Tag: Nailpolish & Me

Deze tag zag ik bij Vera Camilla voor het eerst, en ik vond hem gelijk leuk. Iedereen mocht hem overnemen, dus why not? Ik ben een groot fan van nagellak maar naast swatches laat ik jullie daar eigenlijk niet heel veel meer van zien. Vandaag dus mijn antwoorden op de vragen van deze nagellak tag. Want hoe zit het met nailpolish & me? :)

1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Ik schrik altijd wel een beetje als ik mijn stash tel, het zijn er altijd meer dan het op het eerste oog lijkt. Zo zou ik mijn stash gokken op zo’n 60 lakjes. Niets in minder waar, ik heb ze net geteld en het zijn er 84. Op zich vergeleken met sommige bloggers niet zo veel, maar ik heb echt tien keer meer nagellak als al m’n vriendinnen bij elkaar volgens mij, haha!

2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
GOSH en Catrice. Die eerste omdat ik er tijdens mijn ambassadorschap heel veel toegestuurd heb gekregen, en die tweede omdat het echt mijn lievelingsnagellak merk is. Door de prijs en het enorme kleurenaanbod. Vooral de Ultimate Nudes vind ik heel fijn, die heb ik allemaal!

3. Wat is de meest voorkomende kleur in je stash?
Roze, rood en nudekleurtjes. Saai zou je zeggen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ik word echt blij van de perfecte roze, terwijl blauw voor mij vaak gewoon blauw is. Al moet ik zeggen, ik heb ook best wat blauw… Maar niet zoveel als van de eerdergenoemde drie kleuren!

4. Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit?
Ik heb geen holografische nagellak, ik heb het niet zo op chunky glitters. Oke, het effect is prachtig, maar er af halen is echt de grootste hel ooit. Ik heb één keer zo’n lakje opgehad en toen besloot ik het voor de rest van m’n leven maar bij creamy en shimmery finishes te houden, stuk makkelijker!

5. Welke nagellak draag je het meest?
MAC Soirée, GOSH Bubblegum en Catrice Mona Lisa is Staring Back. Die heb ik volgens mij al allemaal een jaar of zelfs twee, maar ik blijf ze geregeld pakken! De meeste nagellak draag ik één of twee keer, maar deze heb ik echt al allemaal tien keer opgehad. Ze zijn gewoon zooo mooi!

6. Van welke lak blijf je je afvragen waarom je het nog niet hebt weggegooid?
Al m’n lakjes van Eyeko, maar eigenlijk weet ik wel waarom die nog niet in de prullenbak zijn verdwenen: het zijn echt jeugdsentimenten! Eyeko was de eerste webshop waar ik online make-upjes ging bestellen en ooh wat was ik blij met m’n eerst pakketje, wat onder andere bestond uit twee lakjes. Ook al zijn ze totaal niet meer smeerbaar, die kunnen echt niet weg!

7. Gebruik je een basecoat?
Tsja, eigenlijk niet. Héél af en toe, als ik tijd uittrek voor een uitgebreide manicure. Maar eigenlijk merk ik het verschil nooit zo heel goed, m’n nagels verkleuren niet en het verlengt de houdbaarheid van m’n nagellak ook niet perse.

8. Gebruik je een topcoat?
Af en toe. Ja, ik ben heel lui met dit soort dingen, haha! Ik gebruik alleen een topcoat als er bijvoorbeeld al deukjes in m’n lak zitten, of als ik een halve 3D nailart heb gemaakt. Topcoat maakt dan het oppervlak wat gladder. Maar verder blijft nagellak bij mij sowieso wel een week aardig zitten, dus een topcoat vind ik nooit nodig.

9. Stempelen of uit de losse hand?
Losse hand. Ik heb niet eens een stempelaar, ook niet voor nailart! En ik ben al zo lang bezig met nagellak dat zelfs m’n linkerhand aardig stabiel is geworden. Het gaat eigenlijk altijd prima uit de losse hand!

Hahaha, deze 1.5 jaar oude foto van Catrice Mona Lisa is Staring Back vond ik tussen m’n foto’s. Check dat huge watermerk! #faal

10. Hou je van glitters/shimmer of toch liever een crème finish?
Heel moeilijk vind ik deze vraag, het ligt er een beetje aan. Een shimmer kan een nagellak maken of juist breken, terwijl een crème finish altijd goed is. Toch ga ik voor glitter/shimmer, omdat mijn favoriete nagellakjes toch wel zo’n finish hebben!

11. Voel je je kaal zonder nagellak?
Ja, eigenlijk wel een beetje! Ik draag al drie jaar echt bijna altijd nagellak, ik denk één of twee weken per jaar niet. Het ziet er gewoon leuk en vrolijk uit, is een leuke toevoeging op je outfit, en tsja, ik moet toch iets met die 84 lakjes in m’n kast he?

12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Geen een, haha! Ik koop eigenlijk bijna nooit meer nagellak, alleen als ik héél erg verliefd ben op een kleur. Zo wil ik Vert Chlorophylle van Bourjois wel nog HEEL erg graag, want zo’n kleur zoek ik echt al een hele tijd!

Als je de tag over wil nemen mag dat natuurlijk! Draag jij vaak nagellak?

6 Comments

 1. 03/08/2012 / 6:28 am

  Ik vind deze tag echt leuk! En hahah 60 en 84? Volgens mij ben jij niet zo goed in schatten Soesja. :p En dat kale gevoel zonder nagellak is zo herkenbaar. Nagellak maakt het altijd wat leuker hihi.

 2. 03/08/2012 / 7:22 am

  Ik heb deze tag ook gedaan op mijn blog! Erg leuk om in te vullen. Vond hem ook erg leuk om te lezen. :) Ik draag de laatste tijd minder nagellak, maar ik heb momenten dat ik eke dag nagellak op wil hebben omdat ik me anders kaal voel.

 3. 03/08/2012 / 8:36 am

  Erg leuk om te lezen! Ik heb inmiddels zo’n 180 lakjes en ik blijf maar meer kopen.. Moet echt minderen!

 4. 03/08/2012 / 12:53 pm

  Leuke tag! Jij hebt echt mooie nagels, zo van die lange nagelbedden! Wou dat ik dat ook had :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *