Review: MIYO FFFF

Ik wil wedden dat 9/10 mensen die de titel van dit artikel lazen dachten: ‘Wait… What?’ De MIYO FFFF. Fresh Face Fluid Foundation van het merk MIYO, om precies te zijn! Ik was al een tijdje aan het nadenken over wat mijn volgende foundation zou worden. Met foundation heb ik net zoiets als met mascara, eigenlijk wil ik altijd wel een nieuwe uitproberen! Ik heb Bourjois Healthy Mix al gehad en Catrice Infinite Matt begon aan het eind van z’n leven te komen, dus het werd tijd voor een nieuwe! Bij Miss Lipgloss las ik over deze foundation van MIYO, en ik besloot ‘m meteen in haar shop te bestellen. Het was even gokken met de kleur, maar dat is gelukkig goed gekomen. Vandaag schrijf ik er een review over!

De foundation komt in een tube. De vorige twee foundations die ik gebruikte kwamen in een flesje met een pompje, en ik moet zeggen dat ik dat toch iets handiger vind werken. Daarnaast heb ik ook het idee dat het onmogelijk wordt om deze foundation van MIYO 100% op te maken, terwijl dat met een pompje wel kan. Afijn. De opening is hygiënisch en verder prima, en de verpakking vind ik er verder ook mooi en gestileerd uit zien!

Ik koos voor de kleur Nude, nummer 3 van de 6. Op m’n hand schrok ik er even van want hij leek als nog te licht te zijn, maar mijn gezicht is altijd lichter dan m’n handen dus uiteindelijk past hij gelukkig precies bij mijn huidskleur! Op bovenstaande foto’s is goed de textuur van de foundation te zien, en hoe deze blend. De textuur is vrij apart, namelijk heel luchtig en mousse-achtig. Het verspreid in ieder geval erg makkelijk! Wel vind ik dat de foundation niet héél zuinig in gebruik is, ik heb er voor m’n hele gezicht toch iets meer van nodig dan ik normaal gebruik.

Hier zie je eerst mijn ‘naakte’ gezicht en vervolgens mijn gezicht met de MIYO foundation. Oncharmante flits foto’s, ai ai ai! Voor ik comments krijg als ‘jij hebt geen foundation nodig’ wil ik mezelf toch even verklaren. Ik vind het wel fijn iets van camouflage op m’n gezicht te hebben, voor m’n kringen en rode vlekjes in m’n gezicht. Ik heb niet veel last van pukkels nee, maar iets op m’n huid ziet er toch wel beter uit! Ik zou dan misschien beter kunnen kiezen voor concealer, maar dan moet je PRECIES dezelfde kleur als je huid hebben, anders ziet het er raar uit. En die heb ik gewoon nog niet gevonden! Daarom kies ik ervoor om m’n huid te bedekken met een laagje foundation, en deze ook te gebruiken onder m’n kringen :)

Oke, de dekking. Die is super! Hij maakt m’n huid egaal en maakt ook m’n donkere kringen minder zichtbaar. Als je een hele slechte huid hebt wil je waarschijnlijk nog wel een concealer gebruiken, maar dat heb je altijd wel. Verder is de foundation echt heel mooi matte, je zou in principe geen poeder meer nodig hebben. Toch gebruik ik dat nog wel een beetje, om hem meer long lasting te maken! In combinatie met poeder blijft de foundation er de hele dag prima op zitten :)

Dus, even alles op een rijtje:

Voordelen:
♥ Hygiënische en mooie verpakking
♥ Wijde colour-range, ook geschikt voor hele lichte meiden.
♥ Verdeelt makkelijk.
♥ Goede dekking.
♥ Mooi matte effect.
♥ Blijft goed zitten.
♥ Prijs: €6,95!

Nadelen:
♥ Je hebt in verhouding veel nodig.
♥ Een pompje voor de verpakking was handiger geweest.
♥ Beperkt verkrijgbaar, naar mijn weten alleen in de Miss Lipgloss shop, waarvan ik de service trouwens wel heel goed vind!

Jep, ik ben zeker te spreken over deze foundation van MIYO. De nadelen vind ik allemaal geen drama’s, terwijl hij wel heel veel voordelen heeft! Een aanrader dus. Misschien koop ik deze nog wel een keer, al gaat dat tegen mijn ‘telkens een nieuwe foundation proberen’ idee in! :)

En als extraatje: mijn hele gezicht opgemaakt, onder andere met de MIYO foundation dus:

Welke foundation gebruik jij nu?

15 Comments

 1. 18/10/2012 / 7:24 am

  klinkt heel erg goed :D. en inderdaad ik dacht ook huh FFFF? :b

 2. 18/10/2012 / 7:25 am

  Eehhh, ik vind het helemaal geen oncharmante foto’s hoor.. Je hebt gewoon een prima gezicht zonder foundation. Dus.
  Maar met foundation ziet het er ook goed uit hoor, nét een tikkeltje frisser.

 3. 18/10/2012 / 7:48 am

  Ik vind het effect erg mooi, lijkt me een fijne foundation!

 4. 18/10/2012 / 8:21 am

  Hij klinkt erg fijn! Alleen het is altijd lastig om online foundation te bestellen, vanwege de kleur!

 5. 18/10/2012 / 9:22 am

  Mooie foundation, ik vind de dekking precies goed! :)

 6. 18/10/2012 / 10:40 am

  Hahaha ja ik moest ook 2 keer kijken naar die naam, dacht eerst dat het misschien een typefout was en daarna iets met internettaal. Mooie foundation zo te zien, lijkt me wel handig in tube-vorm, alleen gaat het misschien sneller kliederen dan bij een pompje.

 7. 18/10/2012 / 10:46 am

  Oh, hij is inderdaad mooi matte! Gelukkig paste hij nog bij je huidskleur, hihi.

 8. 18/10/2012 / 3:33 pm

  Lijkt me fijn! Ook nice dat hij niet zo duur is. Toch vind ik het altijd erg lastig om kleuren enzo te bestellen haha, heb niet zo’n makkelijk kleurtje..

 9. 18/10/2012 / 5:04 pm

  De dekking ziet er goed uit! En de prijs is ook echt heel fijn! Wie weet.. als mijn Revlon colorstay op is ik deze eens ga proberen!

 10. 19/10/2012 / 8:06 am

  Wat grappig dat je met foundation hetzelfde hebt als mascara! Je hebt het inderdaad niet nodig, but I get your point! Ik heb het ook niet nodig, maar ik ben wel voor concealer gegaan en de kleur wordt langzaam donkerder, mweeeh!

 11. Annuska
  30/12/2012 / 3:05 pm

  Ziet er mooi en natuurlijk uit!

  Over tubes: ik knip altijd de onderkant van de tube af (zodat-ie nog rechtop kan staan op de dop) en dan doe ik er een boterhamzakje overheen. Dan een haarelastiekje eromheen, zodat de inhoud niet kan uitdrogen. Zo kun je telkens een stukje meer van de tube afknippen (en van het zakje) en kun je echt ALLES uit een tube halen ;)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *