THE BEST NIGHT OF MY… EXISTENCE.

 

Wauw, jongens, echt wauw. Zoals jullie zonder twijfel niet ontgaan is, ben ik gisteren naar het concert van Ed Sheeran, mijn meest favoriete zanger EVER, geweest en nu, precies 24 uur sinds het begon, ben ik er klaar voor jullie er over te vertellen. Ik heb vandaag echt op een roze wolk geleefd, ik besefte echt totaal nog niet dat ik Eddie live had gezien. Maar toen draaiden ze Lego House tijdens m’n werk and it hit me. IK HEB HEM GEWOON IN HET ECHT GEZIEN!!! Laat ik beginnen met een verslag van de beste avond (en eigenlijk ook dag) van m’n bestaan ;)

Lisa en ik hadden al besloten: we gaan NIET naar school dinsdag. We konden gewoon het idee dat wij bij aardrijkskunde zaten terwijl voor de HMH al een rij ontstond simpelweg niet aan. En dat was een goede keuze. Rond 09:30 arriveerden we bij de Heineken Music Hall (Lisa was de avond van tevoren bij mij blijven slapen) en er stonden tot onze grote shock al mensen! Een groepje van een stuk of 10. Er kwamen langzaam aan meer mensen en rond 10:00 waren de hekken klaar gezet en moesten we daar achter (we zaten tegen de deur aan).

Links: 2.5 uur aan het wachten. Rechts: 7.5 uur aan het wachten.

Het was eigenlijk een hele gezellige dag! Veel mensen kenden elkaar al van eerdere concerten en Lisa en ik waren een beetje outsiders maar al snel heb je genoeg om over te praten. Iemand had een gitaar mee, er werd gekaart, Lisa en ik hebben nog het spel ‘Bold’ geleerd (té moeilijk, haha) en de dag vloog voorbij! Er was een hele relaxte sfeer, iedereen zat achter de hekken gewoon op kleedjes (Lisa en ik hadden bubbeltjesplastic en kussentjes mee) en het was gewoon een grote picknick. Je kon ook prima gewoon even uit de rij iets te eten of te drinken halen, niemand ging je plek inpikken of zo. Erg chill!

Maar de deuren zouden om 18:30 open gaan, en rond 17:30 sloeg de sfeer merkbaar om. Je zit dan wel gezellig daar de hele dag met z’n allen, maar uiteindelijk wil iedereen vooraan en is het iedereen voor zichzelf. En dat was te merken. Mensen gingen staan, er werd veel geduwd, en het was opeens niet meer zo relaxt. Lisa en ik stonden als derde in de rij bij een van de vijf poortjes en toen die open gingen zijn we gesprint voor het leven naar binnen. Stressmoment: de scanner pakte m’n kaartje niet, maar uiteindelijk mocht ik gewoon doorlopen (oftewel: sprinten). Lisa stond al in de zaal, en we stonden ZO goed! Niet vooraan, op de tweede rij, maar wel precies in het midden! Liever dat dan vooraan aan de zijkant, besloten we. Top!

 

Toen was het nog langer wachten, maar vergeleken met de tijd die we al buiten door hadden gebracht ging dit hartstikke snel. Mensen om ons heen vielen bij bosjes flauw (literally) en toen werd er water uit gedeeld, wat erg fijn was want ik had ook erg weinig gedronken de hele dag.

Om 20:00 begon het voorprogramma: Passenger! Hij staat nu op 2 in de top 40 met zijn nummer ‘Let Her Go’ en hij is ZO awesome! Ik had wel wat van hem gehoord van tevoren maar niet heel veel, maar wauw, wat een stem! En ook zulke mooie liedjes! Ik vond Holes en Let Her Go natuurlijk erg leuk, I Hate was heerlijk meezingen en zijn cover van Sound of Silence was geweldig. Het mooist vond ik denk ik een nieuw nummer van hem, Travelling Alone. Echt zó een mooie tekst, wauw!

Passenger met Let Her Go, het nummer waarmee hij nu in de top 40 staat!

Passenger was al ultiem genieten, hij speelde drie kwartier en ik had al de tijd van m’n leven. En toen moest Ed nog komen! Om 21:00 (ja, hij was stipt op tijd, haha) was het eindelijk zo ver!!! Wauw, waar moet ik beginnen? Misschien bij het begin. Goed plan. Ed begon met Give Me Love en het was precies zoals ik het al 100 keer live had gezien op Youtube, maar nu hoorde ik zelf een keer bij zijn gospel choir en kon ik lekker meezingen! En in het echt is het gewoon totaal overweldigend. Wauw.

Niet het beste geluid ooit, maar even een indicatie: het openingsnummer Give Me Love. Zo goed al!

Ed met Passenger, Hearts on fire. Zooo mooi!

Ik kon redelijk voorspellen wat wanneer zou komen omdat ik al een hele hoop live dingen van hem had gezien maar ik had er echt geen problemen mee. Het was allesbehalve saai! Ed zong loepzuiver, ik heb NIKS vals gehoord (al heb ik daar niet echt oor voor, maar toch) en het is gewoon zó bijzonder hoe hij zelf gewoon een beetje met z’n gitaar op het podium staat te sampelen en het z’n loop pedal staat te kloten en dat het ZO een geweldige show wordt! Hij vermaakt gewoon 5500 man helemaal in z’n eentje, echt zo bijzonder!

Wayfaring Stranger. Als je geen zin hebt om het helemaal te kijken, kijk dan in ieder geval vanaf 6:20 want daar ergens gaat Ed een stuk zonder microfoon zingen!

Natuurlijk kwamen classics als the A-Team en Lego House voorbij, maar die hoorden niet bij mijn favorieten van de avond. Ik vond Small Bump (jep, ook wel een classic, haha) echt geweldig, omdat de hele zaal echt stil was. Daarnaast vond ik Wayfaring Stranger, een cover van Jamie Woon, ook ZO gaaf! Hij zong daar namelijk een stukje zonder microfoon, schreeuwend maar nog steeds helemaal zuiver en door de hele zaal te horen. WAUW! Kippenvel all over. Ook Kiss Me en zijn duet met Passenger genaamd Hearts on Fire vond ik geweldig. Het nummer Pony dat hij samen met Julian Perretta deed was hilarisch en You Need Me, I Don’t Need You was ook écht een hoogtepunt – zeker omdat ik het HELEMAAL mee kon rappen!

Drunk! Ik word zó blij van deze versie, heerlijk met die snelle gitaar er onder :D

Small Bump. Hij zingt dit echt me zo veel gevoel, echt

Ed als persoon is ook gewoon helemaal fantastisch! He’s so cute! Ik heb gewoon altijd een 2D beeld van hem gehad door interviews en zo en nu heb ik hem (én z’n tattoo die z’n hele arm bedekt, haha) gewoon in het echt gezien! WAAAAAAAAH, fangirling 4 life :)

Zoals jullie horen, ik heb echt de avond van m’n leven gehad. Het is gewoon zo gaaf om iemand die je echt een soort vaan aanbidt eindelijk in het echt te zien! Ik ben nog nooit ZO’n fan van een band / artiest geweest als van Ed Sheeran volgens mij, en nu heb ik hem gewoon live gezien. Wauw. Life = complete. Beste concert van m’n leven, zonder twijfel. En ik heb ook nog een t-shirt met een van m’n favoriete lyrics van Eddie, ‘Be a true heart, not a follower’ gekocht :)

 

Cutie <3

Wat is jouw beste concert ooit?

15 Comments

 1. 21/11/2012 / 9:35 pm

  Haha wow, wat een happy verslag, ik moest helemaal lachen toen ik het las! Jeetje, wat heb je enorm lang gewacht om binnen te gaan, props, ik zou het je écht niet nadoen. En ik vind Ed Sheeran ook echt goed haha, hij is inderdaad best cute! Ik ben heel erg blij voor je dat je ‘m in real life hebt gezien en dat het zo tof wa

 2. 21/11/2012 / 9:49 pm

  AH klinkt echt zo vet :D Eigenlijk wilde ik er ook wel bij zijn, maar ik heb genoten van de livestream haha. Mocht hij ooit weer in nederland komen ^^ ik ga denk ik wel even z’n muziekjes downloaden. IK VOND DAT ZONDER MICROFOON ZO VET :D

  • Soesja
   21/11/2012 / 9:56 pm

   Was dat goed te horen op de livestream? Want hij ging zich toch helemaal verontschuldigen dat het waarschijnlijk niet te horen was? Anyways, dat vond ik ook ZOOOOOOOOOOOOO cool!!!

 3. 22/11/2012 / 5:48 am

  OH SOESJA, dit is echt leuk om te lezen hahahaha! Echt man, volgens mij heb jij er he-le-maal van genoten, je klinkt zo enthousiast en AAAAH ik ben jaloers. Ed zingt live echt geweldig, en iedereen is zo stil hahahaha. Wel echt tof dit, super om te horen dat je ervan hebt genoten!
  En badass, zomaar de concerthal inrennen zonder dat de scanner je kaart pakte. Shame on you.

 4. 22/11/2012 / 10:12 am

  Omgomgomgomg. Wauw wat geweldig. Alle verhalen wil ik ecbt nog live horen :D het lijkt me wel zo eng als iedereen flauwvalt aan het begin, like whuttt.

 5. Debora
  22/11/2012 / 11:52 am

  Haha supervrolijk verslag, klinkt geweldig, dat stukje zonder microfoon is gaaf! :D

 6. 22/11/2012 / 12:44 pm

  Ik ben zo zo zo jaloers! Ik ga in maart naar Mumford and Sons, kijk ik ook zo erg naar uit (:

 7. 22/11/2012 / 12:51 pm

  Wow je stond echt vet dichtbij. :D Hierdoor krijg ik echt zooo veel zin om naar een concert te gaan! Gelukkig ga ik zaterdag naar Florence + the Machine en 3 december nog naar The Black Keys (+ the Maccabees) :D En Ed Sheeran is echt superleuk live, ik heb de livestream gemist maar die van Lowlands heb ik wel gezien. En de stem van Passenger is zo mooi! Small Bump is zo’n zielig liedje. :( En als je heel You Need Me kunt meerappen snap ik wel dat dat het hoogtepunt was, haha.

 8. 22/11/2012 / 5:28 pm

  WOOWW, wat onwijs gaaaaf dat je naar Ed Sheeran bent geweest! Hij is echt een geweldige zanger en fijn dat hij ook loepzuiver zingt, zo knap! Ook heel knap dat jullie al zo vroeg daar stonden te wachten, ik zou het jullie ook niet nadoen, haha :)

 9. 22/11/2012 / 6:21 pm

  Geweldig, geweldig en nog eens geweldig! Ik had geen kaartje dus ik was er jammer genoeg niet bij, maar op de radio lieten ze wel live Let Her Go horen van de Passenger. Dus dan was ik er toch nog een heel klein beetje bij haha.
  xoxo

 10. 24/11/2012 / 3:00 pm

  Wow, ik dacht dat mij nichtje gek was dat ze daar om 12 uur sl stond :’). Maar jij was gewoon al eerder, haha!

  • Soesja
   24/11/2012 / 6:22 pm

   Ik zal je eens wat vertellen, sommigen stonden er al om half 6 ‘s ochtends! :o

 11. nirosha
  25/11/2012 / 3:59 pm

  geweldig! Echt ontzettend tof! Ik wilde zelf heel graag naar Passenger, maar zowel het optreden in Paradiso als in Tivoli zijn al uitverkocht.

  • Soesja
   25/11/2012 / 5:14 pm

   Ik was ook heeel graag naar Passenger in Paradiso gegaan, perfecte zaal voor hem!! Maar helaas inderdaad uitverkocht :(

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *