksueel is én lijdt aan een terminale ziekte. Terwijl Oliver hiermee om probeert te gaan ontmoet hij Anna, een apart, spiritueel meisje wat hem de andere kant van het leven laat zien. Ik vond het op zich wel een mooie film, maar eigenlijk vooral een beetje pointless, echt zo'n artyparty verhaal waar naar mijn idee niks achter zat. Niet vervelend om naar te kijken of zo, maar ook niet echt leuk. Het ging gewoon nergens over. Het enige héle leuke was Oliver's Jack Russel Terrier, wat een schatje haha!

IMDB cijfer 7.2 / Mijn cijfer 6.2

the Ides of March

Twee woorden: Ryan. Gosling. Hij, en de reden dat een vriendin zei dat dit een goede film was, zorgden er voor dat ik hem ging kijken. the Ides of March gaat over Stephen (Ryan Gosling dus), een nieuw staflid van politicus Mike Morris (George Clooney). Hij aanbidt Morris, maar al snel blijkt zijn achter zijn geweldige campagne en goede imago een niet heel goed persoon te zitten. Stephen komt in aanraking met veel van zijn problemen. Dat, en het aanbod van een andere politicus om voor hem te komen werken, zorgen voor nogal wat issues. Ik vond dit een hele goede film, spannend verhaal, en tsja, Ryan Gosling blijft natuurlijk yummy om naar te kijken! Maar dat is echt niet de enige reden dat ik deze film een hoog cijfer geef hoor, haha!

IMDB cijfer 7,3 / Mijn cijfer 7,8

We'll take Manhattan

Serieus, ik HOU van de jaren '50 en de jaren '60. Waarschijnlijk heeft iedereen het idee dat hij in het verkeerde jaar is geboren en als ik mocht kiezen ging ik terug naar die tijd. Toen ik tijdens oppassen een interview met Karen Gillan, de hoofdpersoon van deze film, zag, kwam hij meteen op m'n watch list! We'll take Manhattan gaat over de liefde tussen model Jean Shrimpton en David Bailey en hoe zei rond 1960 het beeld van fashion veranderden. Het verhaal is waargebeurd en misschien niet het interessantste ooit, maar de outfits en het hele sfeertje maken dit echt een heerlijke sit back and relax movie! Plus, de accenten zijn een huge plus.

IMDB cijfer 6,4 / Mijn cijfer 7

Across the Universe

Mijn vader is enorme Beatles fan, en toen er een film op tv kwam die draaide om de liedjes van de Beatles werd die meteen opgenomen. Hoe ironisch: mijn vader is de enige die deze film nog niet heeft gezien. Anyways, Across the Universe gaat over Jude (denk: Hey Jude) (Jim Sturgess, jaaaa die leukerd uit One Day, maar dan met lelijk haar) die vanuit Engeland vertrekt naar Amerika om daar een nieuw leven te beginnen. Daar komt hij Lucy (denk: Lucy in the sky with diamonds) tegen en komt hij terecht in een protestbeweging tegen de Vietnam oorlog. Dit alles wordt afgebeeld in musical formaat, mét allemaal liedjes van de Beatles! In het begin is dit heel leuk en vrolijk, maar op een gegeven moment had ik het idee dat de filmmakers ietsje té high waren geworden want toen werd het heel raar. Maar als je die 20 minuutjes even weg denkt was het een fijne film, zéker een must watch voor Beatles liefhebbers :)

IMDB cijfer 7,4 / Mijn cijfer 7

Chernobyl Diaries

Ik vind de Paranormal Activity films altijd best wel leuk, dus toen ik hoorde dat de makers een nieuwe film uitbrachten ging ik samen met de vriendin met wie ik altijd horrorfilms kijk er heen. Chernobyl Diaries gaat over - je raadt het al - een groep tieners die naar Tsjernobyl gaan en daar vast komen te zitten. 's Avonds lijken er toch wel héle rare dingen te gebeuren... Ik vond het spannend, maar ik vind Paranormal Activity toch een stuk leuker. Dit lijkt veel verder weg, het wordt al snel heel ongeloofwaardig terwijl PA allemaal thuis gebeurd. Nee, ik vond dit toch een stuk minder eng. Wel grappig, maar ik heb zeker geen behoefte aan een vervolg, terwijl ik stiekem toch wel uitkijk naar PA4!

IMDB cijfer 5,3 / Mijn cijfer 5,5

Mine Vaganti

De enige niet Engelse/Amerikaanse film in dit artikel, Mine Vaganti is namelijk Italiaans! En met de mooie, zonnige shots en de geweldige taal maakt deze film al een goede start. De film gaat over Tommasso. Hij komt uit een katholieke, conservatieve familie, en het viel te voorspellen: Tommasso is gay. Hij komt thuis om het te vertellen, maar een hoop dingen komen in de weg, en dit levert een hoop problemen op. De film is heel leuk, ook al is het niet echt een vrolijk onderwerp. Het is echt grappig! En er zit ook nog een leuke clue in naar aanleiding van de eerst totaal random openingsscène. Jep, van deze film heb ik wel echt genoten! En anders doe je gewoon je ogen dicht en geniet je van het mooie Italiaans :)

IMDB cijfer 6,9 / Mijn cijfer 7,8

Journey 2: Mysterious Island

Haha, ook om deze film had ik één reden om hem te gaan kijken: Josh Hutcherson. De film gaat over Sean (Josh dus) die samen met zijn stiefvader op zoek gaat naar 'Mysterious Island', en daarmee naar zijn opa. De film is dus echt de allervaagste ooit, echt een soort van mislukte familiefilm, maar als je gewoon je verstand op nul zet is het eigenlijk best wel leuk! En anders is er genoeg eyecandy ;) Serieus, elk moment dat Josh in beeld komt is even een * AWWWWW * moment. He's so cute! Het énige jammere is dat Vannessa Hudgens zijn love interest speelt, maargoed. Die moet je ook maar even wegdenken :) Voor de Josh Hutcherson fans: must watch! De mensen die geen fan zijn: skippen.

IMDB cijfer 5,7 / Mijn 'Ik beoordeel de film' cijfer: 6,5 / Mijn 'ik beoordeel de eye candy' cijfer: 10!!!

the Descendants

Deze film wilde ik al een tijdje zien - ik wist niet precies waar het over ging, maar had er veel goeds over gehoord. the Descendants gaat over Matt (George Clooney), wiens vrouw een ernstig ongeluk heeft gehad, in coma ligt en nooit meer wakker wordt. Samen met zijn twee dochters Scottie en Alexandra maakt hij een reis over Hawaii om het aan familie te vertellen, én om op zoek te gaan naar de man met wie zijn vrouw een affaire had. Ik vond het een mooie film met vooral goede acteerprestaties, maar het verhaal vond ik eigenlijk niet zo heel erg boeiend. Er zat niet echt een clue of een twist in, het kabbelde een beetje voort. Leuk om een keer gekeken te hebben, geen must watch.

IMDB cijfer 7,5 / Mijn cijfer 6.8

Magic Mike

Haha, volgens mij weet elk meisje wel waar déze film over gaat. Zo niet, een kleine toelichting: Magic Mike gaat over Mike (Channing Tatum) een mannelijke stripper. Op een dag komt hij in aanraking met Adam (Alex Pettyfer) en leert hem de fijne kneepjes van het strippen en het makkelijk geld verdienen. Het is overigens een stuk minder praten dan de trailer doet lijken, haha ;) Ik kan hier heel kort over zijn: heerlijke film! Geen diepgaand verhaal, wel twee hele mooie mannen en genoeg mooie sixpacks om lekker achterover te leunen en te genieten. Vooral in de bioscoop is het natuurlijk smullen, haha! M'n ouders hadden volgens mij het idee dat ik naar een of andere pornofilm was geweest toen ik heel subtiel probeerde te vertellen waar het over ging, maar goed. I enjoyed the movie :)

IMDB cijfer 6,5 / Mijn cijfer 7,8

Pfoe, dat was me een flink verhaal! Tien films is misschien toch wel vrij veel, maar je hoeft ook niet alles te lezen of course ;) To summarize: de leukste/beste films van dit artikel vond ik Freedom Writers, the Ides of March en Mine Vaganti. En heb je behoefte aan eyecandy, dan kun je het best voor Journey 2: Mysterious Island óf natuurlijk Magic Mike kiezen ;)

Hebben jullie laatst nog leuke films gezien? En heb je nog tips voor mij?

Share:

12 Comments

 1. 18/07/2012 / 5:47 am

  Leuk artikel! Er zitten wel films tussen die me aanspreken :)

 2. 18/07/2012 / 6:27 am

  Freedom Writers en Mine vaganti spreken mij heel erg aan! En 10 films? Wow giiirl, dat is iets van 17 uur haha? (grof gerekend) Oké, lol wou ik even weten. :x

  • Soesja
   18/07/2012 / 11:06 am

   Haha, nou ik heb tot nu toe ongeveer 17 dagen vakantie gehad dus dat is een uurtje film per dag :)

  • Soesja
   18/07/2012 / 11:07 am

   Ooh wacht een aantal hiervan (3 of zo) heb ik voor de vakantie gezien, nevermind!

 3. 18/07/2012 / 6:38 am

  Freedom Writers heb ik een keer gezien! Dat vond ik echt een onwijs mooie film en zelf mijn broertje heeft het er nog steeds over!

 4. 18/07/2012 / 9:40 am

  Freedom Writers en Magic Mike heb ik ook gezien! Ik was heel verbaasd door Magic Mike, vond het een hele leuke film ondanks dat het verhaal erin eigenlijk niet zo goed was, haha :)

 5. Sanne
  18/07/2012 / 10:26 am

  Beginners is echt zo’n saaie film.
  Wij moesten voor school naar een filmhuis film en toen ging ik met een aantal vriendinnen naar beginners, nog nooit hadden wij zo’n saaie film gezien.
  Allemaal van die deftige mensen om ons heen en je mocht niet eten in de zaal 0.o

 6. 19/07/2012 / 11:34 am

  Ah altijd handig dit, ik wil zeker Magic Mike nog zien :D

 7. 19/07/2012 / 7:32 pm

  Ik ken alleen die eerste film; freedom writers. Heb ‘m pas ook op TV gezien en was erg onder de indruk, enige minpuntje vond ik dat het even duurde voordat ik erin kwam. Ik heb een paar momenten gehad dat ik dacht, ik zet ‘m af. Blij dat ik het uiteindelijk nie gedaan heb.

 8. Angela
  06/08/2012 / 3:10 pm

  Magic Mike lijkt mij echt geweldig!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *