Nieuwe verslaving: 24

Er zijn in mijn leven al heel wat series bekeken vanaf mijn laptoppie of m’n tv. Ik ben echt een seriemeisje. Films vind ik geweldig, maar series vind ik zo mogelijk nóg leuker. Je volgt deze namelijk echt voor een langere tijd waardoor ik het idee krijg dat ik de hoofdpersonen echt ken en veel meer met ze mee ga leven! Ik hou eigenlijk van elke mogelijk serie, al heb ik natuurlijk wel mijn voorkeuren. Het liefst niet TE hersenloos (al kan een serie zoals Awkward soms echt heerlijk zijn), dramatisch, spannend of het liefst allebei. Grey’s Anatomy, Private Practice, the Killing, Lost, the Vampire Diaries, Gossip Girl, Homeland, Pretty Little Liars, en dit is slechts een greep uit de series die ik in m’n leven heb gekeken of nog steeds kijk. En nu heb ik een nieuwe verslaving: 24!

Ik had Charlie het er al eens over horen hebben, maar degene die me echt overhaalde om deze serie te gaan kijken is Lisa. Zij had in de zomer namelijk twee seizoenen in vier dagen gekeken en ik bedacht me dat het dan wel goed MOEST zijn. En dus begon ik aan seizoen 1…

24 kennen een hoop van jullie waarschijnlijk wel, maar ik zal nog even uitleggen waar het over gaat. De serie draait om Jack Bauer, die werkt bij CTU: Counter Terrorist Unit van Amerika. Elk seizoen is er iets aan de hand wat te maken heeft met terrorisme (kernbommen, moordpoging op de president, you name it) en Jack probeert de terroristen te vangen! Het leuke is dat elk seizoen 24 afleveringen heeft en dat alle gebeurtenissen in ware tijd zijn. Één aflevering duurt een uur (nouja, 40 minuten, maar op tv met reclame is dat een uur) en beslaat dus ook een uur tijd. Zo volg je Jack en de mensen bij CTU dus precies 24 uur!

Je denkt misschien: hoe kan dat nou interessant zijn? Maar believe me, it is. Er gebeurt zo bizar veel in een uur daar, laat staan in 24. Aan het eind van elke aflevering heb ik een soort van besef: oke. Ik heb nu een uur naar m’n scherm zitten kijken, terwijl Jack Bauer in een uur ZO veel meemaakt :P Elk seizoen zit weer vol met spannende achtervolgingen, shockende plotwendingen en totale mindfucks. Het houdt je echt helemaal in z’n grip!

24 is een typisch geval van ‘ik ben zoooo moe maar ik MOET verder kijken’. Dit had ik ook bij Lost, maar heb ik verder eigenlijk nooit echt gehad. Zo spannend is het! Er wordt ook vol gebruik gemaakt van cliffhangers, waardoor je het echt niet rustig van je af kan zetten. Maar verder is het ook gewoon leuk om naar te kijken. Jack is echt geniaal en ook gewoon heel likeable, je vergeeft hem heel snel al z’n fouten omdat hij zo cool is. Ook zit er soms best wat humor in (vooral in de vorm van geniale bitchacties) en is het vaak ook wel zielig. Ja, 24 is geweldig!

Dus heb je zin in een serie die je aan het beeld gekluisterd houdt? Dan is 24 echt een aanrader! Wel geef ik je een waarschuwing: HOOG VERSLAVINGSGEHALTE! Ik heb nu seizoen 1, 2 en 6 gekeken (niet logisch, maar ze kunnen apart van elkaar worden gekeken dus niet heel erg) en telkens echt in drie dagen of zo. Maar het is gewoon zó goed! Kijk gewoon eens een aflevering, ik kan het je echt van harte aanbevelen :)

Wat zijn jouw favoriete series?

Share:

8 Comments

 1. 24/11/2012 / 6:40 am

  Mijn vader kijkt hier ook graag naar. Ik heb eigenlijk nog nooit een aflevering gezien, misschien vind ik het ook wel leuk! Mijn favoriete serie is de Co-assistent (die dvd’s kijk ik zoooo vaak terug), oja en SatC én Greys anatomy! haha.

 2. 24/11/2012 / 7:31 am

  Jeetje jij hebt het weer goed te pakken. Het lijkt me een leukr serie. Ik heb de laatste tijd voor mijn gevoel niet meer zoveel tijd om GA te kijken, dus ik hou het maar even bij 1 serie.

 3. 24/11/2012 / 8:17 am

  Ik ken het eigenlijk niet, maar als ik eerlijk ben kijk ik uberhaupt geen serieus en ook heeeeeeel weinig tv. Ik ben wel begonnen met het kijken van HOUSE op dvd maar dat gaat ook niet heel snel ;p

 4. 24/11/2012 / 9:04 am

  deze serie is ook echt heel goed. ben zelf al bij seizoen 7 en Jack weet je nog steeds te verbazen. deze serie blijft goed

 5. 24/11/2012 / 9:33 am

  Heb 24 nog nooit gekeken maar ik wil het zeker eens gaan doen! Lijkt me heel vet :D. Ik volg nu niet zoveel, alleen Glee en Go On qua Amerikaanse series.

 6. 24/11/2012 / 10:38 am

  Ik ben ooit eens begonnen aan 24 maar op een bepaalde manier bleef ik er niet door geboeid, haha! Ik ben nu bijna klaar met 90210 kijken dus misschien dat ik daarna toch nog een keer 24 ga proberen :)

 7. 24/11/2012 / 12:12 pm

  Oeh, dat klinkt goed! Lijkt me een heel leuke serie :)

 8. Rosalie
  24/11/2012 / 2:37 pm

  I like 24! Ik ben een paar weken geleden begonnen met kijken, maar kwam er pas achter dat ik perongeluk met seizoen 2 ben begonne haha. Ik dacht al de hele tijd ze hebben het telkens over zijn overleden vrouw en toen ben ik gaan google en toen kwam ik er achter dat zij in seizoen 1 dood gaat. Haha lekker slim. ik heb heel seizoen 2 gekeken en moet snel maar weer eens een nieuw seizoen gaan kijken :D

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *