Favourite TV series of all time

Ik heb het al supervaak gezegd, maar ik ben écht een tv-serie meisje. Ik heb vriendinnen die gewoon bijna geen series volgen maar naast school en mijn sociale leven zijn tv-series toch eigenlijk ook best een groot deel van m’n leven. Natuurlijk laat ik het niet overheersen en gaan m’n vriendinnen en zo altijd voor (ik ga niet iets leuks afzeggen om tv-series te kunnen kijken, duh) maar als ik een dagje niks te doen heb vind ik het héérlijk om met m’n laptop in bed een leuke serie te kijken. Of met een dvd box op de bank, ook goed.

Ik heb dan ook al superveel series gekeken. Niet allemaal van begin tot eind natuurlijk en ik volg ook echt niet alles meer waar ik aan ben begonnen (ik ben bijvoorbeeld van 90210 en Glee echt volledig afgehaakt) maar kan over veel series goed meepraten als mensen het er over hebben. Toch heb ik een paar absolute favorieten: series die voor mij echt iets extra’s hebben en die ik niet snel van me af kan zetten. Vaak kijk ik een aflevering, doe ik m’n laptop dicht, en ga ik door met leven. Maar voor sommige series heb ik echt nabespreken / mentale steun nodig, omdat ze echt iets met me doen! Vandaag vertel ik jullie kort over mijn vijf favoriete tv series – of all time.

TV series 001

Lost – Deze serie heb ik ongeveer een jaar geleden gekeken en het was zó frustrerend, want ik kende niemand anders die het helemaal had gezien. Ik zat dus altijd helemaal in m’n eentje te shocken of te stressen en kon het met niemand delen. Nooit meer. Maar Lost is gewoon zó top. Het gaat over een vliegtuig dat crasht op een eiland en de passagiers die daar gaan overleven. Naarmate de serie vordert wordt het steeds bizarder, maar ik zat er toen al zó in dat ik overal in meeging. Sommigen vinden het einde tegenvallen maar eigenlijk vond ik het wel passend. I loved every second of Lost!

TV Series 002

Grey’s Anatomy – Van alle series in dit rijtje kijk ik Grey’s denk ik al het langst. Wat wil je ook, ze zijn nu bezig met seizoen 9! Deze serie heeft me nog bijna nooit teleurgesteld. Ik heb om de dokters in Seattle Grace al zoveel gelachen en jep, ook zóveel gehuild. Deze serie blijft me weten te verbazen en ik heb ook elk seizoen op dvd, zodat ik al mijn favoriete afleveringen (vooral die met Alex’ en Izzie’s bruiloft en de musicalaflevering!!) eindeloos terug kan blijven kijken. Jep, ik ben verslaafd!

TV Series 003

the Vampire Diaries – Ik word vaak uitgelachen door outsiders van deze serie, maar die begrijpen gewoon niet hoe gaaf TVD is. Jep, het vampier-genre klinkt extreem uitgemolken, maar TVD blijf ik echt super vinden! Ookal is het al uitgesmeerd over vier seizoenen, de spanning tussen Damon (IAN SOMERHALDER <3 Eigenlijk is hij alleen al genoeg reden om dit te kijken) en Elena blijft me in zijn grip houden. Maar ook de verhaallijnen om de love triangle heen zijn heftig en superspannend. TV Series 004

24 – Mijn verslaving van dit schooljaar. Ik kan me geen tv-serie-kijk-tijden zonder Jack Bauer meer herinneren. Zonder 24. Dit is zó enorm spannend. Als ik 24 kijk zit ik altijd totaal aan m’n scherm gekluisterd en mee te gillen met alles wat er gebeurt. Ik heb nu seizoen 1 – 6 gezien wat betekend dat ik er nog 2 te gaan heb. Maar ik heb eerst even pauze nodig. Je hebt gewoon tijd nodig om een seizoen te kunnen verwerken. En ik moet een seizoen plannen, want als ik eenmaal begin stop ik niet meer. It’s that good, je kijkt makkelijk 24 afleveringen in 3 dagen.

TV Series 005

Private Practice – eigenlijk is dit het ‘zusje’ van Grey’s Anatomy, dus hoe kan ik er NIET van houden? Private Practice is misschien iets meer cliché en minder sarcastisch dan Grey’s, maar alsnog hou ik er van. Dit is echt zo’n serie waarbij ik helemaal weg kan zwijmelen. Vooral de verhaallijn van Charlotte en Cooper vind ik echt geweldig – ze zijn zó schattig samen! Deze serie is echt mijn heerlijke relax moment in de week, ook omdat het vaak iets minder depressief is dan Grey’s. Helaas heb ik hier nog maar één aflevering van te gaan, aanstaande maandag :(

Ik heb lang getwijfeld of Gossip Girl nog in dit lijstje moest, maar ik vond de laatste drie seizoenen daarvan toch te veel tegenvallen. Alle series die hierboven staan hebben me nóóit teleurgesteld. Loved every second of it!

Wat zijn jouw ultieme favoriete tv-series?

Share:

15 Comments

 1. Benthe
  27/02/2013 / 6:18 am

  Voor mij horen hier nog wel een paar series bij, maar vooral Desperate Housewives en The OC!

 2. 27/02/2013 / 6:23 am

  Ik kijk ze geen van alle, maar de tv series klinken leuk :)

 3. 27/02/2013 / 6:32 am

  Leuk allemaal! Hiervan kijk ik alleen Greys, maar verder kijk ik The Carrie Diaries en Flikken Maastreicht!

 4. Eva
  27/02/2013 / 10:18 am

  Ik kijk ze geen van alle, maar dat komt vooral omdat ik niet verslaafd wil raken ;) ik kijk juist wel pretty little liars!

 5. roos
  27/02/2013 / 11:40 am

  Ik kijk ze eigenlijk allemaal niet. Ik keek Gossip Girl, ik was bij seizoen 2 maar ik werd helemaal gek van al die rare reclames op die sites waar je Gossip Girl kon kijken, dus ben ik maar gestopt met kijken.:(

 6. 27/02/2013 / 2:07 pm

  De laatste tijd ben ik weer helemaal verslaafd aan series kijken! Mijn favorieten zijn; tvd, pll, the carrie diaries en gossip girl :hearts:

 7. Sanne
  27/02/2013 / 3:42 pm

  Geen Pretty Little Liars? (A)
  The Vampire Diaries is sws mijn favoriete serie, daarna komen Grey’s Anatomy en Pretty Little Liars.
  Ook vind ik The Lying Game steeds leuker!

  • Soesja
   27/02/2013 / 4:12 pm

   Ik kijk PLL wel maar het hoort toch niet bij m’n all time favourites (A)

 8. Emma
  27/02/2013 / 3:51 pm

  I LOVE LOST! en ik was ook de enige die ernaar keek (ben ik nog steeds met de meeste series die ik volg :( ), haha, ik wou steeds praten en niemand wou meedoen :( sad me

 9. 27/02/2013 / 8:05 pm

  The Vampire Diaries blijf ik leuk vinden, maar het wordt wel minder. Ik vind The Lying Game op dit moment awesome :D

 10. 28/02/2013 / 6:24 pm

  Ik houd ook echt van series! De series die ik nu helemaal geweldig vind zijn Revenge, The Vampire Diaries, New Girl en sinds kort ook Lost. Ik heb ooit tot seizoen 2 gekeken maar ik weet niet meer waar ik precies gebleven ben en wat er toen allemaal gebeurd is dus ben ik samen met mijn vriend opnieuw begonnen bij seizoen 1. Heerlijk :inlove: Verder kijk ik ook Pretty little Liars, Once upon a Time, Beauty and the Beast, Glee en eigenlijk nog veel meer haha. Het ene moment kijk ik de ene serie veel en het andere moment vind ik een andere serie weer helemaal geweldig.

 11. Lisa
  28/02/2013 / 6:50 pm

  Sowieso hoort bij mij PLL in dit rijtje in plaats van TVD (A)

 12. 01/03/2013 / 1:27 pm

  The Vampire Diaries is echt een van mijn favoriete series, vooral omdat Ian(Damon) erin speelt! <3 Op dit moment kijk ik ook nog Revange (ook een aanrader!) en Gossip Girl.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *