Shoplog IJHallen

Oke, het is alweer bijna twee weken geleden dat ik naar de grote tweedehands markt in de IJHallen ben geweest, en er komt nu pas een shoplog van. Ik heb gewoon nog geen tijd gehad! Maargoed, beter laat dan nooit, right? Ik wil in ieder geval nog graag even mijn aankoopjes laten zien!

De markt in de IJHallen wordt minimaal één keer per maand gehouden, altijd op zaterdag én zondag. En soms wel vaker! Je hebt een hele hoop kramen die iedereen kan huren. En een hoop mensen verkopen daar dus hun spullen! Een soort koninginnedag, maar dan met minder oude meuk. Mijn moeder was al een hele tijd groot fan, maar ik was er nog nooit heen geweest. Dat werd dus eens hoog tijd! Je kan er een hoop vintage design items scoren, maar dat heb ik niet gedaan. Misschien heb ik er gewoon het oog niet voor, maar ik vond niks! Wel heb ik een paar kledingstukken van gewone ketens gekocht, H&M en Mango om precies te zijn. Maar dat kun je toch ook in de winkel kopen? Nou, niet zo goedkoop! Kijk maar mee :)

Allereerst deze top van Mango. Best uitbundig met én de glanzende stof én de open rug, maar ik vond hem heel erg gaaf! Voor een etentje of feestje is hij heel leuk op bijvoorbeeld een bodycon rokje, of gewoon op een zwarte skinny jeans. High heels of ballerina’s er onder (of natuurlijk gewoon lekker zwarte all stars) en klaar! Deze kostte me €2.

Dit jurkje van H&M komt volgens mij uit een kerstcollectie van een paar jaar geleden. Ik weet nog niet of ik hem (met bijvoorbeeld kerstgala) ga dragen omdat ik hem in ieder geval meteen herkende als ‘hee, kerstjurkje van H&M!’ en ik er niet uit wil zien alsof ik m’n galajurk van een paar jaar geleden nog eens aantrek (A) Maar de velvet stof is helemaal hip nu en de kleur was zo mooi dat ik hem maar gewoon mee heb genomen! Ik betaalde er €3 voor.

En tot slot kocht ik nog dit vestje van Mango! Deze valt wat langer dan de vestjes die ik normaal draag, namelijk net over m’n heupen in plaats van er boven. Ik vond de kleur in ieder geval heel gaaf, ik had ook nog niet een vestje in zo’n kleur. En de stof is lekker zacht. Met een longsleeve er onder is hij ook prima qua warmte. Ik telde er €2 voor neer!

Zie je hoe goedkoop je items kan scoren bij de IJHallen? En ik heb nog niet eens echt goed gezocht, ik keek gewoon een beetje rond. Voortaan neem ik een enorme zak mee en duik ik alle stapels in! Dan ga ik ook wat vroeger. Volgens mij kun je dan echt voor heel weinig geld met kilo’s kleding thuiskomen! Ik bedoel, ik betaalde nu voor €7 voor slechts 3 items. Fantastisch!

Dus ga je naar Amsterdam en ben je op zoek naar goedkope vintage, ga dan niet naar de Zipper of Episode (al blijven die natuurlijk geweldig!) maar plan in ieder geval de ochtend in voor de IJHallen! Je kan daarna prima de pont nemen naar Centraal, die is gratis, en vanaf daar ben je zo in het centrum en kun je alles wat je bespaard hebt uitgeven in de gewone winkels ^^ De data waarop de IJHallen gehouden worden vind je hier.

Ben jij wel eens naar zo’n grote kleding-markt geweest?

18 Comments

 1. 26/10/2012 / 5:47 am

  Leuke dingen heb je gekocht, vooral dat H&M jurkje is moooi!
  Ik ben nog nooit naar de IJ-hallen geweest, maar volgens mij is dat superleuk.
  X

 2. 26/10/2012 / 5:58 am

  Wow, lekker cheap! Lijkt me wel heel leuk, dat IJmuiden! Ik vind dat H&M jurkje vooral leuk! Je hebt leuke dingen gescoord, ik moest wel lachen om die ‘het is net koninginnedag zonder die oude meuk.’ opmerking, haha! By the way, nu wil ik daar een keertje heen muuuuh :(

 3. 26/10/2012 / 7:26 am

  Leeeuk! Die top van de Mango is erg tof :-)

 4. 26/10/2012 / 7:47 am

  Wat een leuke aankoopjes, en wow wat is alles goedkoop! Dat vestje van Mango vind ik vooral erg mooi :)

 5. 26/10/2012 / 10:29 am

  Ik had er nog nooit van gehoord maar wat een koopjes! Helaas woon ik wat verder van A’dam anders zou ik er zeker eens langsgaan :)

  • Soesja
   26/10/2012 / 11:19 am

   Haha het is teal blauw achtig… Maar thanks! ^^

 6. 26/10/2012 / 11:15 am

  Wow, je hebt echt hele leuke dingen gekocht voor bijna niks. Vooral het jurkje is echt heel mooi. :)

 7. 26/10/2012 / 2:08 pm

  Zozo, jij hebt wel heeeel veel geld uitgegeven, nottt ;) Het lijkt me super leuk om naar zo’n markt te gaan, en voor €2 zo’n awesome top scoren is nog leuker.

 8. me
  26/10/2012 / 4:26 pm

  Wat is het probleem als je wel een kledingstuk nog een keer draagt tijdens zoiets….kan mij dat bommen wat anderen ervan zouden denken. :lol:

 9. 26/10/2012 / 6:35 pm

  Gaaf! Ik wist wel dat er markt was in de Ijhallen maar niet dat het zo goedkoop was. Toch maar eens een datum prikken om te gaan :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *