Collected movie review

Ik heb al een hele tijd een collected movie review op de planning staan, dus dat moest er vandaag maar eens van komen! Ik vond het wel moeilijk om films hier voor uit te kiezen. Vorige keer deed ik er 10, maar om er zoveel te doen moest ik echt TE ver terug in de tijd. Daarom heb ik maar besloten om te gaan voor vier films die ik afgelopen week heb gekeken! Twee oude en twee nieuwe, allemaal niet echt in één bepaald genre te plaatsen.

Catch me if you can

Deze film wilde ik echt al heel erg lang zien! Ik kwam er eigenlijk bij toen ik eens naar Leonardo DiCaprio z’n oudere films aan het zoeken was, omdat hij daar nog superknap is! En toen kwam ik op Catch me if you can, waarin Leo samen met Tom Hanks speelt en die geregisseerd is door Steven Spielberg. Het gaat over Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio) die er op zijn 16e achter komt hoe makkelijk de wereld eigenlijk te bedriegen is. Hij heeft een moeilijke thuissituatie en besluit er vandoor te gaan. Hij faket dat hij piloot is, komt bij Pan American binnen, vervalst cheques en verdient bakken met geld. Hetzelfde verhaal voor dokter en advocaat. Alle tijd zit FBI agent Carl Hanratty (Tom Hanks) achter hem aan, maar Frank is hem telkens nét een stap voor. Ik vond dit echt een superleuke film, heel grappig, Frank is echt ge-ni-aal en Leonardo is heel leuk om naar te kijken :D Het was een komedie die ook best ‘hartverwarmend’ was aan het einde. En heel bizar: het verhaal is waargebeurd!

IMDB cijfer 7,9 – Mijn cijfer 8,2

the Beach

En meer jonge Leonardo DiCaprio! Het wordt wel duidelijk wie een van m’n favoriete acteurs is ;) Deze film had ik opgenomen toen hij op tv was en ging ik samen met m’n moeder kijken. Het gaat over Richard, die op vakantie in Thailand een kaart krijgt van een man in de kamer naast hem. Op de kaart is een mysterieus eiland te zien waarop alles perfect zou moeten zijn. Samen met twee franse touristen gaat hij op zoek naar het eiland. Ze vinden het, en worden opgenomen in de community. Maar uiteindelijk keren groepen zich tegen elkaar en blijkt de peaceful samenleving op het eiland toch niet zo peaceful te zijn. Best een mooie boodschap zat er achter deze film, namelijk dat je peace niet op één plek kunt vinden maar dat het momenten zijn, waar dan ook. De film vond ik mooi, maar werd aan het eind (toen Leo psychotisch werd, in welk van z’n films niet he) toch een béétje raar.

IMDB cijfer 6,4 – Mijn cijfer 7

Moonrise kingdom

Over deze film had m’n moeder het dus echt al maanden. Ze had een voorfilmpje op tv gezien en MOEST er heen. Dus dit weekend gingen we naar de bios met het gezin! Moonrise Kingdom gaat over Suzy en Sam, die beide niet echt gewaardeerd worden waar ze vandaan komen en samen besluiten te vluchten. Ik weet niet, deze film heeft geweldige recensies gekregen en m’n ouders kwamen lyrisch de bioscoop uit, maar misschien was ik gewoon iets te nuchter voor het verhaal en de humor. Ik vond hem niet zo leuk, het verhaal pakte me gewoon niet! De film was wel echt geweldig vormgegeven, de sfeer was echt supermooi gedaan, dus daar geef ik wel punten voor. Maar dat was dan ook het enige. Nee, geen film die ik nog een keer ga kijken, terwijl m’n ouders meteen riepen dat ze de DVD móésten hebben :p

IMDB cijfer 8,2 – Mijn cijfer 6,5

To Rome with love

En nog een film die ik in de bios heb gezien! Charlie en ik verveelden ons dus besloten we een film uit te zoeken, en als afsluiter van de zomer en om nog heel even terug te leven in het op vakantie gaan gevoel, kozen we voor To Rome with love van Woody Allen. Ik zeg je alvast, toen ik de bios uitkwam wilde ik ZO graag weer op vakantie! TRWL gaat over zomer in Rome en volgt meerdere verhaallijnen. Ik vond het een lekkere sit back and relax movie met supermooie beelden van een geweldige stad die ik helaas nog nooit heb bezocht, maar niet meer dan dat. Als je Vicki Christina Barcelona en Midnight in Paris van Woody Allen ook hebt gezien moet je vooral niet teveel verwachten, want dan word je teleurgesteld. Ik vond namelijk die twee toch wel een stuk leuker, al was TRWL ook gewoon fijn om naar te kijken :)

IMDB cijfer 6,6 – Mijn cijfer 7

Catch me if you can vond ik dus echt wel een aanrader, de rest niet zo. Maar als het je aanspreekt: gewoon kijken! Ik ben namelijk juist ook wel benieuwd naar jullie meningen over deze films :)

Heb jij nog aanraders voor mij? Misschien behandel ik die wel in de volgende collected movie review!

Share:

4 Comments

 1. 02/10/2012 / 7:32 am

  Catch me if you can moet ik dus nog echt even zien :D

 2. 02/10/2012 / 8:51 am

  To Rome with Love wil ik nog heel graag een keer zien!

 3. 02/10/2012 / 9:35 am

  Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Ik ben erg benieuwd naar Catch me if you can!

 4. 02/10/2012 / 11:10 am

  Mooi lijstje! De eerste twee heb ik ook gezien, de onderste twee niet. Die Moonrise Kingdom lijkt me ook niet zo geweldig, die film over Rome denk ik dat ik wel leuk zou vinden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *