Kerstjurkje: which one?

Ik denk dat ieder meisje mijn mening deelt: een jurkje voor kerst zoeken is superleuk en verschrikkelijk tegelijkertijd. Hoe vroeg ik er ook mee begin, het is altijd stress. Toch blijft het geweldig om internet af te speuren naar het perfecte jurkje of door de stad te slenteren tot je tegen een fabulous exemplaar aanloopt. Vorig jaar had ik een rood strapless jurkje van Asos: heel opvallend maar wel heel gaaf! Het had me héél veel moeite gekost (eerst besteld bij Topshop, pastte niet, terug, duurde tien jaar voor ik m’n geld terug had, uitverkocht daar en toen besteld bij Asos) maar ik was er superblij mee!

Dit jaar werd het nog ietsje lastiger, ik had namelijk niet zoveel geld om te besteden. Eigenlijk: geen. Ik heb dus net een nieuwe iPhone gekocht en tsja, ik ben nu redelijk in de richting van blut. Dus keek ik in m’n kast of ik nog iets had hangen wat ik nog niet of nauwelijks had gedragen (want ja, een kerstjurkje moet wel een beetje exclusief zijn) en ik kwam uit op twee opties voor het gala van school morgen. Stiekem weet ik al bijna 100% zeker welke het gaat worden omdat ik bepaalde schoenen heb gekocht die slechts bij één jurkje passen, maar ik vond het toch leuk om beide opties met jullie te delen. En misschien veranderen jullie me nog van gedachte!

Het eerste jurkje komt uit de kerstcollectie van H&M van een paar jaar geleden en heb ik dit jaar voor €3 op de kop getikt bij de IJ-Hallen. Met de dunne bandjes en de sluiting aan de voorkant is dit jurkje misschien niet zo sophisticated, maar ik vind dat door de blauwe velvet stof het er toch chique genoeg uit ziet voor een gala! Wel zit hij heel strak en voel ik me er daardoor niet héél comfortabel in.

Exemplaar twee heb ik afgelopen zomer bij Noor op de Albert Cuyp gekocht en is een stuk netter, maar misschien ook een tikkie saaier. Een typische Little Black Dress. Wel lijkt het me heel gaaf deze heel chique te combineren, dus met bijvoorbeeld rode lippen! Het jurkje is verder vrij basic dus kan het eigenlijk niet fout zijn.

Zoals ik al zei weet ik eigenlijk al welke het gaat worden, maar ik wil toch jullie mening weten! Welk jurkje vind jij leuker voor een gala? En hoe zou jij deze jurkjes combineren?

Ik zeg lekker nog niet welke ik wil gaan dragen, omdat ik benieuwd ben naar jullie mening! Een volledige look met ook make up en schoenen komt zeker nog online :)

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door de beste personal photographer evah, Lisa! Zij had foto’s voor in haar portfolio, ik foto’s voor bij m’n blog, goede deal! Er staat nog een outfit klaar die zij heeft geschoten en we zijn van plan vaker samen foto’s te gaan maken :) Kijk zeker even op haar site!

25 Comments

 1. 18/12/2012 / 6:21 am

  SOWIESO 1.
  Twee kun je ook makkelijk voor school dragen, en 1 is gewoon feestelijker :D’

  Leuk idee met Lisa, dat jullie dat nog niet eerder hebben gedaan!

 2. elien
  18/12/2012 / 6:36 am

  Twee vind ik je echt prachtig staan! En je kunt het idd opleuken met rode lippen etc, ik zie het al helemaal voor me ;)

 3. 18/12/2012 / 8:39 am

  1e reactie: waauw, supermooie foto’s! 2e reactie: ik zou voor het eerste jurkje gaan, die is wat aparter en meer geschikt voor een feestje naar mijn mening :D Veel plezier en laat maar weten welke je kiest (of hebt gekozen eigenlijk) haha!

 4. 18/12/2012 / 11:35 am

  Ik zeg ga voor jurkje één! Je kan het prima hebben, het is origineel en met een mooie feestelijke nagellak of een een statementketting is het gewoon een supertoffe outfit!

 5. 18/12/2012 / 12:52 pm

  Ik zou voor jurkje één gaan, die vind ik net een tikje feestelijker! Hele mooie foto’s trouwens, good job Lisa ^^

 6. 18/12/2012 / 1:01 pm

  Jurkje #1 :) #2 is veel te saai voor de feestdagen! Wel leuk voor een etentje of een evening with the girls overigens :)

 7. Deborah
  18/12/2012 / 1:57 pm

  Ik zou juist voor jurkje 2 gaan! Die vind ik wat chiquer en je kan lekker los met make-up :) 1 lijkt me ook iets te koud voor dit weer.

  Nee maar zonder grappen. Ik zou gewoon je kerstbalpak aandoen. Veel leuker.
  Maar dat is mijn mening.

 8. Rinus
  18/12/2012 / 1:58 pm

  Wat Deborah zegt. Kerstbalpak.

 9. 18/12/2012 / 2:13 pm

  Nummer 1 denk ik. Maar eigenlijk staan ze je allevei erg goed… :)

 10. 18/12/2012 / 2:36 pm

  Ik zou voor jurkje 1 gaan, die staat je veel mooier. Je figuur komt er beter in uit. Verder kun je er mooie nagellak en oorbellen bij doen. O, en als je wilt dat jurkje 1 minder strak zit, moet je hem vochtig maken (vanavond bijvoorbeeld), aandoen en gewoon computeren ofzo. Ik deed hem de avond van te voren aan omdat mijn jurkje te groot was, en ben er mee in bed gaan liggen. De volgende dag zat het perfect. De stof gaat zich naar de vormen van je lichaam bewegen, dus dan zou het goed moeten zitten. Bij mij wekte het, ik hoop ook bij jou !

  x

 11. Debora
  18/12/2012 / 3:49 pm

  Jurkje 2! Kan inderdaad nog chiquer gemaakt worden en staat je gewoon heel mooi :) Mooie foto’s zeg!

 12. 18/12/2012 / 4:55 pm

  Kerstdag 1: de zwarte. Kerstdag 2: de andere.
  Haha :’)

  • 18/12/2012 / 5:45 pm

   En schoolgala? :D Da’s de belangrijkste keuze. Maar je hebt een punt!

 13. Marieke
  18/12/2012 / 5:47 pm

  Sowieso 1! Staat je heel goed.

  2 is ook leuk maar een tikkeltje saai voor de kerstdagen.

 14. 18/12/2012 / 6:02 pm

  Die eerste! Maar lijkt me wel erg koud! Ik snap sowieso niet waarom er rond de feestdagen zoveel jurkjes met korte of helemaal geen mouwen verkocht worden. Het is nota bene hartje winter! :)

 15. Rosaleandra
  18/12/2012 / 6:12 pm

  Absoluut jurkje 1, nummer 2 is saai, en kun je beter voor een ander moment bewaren.
  Velvet is chique en feestelijk, geen twijfel meer mogelijk ;)

 16. 18/12/2012 / 7:49 pm

  Mmmm, moeilijk! Ik zou voor de eerste gaan, die is toch iets vrouwelijker naar mijn mening en mooi voor kerst. Het tweede jurkje vind ik heel cute, maar niet zo feestelijk.

 17. 18/12/2012 / 8:00 pm

  Oeh mooie foto’s! Denk dat ik voor nr 2 zou gaan, al vind ik 1 ook wel erg mooi. Maar als je je in nr 2 iets meer comfy voelt zou ik die lekker aandoen haha.

 18. Roos
  18/12/2012 / 10:04 pm

  Zonder discussie numero 1!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *